161

До 221 (...)

преди 7 години

Няма нужда да ни обясняват. Можем да си направим извод относно родителите.Те знаят, че относно детето им в училището са решили, че му липсва самоконтрол и затова с него вече втора година работи психолог.Но въпреки това тези родители не са му забранили да тренира таекуондо.Треньорът и учителите също не са се възпротивилиНедоумявам - в други материали пишат, че това момче е побойник и дори налита да бие седмокласници, а в този материал се твърди, че не е агресивен, само му липсвал самоконтрол!

160

Тук не съобщаватНещо

преди 7 години

което вече беше описано в други сайтове.Убиецът и жертвата му са играели игра, която била много популярна в момента. Момчето симулира, че получава инфаркт, а момиченцето го "свестява" чрез сърдечен масаж.В случая, момиченцето правило този масаж върху гърба му и момчето решило, че по време на "масажа" другото дете го е ударило силно! Затова се обърнал и с все сили я ритнал в корема!На всеки,който тренира таекуондо, му се обяснява по кои части на тялото не бива да удря и рита противника си.Е ?!

159

Б Е З О Б РА З И Е

преди 7 години

"... липса на самоконтрол" ! Но са допуснали да тренира бойно изкуство, та да стане и опасен, освен че не се самоконтролира.Какво значи самоконтрол? За разлика от другите деца, не си прави труда да потиска каквито и да било емоции, синковецът. И две години с него работи психолог, на когото плащаме ние. Ефектът какъв е? Убийство чрез зверски ритник!Други сайтове съобщиха, че няма да му се търси никаква отговорност, защото е малолетен! Но пак ще плащаме на психолог, за да го успокоява!

158

Един от навалицата

преди 7 години

Споко, българи- сега, адвокатите на момчето, ще пледират за "бърн аут" и всичко ще си дойде по местата. Виновни са хората- възпитанието е под всякаква критика, съзнанието на хората в Бг е на ниво австралопитек, чалгата и ракията менте изсушиха мозъците на живите днес, които са живи, но са мъртви всъщност. Отдавна. България е държавата на Живите мъртви- зомбита, чиято единствена цел е, да се нахранят с жива плът. И това е истината.

157

...

преди 7 години

Никой нищо не казва за родителите на тоя( не знам как да го нарека),а на мен ми е интересно какви са?

156

Анонимен

преди 7 години

Господ да дава сили и на учителката . Със сигурност тя ще бъде подведена под отговорност. От утре започват проверките. Дано да издържи женицата.

155

Анонимен

преди 7 години

Виновни сме всички разбира се, по-дълбоко погледнато насилието е част човека, който вътре в себе си е и звяр. Виновни сме, че го насърчаваме. Има една книга Повелителят на мухите, спомнете си за нея, мрака в човешкото сърце винаги ще го има.

154

66

преди 7 години

Няма абсолютно нищо случайно!Това момче е правило много пъти опити за насилие над други ученици и е трябвало да бъде под специален надзор!Явно,че у него е формиран трайно стереотип за насилническа реакция.Имало стратегии във всяко училище-но ето,че не работят.А иначе,виновен е директора!Той трябва да осигури безопасни условия в училището!

153

Анонимен

преди 7 години

Махнете целодневното обучение ..... Глупости ! Целодневното е добър вариант за работещи родители , но не и в този вид . Препълнени групи от 30 деца от различни класове, 8-9 часов учебен режим и липса на условия за отдих. Безумие е първокласник да бъде на у-ще задължително от 8 до 17.30 часа .При лошо време 25-30 деца стоят затворени цял ден в задушна класна стая и използват междучасията за изразходване на енергията си .Страничен наблюдател си мисли ,че е на детско рали .Намалете престоят на деца

152

До къде стигнахме

преди 7 години

До АнонименИ на родителите му!

151

Анонимен

преди 7 години

Виновни са осмърдяния К на бащата на ритача и вонящата П на майка му. Когато плодът излиза и понюха първи миризми, после цял живот не е наясно от къде точно е излязъл и съответно - какво точно е. Нарича се Идентификационен синдром. В днешно време засяга особено политици.

150

Анонимен

преди 7 години

Виновен е Кой.

149

Анонимен

преди 7 години

Всички телевизии говореха за момче, което се държи агресивно и го местят от училище в училище, но родителите му не искат да знаят.Някой иска задължително вероучение в училище.А гаранцията, че няма да преподава ...унгел?Всичко започва и завършва в семейството.Училището го затвърждава и развива, да е религиозен - има литература, не е задължително да посещаваш лицемерни институции и да им се подчиняваш на морала.Вкъщи се научава кое е правилно и кое - не.Но ако и родителите са такива...

148

Анонимен

преди 7 години

Последните 20г, това стана ежедневие, даже не се учудвам. С каква злоба трябва да ритнеш така детето, че да го убиеш. Да окраднеш колело и количка от дете инвалид. Да ритнеш съученик в лицето, така силно че да му избиеш 5 зъба. ''Деца'' на 16-17 се избиват с ножове, момичета карат друга да се съблече на публично място. Как се възпитават тези деца? Бой и шамари зад врата докато стане кърваво червен, но това не начинът на демокрацията, трябва да ги помилваш и да обясниш на 15г че това не е пправил

147

Анонимен

преди 7 години

205, а къде са родителите- те са най виновни. ЕЙ ТАКИВА ИДИОТЧЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ С БОЙ ОТ РОДИТЕЛИТЕ- НОВИЯТ ЗАКОН ПОЗВОЛЯВА ПОДОБНИ ИНДИВИДИ ДА СЕ ОБУЧАВАТ У ДОМА, А НЕ ДА УБИВАТ НЕВИННИ ДЕЦА- СЛЕД ТОЯ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА- МАХНЕТЕ ЦЕЛОДНЕВНОТО ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦАТА- НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ СЕМЕЙНАТА СРЕДА.

146

Анонимен

преди 7 години

До до 185кои ги е искал

145

dk

преди 7 години

проблем на съвременното училище е че не иска нищо лошо да се чува и се покриват подобни прояви,както се покри и убийството на момчетоза да не се нарани психиката на шепа хулиганчета,страдат останалите възпитани деца ,а и те започват да се държат лошо вече,защото видяхме ,че лошите,крадливи,тарикати управляват и доразрушават българиявнушава се на децата ,че могат всичко и президенти да станат без много учене и труд

144

а ти откъде знаеш

преди 7 години

До Учителка

143

Анонимен

преди 7 години

"когато ПАСЕШ децата" - излишно е да се коментира. Мирише на м.ъ.р.ш.а!

142

Анонимен

преди 7 години

Пълна ревизия на новия образователен *** закон .... На ви сега подкрепа и позитивна среда . Пълен хаос цари в българските у-ща . Безсилни учители и директори , нагли , невъзпитани и *** ученици ,претенциозни родители...... Увеличете парите за училищата , намалете бройката на децата в паралелките ,въведете оценки за поведение, децата в начален курс да повтарят годината при липса на знания, освободете учителите от безумните административни задължения и му дайте ПРАВА , а не само отговорности