71

интересно защо никой

преди 7 години

не споменава като проблем неправилното застрояване. Въздуха в София идва основно от планините наоколо, основните артерии по които слиза въздуха са големите булеварди с дърветата около тях и блоковете ориентирани така че да минава вятъра. Като се спре този поток, какво се получава !!!.

70

Анонимен

преди 7 години

Това са два отделни проблема - замърсяването и колите по улиците и връзката между тях е доста слаба, защото много малък процент от замърсяването през зимата се дължи на колите. Странно защо някои се гневят на шофьорите, а не на кмета и предшествениците му за изключително много влошената организация на движението в София, при която колите замърсяват повече от обикновено, да не говорим за рвемето за пътуване и т.н. През зимата замърсяването с фини прахови частици в пъти над нормата не е заради МПС

69

Анонимен

преди 7 години

НА СЕЛО---ВЪЗДУХА Е МНОООООООООГО , ЧИСТ!ЩО НЕ ХОДИТЕ ТАМ ,БЕ...??!

68

А, стига ,бе...

преди 7 години

У БЪЛГАРИЯ--НЕМА УМРЕЛИ ОТ МРЪСЕН ВЪЗДУХ !!!АЗ, ПО ЦЕЛ ДЕН СЪМ У КРЪЧМАТА ...И ОЩЕ СЪМ ЖИВ!!!!!

67

До 67

преди 7 години

Много грешиш. Със SUV съм и ми харчи по около 6 на 100. Второ, колата е за 5 човека, точно както почти всички останали, а не за 6-7, както си съобразяваш. Защо е SUV - ако си отвориш очите и видиш състоянието на пътищата, може би ще разбереш, макар че се съмнявам съдейки по написаното от теб.

66

Факт

преди 7 години

Няма да се оправим докато ни занимават с колите, а не с истинския замърсител - използването на твърдо гориво, най-вече въглища, както и горенето на стари гуми. Това е.

65

СОФИЯНЕЦ

преди 7 години

НЕ СТАВА САМО С ПАРИ, ТРЯБВА И АКЪЛ!

64

Би

преди 7 години

И освен това всеки апартамент има по един ( най - много) гараж, а обитателите му имат по 2-3 автомобила, така че тези които не са отпред на тротоара са паркирани по калните градинки наоколо.

63

Би

преди 7 години

Много хубаво, но май сте от единиците, които не пречат на другите. Страшно много ме дразни как в съседните блокове, въпреки че има гаражи, хората си паркират колите отпред на тротоара, а вътре си складират боклукците. Иначе не липсват големи табели, че е гараж, че се пукат гуми и всички стандартни глупости.

62

Анонимен

преди 7 години

Вие, господата, професорите, които пак са се насъбрали да ни "ограмотите": минава ли ви през ума, че няма как един SUV за 6-7 човека, при условие, че вътре е само един да харчи малко... е те така като се съберат бая народ к'во става. Съгласен съм, нов автомобил- скъпо е, да, кола в днешно време си е нужно, не е лукс (въпреки, че в бг ако се загледаде, голяма част избиват комплекси с доста скъпи коли, като и една съвсем по-евтина би им свършила работа). Не, че твърдто гориво не е хич причина...

61

Край

преди 7 години

До 64 Грешка имам 2коли - едната е на 2г. другата 5 но е бензинова /на жената/. Имам 2гаража. Кола трябва да има само този който може да си позволи да не пречи на другите и да не ги трови с тях.

60

Край

преди 7 години

Драмата на българите - индивидуалисти живеещи натясно.

59

До 60 Край

преди 7 години

Освен теб, май никой други не мисли, че да имаш кола е постижение. Откъде изкопа това твое твърдение. Хората имат коли, защото са им необходими и вършат работа с тях, но май ти нямаш кола и на принципа на Нане и Вуте искаш и другите да нямат.-Нане: Я не сакам да съм добре, я сакам на Вуте да е зле.

58

@

преди 7 години

Няма как в град за 1 млн. души да живеят 3 млн. и да няма проблем с въздуха, трафика, детски градини, престъпност, паркиране, мърсотия и какво ли още не!!!!!

57

Край

преди 7 години

Някой знае ли Европейски град дето централните площади са паркинги. Аз не се сещам. И по-големи от нашите площади има ама на хората не им минава през ум да ги разчертаят и да си експонират бангиите.

56

Анонимен

преди 7 години

Хубаво е, че за българина колата стана необходимост още преди 50-60 години, въпреки че някои още не са го разбрали и си мислят че тя е знак за статус в обществото като е била преди 100 години. Има и сега навсякъде по света някои, които се перчат с колите си, но те са толкова малко, че не си заслужава да ги коментираме. В случая важното е друго - замърсяването е заради отоплението на твърдо гориво, а атаките са насочени срещу колите. Изводът е *** - очаквайте нов данък, защото "хората го искат"

55

Край

преди 7 години

Някой си мислят че да имаш кола в София това вече е постижение. Няма нищо по евтино от това 500-600 лв. и караш. данъка ти 20лв. прегледа при един приятел даже без колата. Паркинг ти е тротоара пред блока. Що ли виенчани се возят на градски транспорт - сигурно немат по 300 еврака да си купят бангия. Не бе братчеди - скъпо им е да я имат.

54

Анонимен

преди 7 години

Колко процента от замърсяването в София перз зимата е заради колите? Половин процент или 1%? А колко е заради отоплението с твърдо гориво? 95% или 98%? Но някои все колите са им в устата. Ами купете си и вие една кола, белким мирясате.

53

Край

преди 7 години

Българина обаче понеже нищо друго не управлява в живота си много държи да кара кола. За нормалния човек тя е средство да сее придвижиш за българчето тя е знак са статус в обществото - трябва да е голяма с много коне и да си я кара сам /премиера ББ/. Това е първично и жалкоЗнам че обожавате колите си и за това съм скептик по отношение на София.

52

Обективен

преди 7 години

При сегашната лоша организация на движението в София, градския транспорт е на практика неизползваем, вкл. и метрото, за повечето хора. Иначе да, метрото е много удобен и бърз транспорт, но ... каква част от София покрива, 10% или 20%. После в метрото с обемист багаж не става, както и в надземния градски транспорт. Времето за пътуване също е много важно, така че хората правилно са избрали с какво да се придвижват в София и са смешни мненията на някои дето искат само градски транспорт или колела.