30

Anon

преди 7 години

Планината е коварна, но благородна- винаги ще ти даде едно (често единствено) предупреждение - я рязка мъгла, я силен вятър с падане на температурите, я внезапно заоблачаване ... преди да ти отреже главата. Ако си нащрек и с опит- ще "прочетеш" посланието и и ще се върнеш или няма изобщо да тръгваш.. ако не... жалко за момчето...

29

Коментатор

преди 7 години

Простете, че забравих да се поклоня пред всички спасители. Велики сте! И дано имате по-малко работа.

28

Анонимен

преди 7 години

При излизането на билото след хижа Тъжа, до заслон Маринка е близо час ходене в нормално време, но изведнъж климата от там рязко се променя. Що за упорство и лудост са го накарали да продължи, а да не се върне, като е усетил колко е екипиран за тези условия. Да почива в мир, колега, канар... жалко, много жалко...

27

Джедай Мастър

преди 7 години

ох пишман турист на годината. ясно и що за програмист е бил, тежко сега на този дето ще "наследи" кода да го оправяПрограмисти в гет.утУ не останаха, кадърните и умните се изнесохме, заедно с лекарите и др. само псевдо програмисти демек лу.зъри останаха на който им пращаме кафевите проекти с които тук белите не се занимаваме... и затова на места като БГ им викат НЕВЪРЛЕНД - страната на ПитърПан където хората не порастватпоздрав от сидней,ав$тралия

26

Анонимен

преди 7 години

Опитните планинари тръгват рано, не по обяд!

25

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен направил голяма грешка че е тръгнал сам. В планина се ходи но трябва да са поне двама. Дано никой не повтори грешката му. Бог да го прости момчето. ------------------------:) Който го е страх от мечки да не ходи в планината.

24

Леле

преди 7 години

Чидо,това може да се случи единственно в Бг!!! Колкото си искате дислайквате но за жалост е истина !! Във Връх Ботев я няколко трупа ще открият ту в Банско ще се осакатят сега в връх.Ботев и т.н. нямат край човешките ценности са най евтините абе хора как пък милиони туристи всяка година се катерят или пък достигат до вр.Еверест без смъртност или в Хималаите ,вулканите хич да не говорим изобщо.

23

Тракийски

преди 7 години

До BURZUMНе знам как 3-те килограма "фон дьо тен" разпределени равномерно по тялото ти или Паганските богове, на които се кланяш щяха да ти помогнат да се стоплиш в суровата природа, но съм сигурен че си объркал темата. Бог да го прости, момчето и *** за всички разбирачи. Най-смелото нещо, което са правили половината от вас е да си набият две тъпанарки една след друга, но като трябва да се правите на мното умни по форумите равни нямате. Съболезнования на близките на Миро.

22

Анонимен

преди 7 години

Преди 5-6г, по подобен начин умря в планината моята учителка по английски език - Емилия.Само че от другата страна на връх Ботев.Били в една от хижите над Калофер, излязла за сутрешен крос...и повече не се върнала.Намериха я след 3-4 седмици, малко под връх Ботев, облегната на трафопост или бетонно нещо, не помня точно. Много нелепи смърти, но нека ние си вземем поуките

21

BURZUM

преди 7 години

Програмистите не правят връзка с главния мозък,живеят във виртуална реалност а природата е истинска ,сурова и зла....само за блек метъли...арррррхххххххх....

20

един Ком-Емине-ц

преди 7 години

Като по неписано правило-във водата се давят умеещите да плуват,а в планината загиват добри и опитни планинари!За жалост-тънка и незабележима е границата между умение,опит и глупава самонадеяност!Жалко,че един млад човек си отива така нелепо-почивай в мир,Миро!!

19

Анонимен

преди 7 години

Служил съм в казармата на връх Еледжик и напълно ми е ясна ситуацията в която е попаднал. Без екипировка в това време на годината е бил обречен. Незнам колко е бил подготвен за планината но е направил голяма грешка че е тръгнал сам. В планина се ходи но трябва да са поне двама. Дано никой не повтори грешката му. Бог да го прости момчето.

18

123

преди 7 години

Баба ми, от Искърското дефиле е, казва : Зиме без храна, и летото без дреха не тръгвай! Защото се предполага , че зимата си се понавлякъл, но ако замръкнеш из гората храна не можеш да намериш, всичко е замръзнало. С лятото пък подценяваш студените нощи. В случаят не само зимата, но и лятното правило е подценено. Жалко за момчето, не е ли имало хора които са го видяли как тръгва, по-опитни, да го предопредят..

17

Анонимен

преди 7 години

Поздрав с Нина Николина, Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - Тъмна ми е мъгла паднала! Приятен ден.

16

планинар

преди 7 години

Язък за нелепият край на момчето! Стара планина е най-непредвидима откъм промяна на времето. Това би трябвало да го е знаел Миро. Явно се е взел за доста подготвен и е пренебрегнал елементарни правила на планинаря. Едно от тях е -не тръгвай сам в този сезон ... И то с колело... Вижте статистиката за такива безрадсъдства и на "Кончето" в Пирин. Светла му памет!

15

Анонимен

преди 7 години

до 11 намерете го в ютубЕто ги героите на Карлово! линка който си дал не работи

14

Анонимен

преди 7 години

До анонимен 15:Радвам се, че си се изнесъл. Не разбирам какво търсиш в сайтове от Невърленд. Стой си в австралийските и моля те не пиши и там, не ни излагай.

13

Джедай Мастър

преди 7 години

Бог да го прости, но човекът си е за наградата Дарвин. Тръгнал гол, без подготовка, сам, очевидно и без идея за мястото на поход.

12

Анонимен

преди 7 години

УМНО МОМЧЕ ,ПРОГРАМИСТ А ТАКА ТРЪГНАЛ КАТО ЗА МОРЕ ,ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО

11

К2

преди 7 години

Как не е наблегнато на това тегаво място повече като се знае за него?