30

Анонимен

преди 7 години

Държавата е точно това - дружество, в което всички сме акционери.

29

Анонимен

преди 7 години

Щом не допринасяш за обществото, не заслужаваш да избираш.

28

Анонимен

преди 7 години

До 8 до 17Държавата не е търговско дружество та според паричния дял ще получава печалба. Който иска да печели си прави банка и фирма и печели.

27

Анонимен

преди 7 години

3а 17 000 данъци, коефициент 17 000, а за 170-те хиляди - нищо. Всекиму според приноса. Така е справедливо.

26

Анонимен

преди 7 години

По-важно е какво е направил за родината си, а не за банковата си сметка или за роднините си.

25

8 до 17

преди 7 години

Щом внася данъци, значи коефициентът ще му е >0 - гласът му ще е съответен на данъка му. Същото се отнася и за рентиер от земя, наеми и т.н., но само ако внася данъци, т.е. допринася за обществото. Ромите, които внасят данъци - също. Но бизнесменът с офшорката, които не внася данъци в Бг, или емигрантът, плащащ в чужбина - съответно на данъка му в Бг, т.е. коефициент 0.

24

много съм умен

преди 7 години

Аз пък внесох 17000лв. данъци и успях да укрия 170000 лв. Моя глас колко трябва да тежи?

23

Анонимен

преди 7 години

Знам ли... Какво значение има на кой колко му тежи гласа, като тези, за които гласуваме не струват?! Всичките, от всички партии! В политиката ни читави хора няма, само мошеници и далавераджии се бутат там.

22

:-D

преди 7 години

Идеята си е супер и си е доста справедлива. Нали не искахте толерантност, а справедливост? Това е висша справедливост - всеки да получи толкова значение в избора си, колкото приноса си за обществото. Не е справедливо моят глас на човек, внесъл около 7000 лв данъци и осигуровки в тази държава и ромът, който само цоца системата, да имаме еднаква тежест на избори.

21

натюр

преди 7 години

Хората са казали... Не питай старило, питай патило!!!

20

Анонимен

преди 7 години

Каквото и да правите ГЕРБ пак ще фалшифицират изборите.Няма отърване от Тиквеното иго.

19

Евалата Фори

преди 7 години

Браво Фори, твоя пост е перфектното резюме на "феноменалната" идея на автора!!!

18

Анонимен

преди 7 години

Бойко не се е провалил два пъти, а управлява два пъти и е на път да управлява и трети път. Ако това е провал, значи Станишев се е провалил само веднъж :-D прав си :-D, а най-големият провал е на комунистите, които се провалиха с обещания за ''светлото бъдеще''45 години. :-D:-D:-D

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 15Че си от провинцията няма съмнение!!Боко е толкова Доктор и Генерал колкото Генчо-пръдлето от НавийУй-варненско.

16

Анонимен

преди 7 години

Статията е написана прекрасно. И грамотно. А истеричните хейткоментари по-долу са написани именно от неграмотните ***, за които изборите са празник. Също като неделната баня...

15

Фори

преди 7 години

Съвсем очевидно е, че хора като мен - красиви, физически силни, полово надарени и т.н, трябва да имат поне 10 пъти по-тежък глас от обикновените хора!

14

До 8- Има изключения

преди 7 години

Познавам лице,което през 90-те години много разумно вложи на различни места долари,спестени от семейството от работа в чужбина.Сега получава солидни доходи и внася доста прилична сума под формата на данъци.Лицето излезе в пенсия и за цяла година получава като 12 пенсии сума,по-малка от данъците, които плаща.За разлика от други рентиери, не крие доходите си, а може да го прави.Лицето е с висше образование и познава в подробности политическия живот в страната. Защо гласът му да е с коефициент 0 ?

13

Анонимен

преди 7 години

Абе ***, какво значение има системата за гласуване когато ГЛАСУВАЩИТЕ са ***.И.???????????

12

Анонимен

преди 7 години

Самият факт, че някой си е учил и се има за умен, а предлага такава идея, означава, че тя е погрешна из основи.

11

Демократ

преди 7 години

Иван Берберов, докато четях текста ми ставаше все по ясно че ти ще си от тези мързеливите пиявици които ще допринасят само с една точка. По нескопосан и слабо аргументиран текст не можа да измислиш.