37

сминдух енд чесън

преди 7 години

Някъде там може и да има живот,това тук не е.

36

Анонимен

преди 7 години

Има шанс, скоростта на мисълта е по-бърза от скоростта на светлината.

35

За Галилей и другите

преди 7 години

Ето едно клипче да видите колко е реалната височина до Слънцето, както и неговия размер и с каква скорост се движи над .... плоската ни Земя. https://youtube/watch?v=fwj8rWQ50ig

34

До 43-ти от Батю

преди 7 години

Облепяй с колкото парчета си искаш, но топката си остава ТОПКА/КЪЛБО/. А сега въпрос към тебе: Нареди пред тебе няколко съда студена вода. Виж аджеба тя в тях равна ли е или е ВОДОЗАОБЛЕНА? И ако не можеш да ми отговориш - вземи студената вода и се залей с нея да ти се отворят очите, батювата!

33

Анонимен

преди 7 години

Технологиите се развиват право-пропорционално на намаляващия шанс човечеството да оцелее. Т.е. шанс да ходим на други звезди-нъц. А и е по-добре никой да не ни посещава, защото ако разполага с технология да пътува между звездите е достатъчно интелигетнтен вид, за да пороби такива диваци като нас.

32

въпрос, бате

преди 7 години

До Така батювата!?Ако облепиш една топка с 1000 парчета огледало /плоско/ тогава топката плоска ли става или си остава кръгла? А, и това ,което ще видиш в огледалото ти ли си или твоите 1000 братя близнаци?

31

Джони Холидей

преди 7 години

Какъв имидж оронва професор Лъчезар Филипов,че не разбрах? Човека си върши работата по добре отколкото другите в БАН. Това, че има други възгледи за разлика от това което изповядва БАН е съвсем ясно, няма нищо лошо в това, че ни се предлага нещо по различно. Човек винаги трябва да мисли ако не го прави значи е животно. Историята е доказала, че иначе мислещите са постигнали много повече. Когато БАН ми предложи нещо по различно от това на NASA тогава,ще ми се наложи да преразгледам възгледите си.

30

Галилей

преди 7 години

С днешните технологии са ни нужни около 10 години за да стигнем до Слънцето което се намира само на 8,2 светлинни минути от нас / около 1 милярд и 245 милиона км / . А представете си колко би отнело да сригнем до нещо което се намира на 40 светлинни ГОДИНИ ;-)

29

Галилео

преди 7 години

Не знам дали разбрахте, че планетите са на 47 светлинни години от нас, което на практика обезсмисля мечтите ни ;-)

28

румпелщитскин

преди 7 години

Сложната комбинация от пръсти на снимката ,с водеща роля на средния , казва всичко !Статията ( поредната димка ) може и да не я четете .

27

ГАДОРЯН

преди 7 години

Колкото може да се съживи труп, толкова е възможно и да се стигне до друга звезда. И все пак знае ли човек. Странното е че никой не е и предполагал че ще стигнем луната, че ще стигнем дъното на океана, че ще комуникираме със смартфони , че и по интернет. Но може би има неща които са невъзможни все пак.

26

ГАДОРЯН

преди 7 години

Ако ще и Галактична империя да има някъде там, струват ли си милиардите харчени кинти. А на земята милиони бездомни, гладни и бедни. Пуста човешка суета

25

Анонимен

преди 7 години

Еееее, измислил го руснака!

24

Анонимен

преди 7 години

Земята е плоска и лежи на костенурка

23

Сандо

преди 7 години

отдавна ги знаеме и се казват:Македония 1, Македония 2, Македония 3, Македония 4, Македония 5, Македония 6 и Македония 7всичките са Македония!

22

Анонимен

преди 7 години

Тая новина съгласувана ли е с Ватикана?

21

Така батювата!?

преди 7 години

Жеста на снимката е повече от категоричен за изфабрикуваното откритие. Има една дума ВОДОРАВЕН, която е съставена от две други думи ВОДА и РАВЕН. Тя има синоним ХОРИЗОНТАЛЕН и ПЛОСЪК! Навсякъде по Земята, в който и обем да се намира водата заема ХОРИЗОНТАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ. Въпрос тогава - Земята кълбо ли е? А да знаете, че има забрана за сондажи повече от 8 мили дълбочина? И как самолет каца на летище, при положение че "кълбото" земя се върти с 1000 км/ч около "оста си"? Кой вярва още на NASA?

20

майорски

преди 7 години

и тея ще искат увеличение на бюджета !!!!щом взеха да правят подобни изказвания !

19

РИА НОВОСТИ

преди 7 години

Отворих да прочета макар че руския ми не е на ниво какво казват руснаците и как коментират новината за откритието на НАСА. Хората коментират къде точно се намират планетите, колко са далеч и за колко време би се стигнало дотам. Жал ми става тука какви "списвачи" имаме. Защо не можеше коментиращите тук да са повече като руснаците...

18

Дедо Гого

преди 7 години

Новината е в графата "любопитни факти" и толкова. На 39 светлинни години разстояние, просто няма що да се коментира има ли вода и живот... Ако открият, че има - кво ? Ще изпратят сонда ? Със скорост 1/10 от светлината - кога ще пристигне ? Един пиклив Марс не можем да изследваме, както трябва...Или просто се въртят едни пари ?!