94

Анонимен

преди 7 години

Островът на Свободата - какво повече да се коментира.

93

Анонимен

преди 7 години

Куба днес има по-висок стандарт на живот от България - това остави Фидел. След 60 години изолация, ембарго и санкции Куба е на 44 място, след 27 години евроатлантизъм България от 27 слезе на 56то място.

92

Анонимен

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯA ти ако имаше капка мозък в празната глава нямаше да пишеш такива простотии.

91

Отвратен

преди 7 години

Фидел остави тотална разруха и заплати от 20 долара.Куба можеше да бъде райска градина.

90

Анонимен

преди 7 години

До 60 годишенПълни глупоcти.

89

Анонимен

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯ АТАТЮРКЧИЯМи виждай. Много хора имат видения, някои чуват гласове. Виждай каквото си искаш.

88

Анонимен

преди 7 години

Гурбетчия, ако беше по-грамотен щеше да знаеш, че куба търпи половинвековна икон. блокада, наложена от Щатите. Аз ако те затворя у вас и не те пускам навън, без възможност да работиш и да си купуваш това-онова колко време ще издършиж? И въпреки това Куба пир Кастро се превърна в една от държавите с най-развита система на здравеопазване и образование - нещо което се признава дори от най-консервативните политизци в САЩ.

87

Анонимен

преди 7 години

"Не пиши глупости щом не си живял по онова време ,а и да си живял явно си необразован и не знаеш ,че тогава имаше СИВ и купуваха нашите бок.луци по задължение ! Затова имахме работа ! Когато СИВ се разпадна тръгнахме надолу понеже никой не купува по задължение ! КОНКУРЕНЦИЯ !"Поредните клишета-***.тотии. Квотната система конкуренция ли е или "купуване по задължение"? А еврофондовете, с които централизирано се създава работа на определени сектори, докато други се убиват и това ли е конкуренци

86

Анонимен

преди 7 години

Колкото до лягащите кубинци, нека които искат да си направят справка за мафията във Флорида и сами да видят какви хора бягат от Куба. Огромната част от емигриралите кубинци са сред хората, които се вливат в американската организирана престъпност.

85

Анонимен

преди 7 години

Превърна Куба в една от страните с най-развито здравеопазване. Страна, която изнася хиляди лекари за другите латиноамерикански страни - хора, които щяха да са сервитьори, бармани и проститу.тки като дядовците си при Батиста. И всичко това при зловещи американски санкции продължили половин век.

84

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПри бай Тошо правешкия овчар България имаше икономика и селско стопанство, гарантирана работа за всеки според кфалификацията му, жилище за всеки, сигурност и спокоен живот, престъпност близка до нулата, здравеопазване и орбазование на световно ниво достъпни за всеки и пенсионерите не ровеха от глад в контейнерите с отпадъци за огризки от храна.

83

Анонимен

преди 7 години

До горинБай Тошо правешкия овчар с интелект на амеба, може и 5 лева да е взел на заем, но като не може да го обслужва фалира! Ето това се случи с великия комунизъм, фалит на всички нива.

82

горин

преди 7 години

До ФронтоБай Тошо беше взел 1 милиард заем, а Боко Тиквата 20 за 2 години! Така, че го поеми по-дълбоко. Аман от тъ*анари!

81

Анонимен

преди 7 години

Хайде да оставим КУБА-защо ние БЪЛГАРИТЕ бягаме от БЪЛГАРИЯ ??

80

Само

преди 7 години

Само едно е ясно,USA се намесва навсякъде,с цел контрол.Фидел Кастро не позволи това,затова сега Куба в това състояние.Има личности за които цял свят знае и помни!

79

до Гурбетчия Баклава

преди 7 години

Това, което описваш прилича много на наследството на северноатлантическото партньорство, мизерия, глад, безнравственост, корупция, престъпност, сменени ценности, масова емиграция, експлоатация, безавтономност в "партньорските" държави от бившия източен блок и пълна разрхуа, бежански вълни, убийства, изтезания в арабските страни, с подкрепата на Туршия. А за наследството 500 години мрак и изолация от прогреса на Европа да говорим ли , кърджалийски тютюнаджия !??

78

Фронто

преди 7 години

След комунисти какво остава? Разруха, мизерия, дългове, омраза, морална мърсотия ... И воня_отровна комунистическа воня_света овоняха с гадостите си. Да се приключва _ погребваш и проветряваш.

77

.

преди 7 години

Аз *** не ни ги обичам изобщо, но Кастро ще остане в историята като човек, който се е опълчил на опресора и джуджето Куба наистина беше трън в *** (както казват в САЩ) за ЦРУ и американския империализъм, той ще бъде запомнен и ще вдъхновява други хора години напред, с какво ще запомним Боко и Серго питам аз ?

76

Анонимен

преди 7 години

кастро беше дикактор, като чаушеску и живков и превърна куба от курорт на богатите американци, на помийна яма. ще им трябват още много години и инвестиции за да излязат от каменната ера. добре че по-малкия брат излезе по-умен от този дъртт козел

75

Анонимен

преди 7 години

Смешният мит, че кубинците бягали от комунизма. В САЩ има 100 пъти повече избягали от Мексико, ама нещо не ви изнася да твърдите, че бягат от наркокапитализма.