63

Българин

преди 7 години

Този паметник си беше одумван още по времето на построяването му. И то от комунистическата интелигенция и не за друго, а защото е за България. Защо другите паметници възхваляващи Русия са в по-добро състояние и защо не посягат на тях?

62

Анонимен

преди 7 години

До Димитърстига сте циврили, да бяхте си ремонтирали шедьовъра с десетина милиона докато бяхте на власт преди да се срути. и за чинията на Бузлуджа какво чакате - да отлети по нанадолнището върху събора?!

61

Димитър

преди 7 години

*** защо ли не си нацъкаме паметници на всички владетели със светещи "дзъркели" и танцуващи на чалга хитове. Тва е мн красиво.!София ще стане като Скопие. Измислен град, измислн народ, измислена история. Вие въобще виждали ли сте снимки на роя паметник, когато не е бил развалина? Има толкова красиви комунистически паметници. Никъде по света не ще ги видите! Хората по света харчат пари за да отидат на Бузлуджа. Монументи, които Фандъчка може да построи само с лего са ги рушете! Няма да видите нищо

60

Мислител

преди 7 години

А тия дето бутнаха предишния паметник, за да построят тоя, какви са?

59

някоя си

преди 7 години

паметника вече не е паметник а развалина за съжаление и едва ли може евтино и ързо да се възстанови тъй че демонтажа е неизбежен, старчев да плати да се ремонтира и направи, ще му струва има няма няколко милиона евро само ... аз искам само да го попитам него мястото под паметника негово ли е за да каже какво да има и какво да няма там !? ние гражданите на софиятрябва да решим какво да има тама не сос и старчев и сие , трябва референдум по въпроса

58

Киро

преди 7 години

Тия, дето искат да рушат паметници, първо да направят нещо красиво на мястото на мавзолея. Фаянсовите плочки вече 20 години се вписват идеално в центъра на София... Наистина пробладават талибаните в СОС.

57

царят е гол

преди 7 години

До VKсамо Пикасо ни липсва да се криви гротеска в градинката. този вид настъргано изкуство е да си го гледате в музея и да си повтаряте дълбокомислено какъв велик познавач сте, а останалите са невежи прУстаци.

56

Ханс

преди 7 години

Типичен социалистически творец е този Старчев- циничен и нагъл.

55

Анонимен

преди 7 години

До анонимен30 години изминаха откакто започна да се рони, 20 правителства се смениха, но никой от БСП или другите милионери из гилдиите не е проявил интерес досега да го монтира в градината си, композициите ще се пазят в соцмузея, като съберете народна пара с есемеси и членски внос да откупите повторно авторските права и откриете градинка в община с одобрението на жителите, лесно ще се намери и бетон за поколенията.

54

Анонимен

преди 7 години

Паметник, посветен на България, построен на мястото на паметника на хора, загинали за България. Ти наред ли си изобщо?

53

Анонимен

преди 7 години

В София първо да се построи паметник на Крум.Все пак, при него тя става част от България.

52

VK

преди 7 години

А дали ако го беше проектирал Пикасо пак щяхме да не го харесваме или всички щяха да се прехласват по уникалното неразбираемо нещо. Има спорни паметници, но да искаш да събориш паметник посветен на България си е меко казано глупост. Доказателство, че не сме мръднали особено от мисленето на необразован средновековен дивак (справка ИДИЛ и камарата "европейци" там).

51

Анонимен

преди 7 години

На мястото на"ендекато на културата"и парка около него имаше стари казарми и площад "Баба Неделя"със симпатично малко пазарче.Имаше и паметник, паметни плочи на загинали български войници и офицери през Балканската,Междуъюзническата и Първата световна война-имена на стотици,да не кажа хиляди гепои дали живота си за Родината.По соц.време, през 78/79 г. изравниха всичко със земята,паметните плочи ги прибраха някъде, защото не отговаряха на соц.реализма и се пръкна мегаломанския петокрил седмо..

50

Анонимен

преди 7 години

налите знаете как наричаме тази грозотия - Седогълния пето---ик.

49

Лозенец

преди 7 години

Старчем дози Живков не е харесъл паметника, той е ужасон гроцзен, не лиич че олицетворяла България, а пък и е ОПАСЕН. Паметника няма да си руши, а ще се демонтира - като исакаш носи си го в двора.

48

Анонимен

преди 7 години

Какъв паметинк?Това е скулптура при това грозна и некадърно сглобена понеже се е бързало за определена дата

47

Би било хубаво, но..

преди 7 години

не вяравам, мноог се забавиха, напролет ще има ново служебно правителство, то ще забави нещата и няма да се случат.

46

Анонимен

преди 7 години

Добре, но да направят нов паметник на същата тема. Все пак не сме държава на 100-200 години.

45

Стамат

преди 7 години

Същата такава грозотия я има и до Стара Загора. Тоя Старчев ги е бацал на конвейр. А относно закона за авторското право да си го погледне тоя от 1981 г.

44

Анонимен

преди 7 години

Да ви кажа нещо , което не разбирам . Такова чудо никъде по света няма да го допуснат . То не прилича на нищо . Каква политика какви пет лева . Това е грозотия , която прави за смях столицата на България .