165

Анонимен

преди 7 години

Тук има игра на думи. Това не са паметници (щото паметници на окупатори е доста странно да има в една страна), те нямат нито исторически, нито художествени, нито възпитателни качества и затова трябва да се премахнат, защото само объркват хората. Няма сравнение със зверствата и разрушенията на ислямска държава в близкия изток, тъй като там говорим за разрушаване на общопризнати исторически ценности. Тук няма такива исторически ценности, а олицетворение на пропаганда само.

164

гражданка

преди 7 години

абе кой ви каза,че и народа или поне половината от него мисли като вас?Защо се мъчите да втълпите на младите,че при комунизма се живееше лошо?Кои сте вие бе!Прости аутсайдери от миналото,нереализирани и злобни/Методи/ на който хората гледайки го в телевизиите се подиграват,ще си глътне езика от злоба.Кой си ти,че ще решаваш вместо мене и още много като мене бе?Ти история учили ли бе ***?Ще отричаш,ще плюеш,ще махаш,но това което е в сърцето ми ще го предам и разкажа на поколението си.ЯСНО?!

163

симпатяга do 175

преди 7 години

Ясное, че "помощта" е,щото има интерес, но ме дразни това, че русофилите тука подемат пропагандата, че СССР едва ли не сам победил във ВСВ (според тях било велика отечествена и те били основната сила), и някакви такива безумия, дето ни ги набиваха в главите 45 години,ама сега поне има достатъчно публична информация. Победата е на коалиция от държави, в която всеки има някакъв принос. И не може парада за победата да е в масква,шото видите ли тепобедили фашистка Германия (то и никой не отиде).

162

Ха-ха-ха

преди 7 години

Всички политици като дойдат на власт стават вандали от злоба и мъст, която немогат да преодолеят, първо комунисти, сега демократи, утре незнайно кои ще са!! Отново жалки пари да рушим, вместо да оставим историята такава каквато си е била, за да се поучава народа!! Несретници нещастни!

161

торбалан

преди 7 години

не разбрахте ли ,че на "политическия елит" му трябва враг , така разделят народа вече 27 години , кой от народа го интересува тоя или оня паметник , никой .... а народ ,който не уважава историята си е обречен да изживее отново , никой не казва какво се е променило от времето на социализма или комунизма до сега

160

Край

преди 7 години

Слушайте Методи Андреев - далече ще стигнете - на първо време ще спрете да се къпете.

159

Анонимен

преди 7 години

Много елементарно.Войните се спонсорират от сащ не за да "помогнат" на едните или другите,а да ги отслабят икономическии да наложат своята власт,както и да спечелят пари.Те искат да завладеят Русия заради ресурсите,но не искат да победи Германия,защото нямат интерес от силна и интелигентна нация,която да контролира Европа,черпейки руски ресурси.Германия сега да не би да е независима?Чети договорите.

158

симпатяга до 169

преди 7 години

Нещо повече, ленд лийза от САЩ/UK за СССР на практика помага червената армия съвсем да не изчезне - камиони, самолети, танкове, храна, гориво,дрехи. Руснаците на практика не са имали годни камиони,нямат какво да облекат и да се хранят и т.н. - това са близо 50% от всички ресурси на червената армия през цялата ВСВ. Така че без тази помощ на практика ссср няма как да води каквито и да е военни дейстия, да не забравяме това. Азиатците дават човеци, щото за тях човешкия живот не е особено ценен.

157

симпатяга

преди 7 години

русофилите, поинтересувайте се от снимките на влакове с нефт през Варна, които ссср праща на Германия през 1940/1941. Вашите комунистически престъпници тогава са изписали по вагоните - "за братския германски народ". Снимките се виждат в интернет, вижте ги, па тогава пак говорете, че двамата престъпници не се били договорили. А че единия прецаква другия, а пък втория му го връща, си е отделен въпрос. Но е факт, че и двамата СА престъпници, и никой от тях не заслужава паметник.

156

само питам

преди 7 години

А познайте кой посланник е бил преди 5 минути в кабинета на независимия Бойко?

155

симпатяга

преди 7 години

да не се връщам към 1878, че и тогава е яка пропаганда. За азиатците ние сме 'ГУБЕРНИЯ", всички архиви така ни наричат, окупираните територии, път към Босфора. Добре че с Берлинския договор англичаните махат азиатците от България чрез ултиматум (договора е трагичен за нас по друг повод, но поне окупаторите от рассия изчезват). За "освобождението" от турско робство се поинтересувай каква е сметката и колко сме платили на руснаците, така че и онова не е баш освобождение.

154

симпатяга

преди 7 години

В допълнение - разбира се, че подялбата на Чехословакия през 1938 с Мюнхенския договор е срамен акт, реверанс към Германия - но за това са виновни всички европейски сили; и не това слага началото на Втората световна война. Началото на ВСВ е през септември 1939 с нападението на Германия и ссср над Полша. Точка. ссср е агресор. Точка. Няма какво повече да се спори по този въпрос.

153

Анонимен

преди 7 години

"Хитлер трябваше да се справи първо с Русия, никой нямаше да му попречи, даже щяха да му помогнат"За жалост, не си прав. (Казвам за жалост, не заради друго, а защото България през по-голямата част остава на страната на Хитлер) А защо не си прав ли? Защото САЩ и Великобритания снабдяват иначе великата Русия с военна техника. С танкове и самолети най-вече, понеже Русия в началото на войната си няма достатъчно. Т.е. добре, че са били САЩ и Великобритания, за да не потъне Русия.

152

Анонимен

преди 7 години

Чичко Сорос паричките само за пропаганда ли дава?

151

симатяга до 159

преди 7 години

Парад между Полша и Германия 1938 за Тешен няма. А и Тешен няма нищо общо с WW2. Чехословакия е поделена от Мюнхенския договор 1938, който е подписан от почти всички европейски страни (без Чехословакия и ссср, които не са поканени). Поляците влизат в Чехословакия в изпълнение на този договор. Това си е местен конфликт между двете страни, който е последица по-скоро от Първата световна война и няма нишо обшо с втората. Както казах - маймунки.

150

Анонимен

преди 7 години

До нел.... Берлин ,Будапеща ,Виена .....на центъра .....Париж ---площад Сталинград ,метростанция Сталинград ....

149

Анонимен

преди 7 години

А след като ни наложиха,, владичество и съжителство и цензурираха ,,История-Словеноболгарская,, дали няма да посегнат и на паметниците . Ако продължаваме да говорим и учим децата си за игото и робските времена дали няма да ни съдят и вкарват в затвора .Несе и учудвам като виждам как *** затриват историята ни .

148

Удри-и-и-и

преди 7 години

Удри с ***!!!

147

Вероника

преди 7 години

Добре че в последните 27 години не се строят паметници защтото, след време, когато обявим прехода за "престъпен" би трябвало и тях да бутаме. В България не е проблем никой режим или идеология. Проблем са техните изпълнители- гнилата "политическа класа" (ако изобщо може да се говори за такава), и това е така от поне 72 години, а защо не и повече. И в този ред на мисли, се замислям за актуалността на едно изказване на ББ за "некачествения материял" .....

146

нел

преди 7 години

Тролчета кремлински, в ПСВ побеждаваме маша ви раша и тя освобождава Финландия, Прибалтийските държави, Полша, УКрайна, Беларус, Кавказ... Що не крякате във всяка столица да ни вдигнат по един (поне) паметник като освободители. Нали сте патриоти? -Патриоти, ама руски.