10

Бате Боце

преди 7 години

Казах овчари трябват на тая държава не програмисти. Аз съм *** ама и вие трябва да сте ***, така де да си имаме приказката.

9

хехе

преди 7 години

Не само няма да се пренасити, просто такива компании като Мусала ще бъдат изместени от чуждестранни такива. Защото българските компании са с 10 години назад в заплащането, независимо че печелят сходно! Лакомията е проблема. Западните компании предлагат по-ниски заплата, а какво да говорим за българските? В същото време за да си програмист поглъща както време, така и ресурси - техника. Които пък струват еднакво навсякъде по света. В допълнение чуждестранните компании усилено влагат в образование.

8

Заплата

преди 7 години

Извън София заплатата за програмист е 1200 - 2000лв, работейки за чужбина заплатата на същия започва от 4000лв. От липса на кадри се оплакват само фирмите, които не плащат. А ръста е за сметка на цената на труда > загуба на кадри > калпав софтуер.

7

...

преди 7 години

Програмирането използва високи технологии, но то самото не е висока технология. Въпросът е, дали бъдещите високи технологии ще изискват работата на все повече програмисти. Може би да, може би не... В дългосрочен план изкуственият интелект може да генерира IT-безработица.

6

Анонимен

преди 7 години

Аз бих казал,че тоя прословут сектор още сега се е наситил.Даже чувам,че някои по-малки фирми са хлопнали кепенците или съкращават хора и намаляват заплати.Всъщност голяма част от IT сектора си е чиста проба еврейска перачница на пари.Има и много сорошоиди там.Ама скоро тоя балон ще гръмне като Големия взрив.

5

Анонимен

преди 7 години

Много мекефат тея пичове нищонеразбиращи, които си мислят че всичко което е ИТ е програмист. Абе отворете си очите и поработете в ИТ сектора малко и тогава пишете тъпотии.

4

IT Pro

преди 7 години

"структурния дефицит на квалифицирани кадри" или просто казано - квалифицирани менажери има, квалифицирани бачкатори - не.

3

Митко

преди 7 години

Накрая като потърсиш работа и все изисквания стаж, портфолио. Откъде да ги имат току що завършилите?

2

Анонимен

преди 7 години

платена статия, минутки за реклама

1

Анонимен

преди 7 години

Статията е по-скоро реклама на компанията, за която отзивите в бгработодател са повече от смущаващи.Иначе е нормално да се пренасити със *** и пульо секторът при положение, че телерик и софт уни само приемат по 1000 студенти на сезон, да не говорим и за увеличаващият се брой и на малките курсове организирани от други фирми.