11

Анонимен

преди 7 години

12, смо.тан, колко улици с име Рингщрасе има във Виена, бe? Не знам какво градоустройство са учили в Китай, но виенският сецесион си е абсолютно доразвитие на предишни архитектурни пластове в Западна Европа и най-вече класицизма и барока. Това че в ар нуво има някои заигравки с Дал. Изток - най.вече в живописта не означава нищо. Прави разлика между същност и форма, смо.тльо:)

10

до 10

преди 7 години

Какъв ринг, бе главчо? Те там са няколко... И не са учили градоустройство изобщо там.. а в Китай - ако не вярваш прочети.

9

Анонимен

преди 7 години

Ама вие само на картинка сте го виждали този град? Истината е - половината не говори немски. Можеш на българо-сръбско-румънски да се разбираш без проблеми. Тази снимка вие рекламната. Отдавна вече няма виенчани там.

8

Анонимен

преди 7 години

Само ринга във Виена е достатъчно главозамайващ, за да забравиш за София. Понеже повечето чужди архитекти, поканени в София да строят сгради са били от Австро-Унгария и затова в момента има сгради, които наподобяват сецесионния стил на Виена и Прага. Но разликата е като от небето до земята и сравнението на София с Виена и Прага е смехотворно.

7

Анонимен

преди 7 години

4, много си тъ.пичък. Будапеща и Прага да не би да са бунища? И двата града си остават едни от най-красивите в Европа и посещавани от туристи.А колкото до ком. 5.....хахахахахаа, я, разгледайте снимки на София отпреди 80-100 години и вижте каква грандиозна кал, мръсотия и ориенталщина е представлявал този град. Това че австрийски и чешки архитекти са построили НЯКОЛКО сгради в умален сецесион не прави столицата ни сравнима с велик град като Виена. Ганьооо, ***-все руснаците ти са виновни:)

6

Анонимен

преди 7 години

До 1Ти Виена си я виждал само на картинка. Нищо и няма не се притеснявай.

5

анонимен

преди 7 години

вече не е наи добрия град за живеене пьлно е с мюсюлмани и дюнери

4

Анонимен

преди 7 години

Абе Виена си е Виена, до преди да дойдат кремълските разбойници в България, София също е била един от най-красивите градове сравняван с Виена

3

Свободен

преди 7 години

Добре, че Чърчил успя на принуди Сталин да напуснат града, иначе щяха да го превърнат в бунище от соц. тип ....

2

Чети между редовете!

преди 7 години

Турците на два пъти не можаха да превземат Виена, но днешните политици я дадоха без бой на мюсюлманите. Сега Виена е олицетворение на слабостта на Европа. Мултикултурна -разбирай християнска със затихващи функции, либерална -разбирай безпомощна, хуманна-разбирай изнасилена, евроатлантически ценности -разбирай вече афро-арабски, модерно лява -разбирай обратна резба.

1

Анонимен

преди 7 години

Виена - олицетворение на култура, аристократизъм, спокойствие.----------Беше!!!!!!!Ела да видиш как е сега!