27

Бахаров

преди 7 години

Коментирайте нещо за нац. Л отар и я ,да видиме дали ще ви оставят коментара,сещате ли се защо е така?

26

Анонимен

преди 7 години

Топлофикация дължи пари при спиране на парното за повече от 48 часа, в размер колкото струва недоставената топлоенергия за периода на спирането и тук започват алабализмите. Кое точно е периода на спирането, колко е недоставената топлоенергия, как да се разпредели по жилищата, които са към една абонатна станция.

25

почти е така

преди 7 години

До пишман математикНе знам какъв калкулатор имат ЧЕЗ и къде я включват тази печка, но аз ти казвам, че ако тази "духалка" работи 24часа без да спира има сериозна опастност да не остане нищо за топлене ;). Може би е някакъв калкулатор на максимално възможна консумация това.

24

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 19Много добре разбират - става дума да им се намалят огромните доходи. Но и на тях не завиждам. Над тях и под тях са им се впили толкова много кърлежи, които чакат на нашите заграбвани от Топлофикация пари, за което кърлежите са и осигурили закон и подзаконови престъпни нормативни документи. Нищо че са в нарушение на права на човека, на Конституция.... Карат ни да им вършим безплатно работата, изобщо не се грижат за качеството, не им дреме, те са защитени "от най-горе".

23

dp

преди 7 години

нещо не ми се връзва сметката. за 28 дни, сметката е 182лв, демек по 6,5лв/ден. Авария 5 дни, демек - 32,50. За 3 от 5те дни на авария се дължи обезщетение, изчислено незнайно как, но е равно на 21,89. И накрая 182-32,50-21,89 трябвало да е равно на 160лв??!!ние дето мръзнамахме на студено, явно трябва и да сме много *** че да възприемем това, или поднесената така информация е силно неточна и представляваща свободно журналистическо съчинение.

22

пишман математик

преди 7 години

21.89 / 3 = 7.29 лв на ден. Реално трябва да се дели на 5, но карай.Една печка с вентилатор (духалка) консумира 2 кВ. Ако оставите една такава да отоплява помещението ви вместо парното, на ден ще хаби 32 кВч дневна, 16 кВч нощна, тоест 8.51 лева с ДДС, или поне така твърди калкулаторът на ЧЕЗ.:) Страхотна компенсация, няма що!

21

ник

преди 7 години

Какво е "леве"?

20

Анонимен

преди 7 години

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ! КАКВО ВИСШЕ БЛАГОВОЛЕНИЕ! МАФИЯТА ЩЯЛА ДА "ПЛАЩА"! НО САМО ЗА ДНИТЕ, КОГАТО ПОРАДИ НЕОБЯСНИМА "АВАРИЯ" ПОЛОВИН СОФИЯ ОСТАНА НА СТУДЕНО! А КОГА ЩЕ ПЛАТЯТ НА ОНЕЗИ АБОНАТИ, КОИТО С ГОДИНИ НЕ ПОЛУЧАВАТ НЕОБХОДИМОТО ОТОПЛЕНИЕ, НО ГО ПЛАЩАТ, ПЛАЩАТ ЗА СТУДЕНИ С ГОДИНИ ТРЪБИ, ВОДЯТ НЕМИСЛИМИ ПРЕПИСКИ С МОНОПОЛИСТА, КОЙТО СЕ ПОЗОВАВА НА "ЗАКОНА" - МАФИОТСКИ, АНТИПАЗАРЕН, НАГЪЛ, БОЛШЕВИШКИ!!! ПРЕХВЪРЛЯ СВОИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ВЪРХУ АБОНАТИТЕ, ПОЛЗВА ИМ ИМУЩЕСТВОТО БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ПО ЗАКОН!

19

Галин

преди 7 години

след такова нещо идва и лошото.....ще искат повишаване на цената на парното и топлата вода..

18

Анонимен

преди 7 години

Докато седим и коментираме по сайтовете нещата няма да се оправят. Тези подобия на *** явно не разбират за какво става въпрос. Ще се вдигнем ли някога българите въобще или ще си стоим и ще си коментираме всичко колко е жалко

17

Анонимен

преди 7 години

Нее ли краино време место да мъкнем тия дърва в цялата страна да минем на парно не стига че плащаме данъци ми и дърва мъкна като *** сега кръста ме боли пари за лекарства аиде мислете бре

16

Анонимен

преди 7 години

Тук има две неща - колкото си ползвал, толкова плащаш, както си е било винаги и второто е дължимото обезщетение за времето, когато услугата не е била достъпна и точно тук са врътките, за да се плати по-малко или изобщо да не се плати.

15

Анонимен

преди 7 години

Тези от Топлофикация - София заслужават едно за наглостта и лъжата, да се бият с камшици на площада. Особено шефа и Елизабет Павлова, това подобие на жена което лъже ли лъже. Няма спасение от тези освен да се затворят в сградата и тя да се запали. След това тези които ще дойдат нв а да лъжат! Във Вършава са лъгали така, жителите на града бойкотират плащането и фирмата фалира. 2 години са били без парно но новата фирма вече не лъже, плаща се това което се потребява! Фандъкова има вина за всичко!

14

Активен

преди 7 години

продължение на АктивенТова не е абсурд, това е гавра. Не мога и не искам вече да търпя да ни мисля за ***. Това вече минава границите не на доброто възпитание, а на наглостта на тези безгръбначни.

13

д-р Търбухиян

преди 7 години

#9 то може да е ясно ама досегашната практика на Топлото е да СЕ ПЛАЩА независимо от други неща (като например колко е доставено и използвано)

12

Анонимен

преди 7 години

Дреме им,тия колко са откраднали от народа.Ще надпиша едма камара сметки след това и ще ги избият тройно.Ще остане и за ЖАкузита и луксозни кабинети,няма какво да ги мислим.

11

Активен

преди 7 години

Смисълът на обезщетенеито е този, който е виновен да плати на този, който е потърпевш за претърпените неудобства.Значи неудобството, че 3 дни топля вода на котлона по около 10 пъти на ден (защото съм с бебе, а и де не съм и възрастните се къпят и мият), стоим на студено и мръзнем и не излизаме от 1 стая, защото не мога да пусна 4 ел. отоплителни уреда в нас...Та всичко това е оцененно на някакви си 7,30 лв.И понеже нямахме топлоподаване около 54 часа,т.е. непълни 3 дни ще ме "обезщетят" с 2-3 лв

10

дедо гошв

преди 7 години

и сега както винаги е ставало главният въпрос е как и от кого ще си възстановяват вересиите...нищо безплатно няма, все някой накрая плаща сметката, ...егати държавата!!!

9

Анонимен

преди 7 години

Така и не разбрах, защо непрекъснато ни навират в очите, че нямало да се плаща за нещо, което не е ползвано. То това е повече от ясно. Защо го правят?

8

Анонимен

преди 7 години

Обезщететенията ще се платят чрез надписване на сметките на абонатите, които не са били засегнати от аварията!