54

Я помислете малко

преди 7 години

Цена за 1 овца: прибл. 200 лева. Стадо от 100 овце - 20 000 лв. Заплата 1000 лева: 12 месеца= 12 000 лева. Нали все се намира някой умник, дето вика че на Запад работника взема 1/4. Ако приложим това правило какво излиза? 20 000/4 - 5000 лв. /12 месеца - 416 лв. на месец... ами то реално горе-долу толкова плащат за такова стадо в България. Който иска много пари, да яхва един кон и като американците - на 1000 глави *** 1 каубой. Тогава ще прибира по 4+ хиляди на месец

53

Вкусна Тиква

преди 7 години

Отивам, останах без работа и ми трябват пари.Овчар не съм бил.....телохранител бях, пожарникар бях, бияч бях, полицията ръководех, министрите ръководех, крадец бях.....ама то ще е лесно, гледаш овцете и викаш, нямааа пари....за жито, яжте каквото намерите и после ги доиш и стрижеш .

52

смЕх

преди 7 години

Значи за денонощна работа 30 дни в месеца и 1000 лева са добра заплата ало драскачите разделете сумата на три за да получите нормален работен ден и ще получите една смешна сума и между другото ,ако парите ви изглеждат много отивайте и ставайте овчари и без това сте гола вода.

51

хи жи

преди 7 години

Сивушка стана безработна след изборите.

50

данъкоплачещ

преди 7 години

Ако беше много хубаво,НС отдавна да се изпразнило от съдържанието си.Там има много достойни за тази работа люде ,но в овчарлъка няма много за крадене.Повече е теглото и овчите фашкии,и за това няма овчари с вратовръзки и за там не са нужни връзки.

49

Анонимен

преди 7 години

Сещам се за един от Банкя, дето скоро ще остане без работа. Много е подходящ за тази професия ама е заграбил десетки милиони, може би стотици и сигурно няма да иска.

48

Chobanain

преди 7 години

Ot Tzvetan Tzvetanov stava dobar chobanin.Ima stoyka,ima vid .

47

Анонимен

преди 7 години

Поне като на гастарбайтери по 5? на час да бяха предложили

46

Анонимен

преди 7 години

Глей колко са ***.Ми дигнете им заплатите.Много хора имало дето предпочитали да седят без работа отколкото да им бъхтят за 20 лева на ден.И как я казват тая сума сякаш е кой знае кво.В магазина за тая крупна сума си купуваш един хляб ,малко гаден салам ,едни китайски чорапи и малко сирене.Големите пари дето ги дават.Не стигат за дрехи и храна.Е тва им е винаги бил проблемът на бг чорбаджийте,че са алчни,стиснати и все гледат как да пребът тоя дето работи за тях.

45

Един

преди 7 години

Аз и за 2000лв.заплата няма да ида.Това е работа по 24 часа в денонощието,31 дни в месеца.Я сметнете при надник от 50лв на ден, колко пари се падат на час.Това е много трудна работа и не е за всеки.А чорбаджиите искат с трици маймуни да ловят.За 600-1000лв трудно ще се навие някой, па макар и нискоквалифициран.

44

Анонимен

преди 7 години

Ами да си ги пасат те стадата като им се струва че 1000 лева за това са много. Но иначе много отворени нямало кой да им пасе овцете а те да си седят на задниците и да ти дават заплата. Ако си плащащ като хората няма да има нужда да си търсиш дълго човек за работа.

43

Овце

преди 7 години

В България не се натискаме за професия овчар.Ние искаме да сме овце и сме. Професията на овчаря наистина е добре платена. от 89 година до днес много овчари размахваха геги над овчедушната българска душа. Това вече е минало.Скъпи братя и сестри овци и аз като вас част от стадото.Да си овцане е лошо, същото като бял или черен, умен или глупав.Важното е да запазим овчето си достойнство.Най-добре да изберем някоя овца или овен от нас,а не глутница вълци, които да ни казват колко ще ни е хубаво с тях

42

BRUSSEL

преди 7 години

До АнонименA ti ?

41

ДА ВИ СВЕТНА:

преди 7 години

ПРОФЕСИЯТА "ЖИВОТНОВЪД"------не е за ПОСТ-СОЦ-БЪЛГАРСКИ НАЕМНИК , защото той е *** , МЪРЗЕЛИВ И НЕ Е СВИКНАЛ ДА МИСЛИ ....!ЖИВОТНИТЕ --ИСКАТ ГРИЖИ , ПОДХОД И НАЧИНИ НА ОТГЛЕЖДАНЕ......А И НАЧИН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПАЗАРА!ТОВА---НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА ЕДИН ***....... "селски наемник"!ТОВА Е РАБОТА ----САМО ЗА ЧОВЕК "СЕЛФМЕЙДМЕН"...КОЙТО МОЖЕ САМ ДА СИ ИЗКАРВА ХЛЯБА... И ПАРИТЕ!!!

40

Анонимен

преди 7 години

Malka e saplatata ov4srite trabva da imat bodogardove ot zuganite da gi pasat ov4arite rabotata e trudna i opasna ili ov4aeite s pistoleti kato gi napadnat da strelat 97527

39

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

ТАЗИ РАБОТА ---НЕ Е ЗА НАЕМНИЦИ ,БЕ ...ХА,ХА,ХАААААААА....ТОВА--ДА СИ ОВЧАР ,ПАСТИР ИЛИ .....ИЗОБЩО "ЖИВОТНОВЪД" СЕ ИСКАТ ПОЗНАНИЯ , ЖЕЛАНИЕ И СИСТЕМНА РАБОТА С ЖИВОТНИТЕ!!!В САЩ------ТОВА СА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЖИВОТНОВЪДИ ...ИЛИ "КАУБОЙ"!!!!ДА СИ КАУБОЙ----ТОВА Е ПРИЗВАНИЕ И СЕРИОЗНА ПРОФЕСИЯ!!ТОВА СА ХОРАТА ---СЪЗДАЛИ ЦЯЛАТА АМЕРИКАНСКА НАЦИЯ , ФОЛКЛОР, ПСИХОЛОГИЯ И НАЧИН НА ЖИВОТ!!ТОВА --НЕ СА ПРОСТИ НАЕМНИЦИ !ТОВА СА ----МЪЖКИ ПРОФЕСИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

38

Анонимен

преди 7 години

Да и един такъв ми говори за социална политика и негодува от герб аз съм бил на село друг е въпроса ония в бюрото далити казват за няколко месеца що не

37

Анонимен

преди 7 години

До УМЕН ГУЩЕРпродай панелката на родителите ти - купи си овце - стани милионер

36

Анонимен

преди 7 години

До Андрешкопак говорения на изуст. Ей така да си чешете езиците. Колкото по-голямо стадо гледаш - толкова повече пари получаваш. Ама било по-малко - ами ако можеш още от първия ден да гледаш 100 овце - ще имаш и по-голяма заплата. Близо е то акъла

35

Анонимен

преди 7 години

много овчари от арабистан и африка седят на Лъвов мост