215

GG

преди 7 години

Човека с фирмата в провинцията ... щом плащаш ДДС значи имаш оборот над 50к. Затова не ми мрънкай ...

214

очевидно

преди 7 години

До ДОЙЧЛАНД - МОЙЧЛАНД."КЪДЕ ДА ЕМИГРИРАМ , В ДОЙЧЛАНД ИЛИ В русия ?!"В ДОЙЧЛАНД ти си чистач или строител,нали. В Руссия простаци-чистачи не трябва.Много имаме от други сов.республики: украина, узбекистан и.т.н. Чтобы получить разрешение на работу в России, надо сдать испит на русск.език и история России.Медицинское обследование пойти. Когда получиш разрешение всеки месяц платиш на государство примерно 80 евро налог (данък). А бывший посол США в Болгарии теперь работает в Москве,

213

Анонимен

преди 7 години

Ако не ви е добре тук заминавайте, не всеки е роден в богато семейство или е в позициите да си прибира мин 50% от обществените поръчки описани като изпълнени! Ама да карате насила хората да остават, при положение, че е тотална мизерия и ***, че е тотална корупция и мафия, където всеки краде от всичко, където заплатите са супер ниски, а цените все по-високи и като биеш чертата на месеца не ти е останало почти нищо, е мега нагло, дори искате да спирате пенсиите на такива хора, да го dухате пак!

212

Таню

преди 7 години

Само се погледнете къв необразован матреял сте се събрали тук да виете... Вашия *** прайм-министър ви го каза в очите (*** тека)?!?! Колега-съфорумец ви го каза - развиваш се цял живот, бориш се, понякога успяваш - понякога не. Когато правиш нещо от сърце, обикновено успяваш. Това е и моя случай. На темата - емиграция/великата чужбина - ами, живял съм в Западни държави, постигнах доволно много, но ми липсваха близките, планините, билките, гъбите, Слънцето. Върнах се. А тук море от гладни ***

211

Анонимен

преди 7 години

Mнозинството българи смятат, че България не е мястото, където могат да живеят спокойно, да си намерят добра работа и да имат по-добър живот.Когато фактите говорят, и жабите мълчат!

210

Анонимен

преди 7 години

Или провинцията или чужбина . София е ***

209

Анонимен

преди 7 години

И тъй като съм роден в провинцията и съответно бизнеса ми е позициониран тук, след 10 години като стане тотална мизерия и трябва да избирам да отида или в софия или чужбина, никога не бих избрал да остана в България в тази мизерия и с тази крадлива политическа, чиновническа пасмина от ненаситни 0лигофрени!

208

НОСТРАДАМУС

преди 7 години

НАДЕЖДА ВСЯКА,ТУКА ОСТАВЕТЕ.

207

Анонимен

преди 7 години

Един ден като разберете реално в какво състояние е тази държава и се зачудите защо се стигна дотук, знайте че е заради алчността и егоизма на политическата класа, роднините им държавни чиновници и масоните робовладелци, както и на глупаците, които не разбраха за какво става въпрос и останаха слепи за реалната ситуация, защото получавах добри доходи и не се налагаше да се замислят за такива неща.

206

Анонимен

преди 7 години

Давам ви *** пример, имам фирма в провинцията, живее се добре, има някакъв оборот, като изплатиш заплати, внесеш осигуровки, платиш ддс, платиш сметки и какви ли не други тъпотии на някой, който след това краде тези пари, реално ти остават няколко лв за да поддържаш живот м/у дъното и средата, обаче тук в провинцията ромите стават все повече, а българите все по-малко, няма пътища, всичко е в дупки, хората са намръщени, нямат пари, всеки втори е изтеглил заем за да си позволи нещо, не ме кефи

205

Анонимен

преди 7 години

Добре бе, виж колко сте елементарни, защо трябва да го отнесат тези, които са си по рождение от бедни семейства и са избрали да живеят по-добре на запад, и да не слугуват на мутрите тук за жълти стотинки и в прогнила, западаща, мърлява обстановка, а не тези, които се разбиха да крадат, на вместо да създадат условия хората да си стоят тук, живеят и работят в родната им държава, не ви схващам логиката, проблемите се решават в основата за да има различни резултати.

204

Анонимен

преди 7 години

Ако си ***, неграмотен на дъното на социалната таблица, в която и страна да живееш все ще си зле - ето това трябва да проумеят масата хора. Само с мрънкане и оплакване не става, тези които не могат тук, не могат и в чужбина - примери всеки има. Иска се работа и упоритост и най-вече човек да е доволен от това, което има във всеки един момент, защото иначе никога няма да има повече! и достатъчно!

203

Анонимен

преди 7 години

Ако трябва да има възмездие, всички от парламента и държавните институции трябва да влязат в затвора! Така че не говорете за възмездие, че може и да си го получите скоро!

202

Анонимен

преди 7 години

Айде, ТОТО, Чоко, Таню, явно сте интелигентни хора, цял живот учите, обяснете от къде ще събира пари държавата, за да си покрива дълговете и да поддържа ситуацията.

201

Анонимен

преди 7 години

Ама не ми давайте минуси, обяснете ми какво ще правите, когато остане един град? Най-мръсният и беден в цяла Европа.

200

Анонимен

преди 7 години

Я кажете според вас успелите българи, чувстващи се добре в страната си, защото е чудесна, устроена, постоянно има условия за качествен живот, я кажете какво ще правите, когато след 10 до 15 години, тези които ще заместят онези, които предстои да се пенсионират са наполовина като брой? С какво ще се запълни дупката? Частният бизнес ще се свие, ще останат само милионерите крали през годините, както и чуждестранните инвеститори, няма да има кадри, буквално? Плюс все по-висок външен дълг и инфлация?

199

Чоко

преди 7 години

Тези високи доходи в България се постигат с труд , с учене в порядъка на цял живот, за да си в течение на всичко ново. То доходи не се постигат с едва избутан 12 клас и със смешна диплома.

198

Анонимен

преди 7 години

Виждам мн хора разглеждащи ситуацията от мн ограничена гледна точка, селинжърите като се махнели щяла страната да се оправи :D Точно в тях е проблема, те поставиха страната в такова положение :D Горките деца, още колко има да учат, докато схванат истинското изображение на картината :D

197

Таню

преди 7 години

До ТОТОАбсолтно идентични наблюдения :)А и т'ва плашене с емиграция, не малко ами много като "дръшти мйе, ша *** убия". Некой седи и ги чака с пачките малките сoпoлаковци. Според мен - най-добре да отиват с илюзиите, че ше шанят цел ден като на село/Витошка/малкия градец и като огладнеят и свършат бурканите, да усетят със собствените си диpници, що е капитализъм в действие.Иначе на големи думи и плашене на гаргите сичките са гоуеми...

196

Анонимен

преди 7 години

За последно ще кажа на заспалите с добрите доходи в БГ, че когато се усетите, вече ще е късно.