14

Фронто

преди 7 години

Казва се НА БЪЛГАРСКИ ! Писмеността е Българска, езикът е Български, буквите са Български! Това за сведение на всички_от кмета на паланката до секр. на ООН! Изглежда трябва да започнем да се съдим,та някои да го проумеят!

13

До Байхуй

преди 7 години

В някои градове на САЩ вече има цели улици, в магазините по които надписите са на руски език. Но предполагам, че имената на улиците и на някои основни учреждения са си на английски, а ако някой влезе в магазин в подобен квартал и поиска нещо, говорейки на английски, едва ли продавачите ще се правят, че не го разбират.Просто у нас много хора нямат усет и не преценяват добре на кои места, освен на български, трябва да има и някои обозначения на латиница. Това трябва да се регламентира със закон.

12

Анонимен

преди 7 години

Жалко за България с такива зелени тикви в политиката. Става все по-необходимо даже задължително за емиграция, особено на младите хора. Явно ние никога няма да се приобщим към нормалния свят.

11

Не само в общствени

преди 7 години

и държавни институции, а навсякъде, където имат достъп всички граждани с цел да получат някакво обслужване - например, пътувал си 300-400 км и уморен се спираш пред някое кафене, влизаш, поръчваш напитка и нещо за хапване, но те гледат умно и мълчат. Повтаряш поръчката. Любезно ти отговарят на турски и дори с жестове те приканват да посочиш какво точно искаш да купиш.Има нужните разрешения да работи в сферата на обслужването в Бг, а не знаело български, но е видно, че има средно образование?!

10

Анонимен

преди 7 години

SMS-ите на мобилните оператори - също, предвиждат ПФ и АтакаЗадължително в SMS-ите трябва да се включват буквите Э, ы в противен случай глоба и затвор до 10 години.

9

Аз до номер 7

преди 7 години

Абе пич не ти ли омръзна да ближеш чуждите европейски и какви ли не други ***. Ми много ясно че е правилно надписите да са на кирилица. Ние сме българи, писмеността ни е на кирилица на какво искаш да се пише! Официалният език в Държавата ни е БЪЛГАРСКИ! Ако се смяташ за нещо различно от българин отивай някъде другаде и си пиши ако искаш на арабски. По твоята логика след като китай са няколко милиарда да задължим света да пише на китайски а? добре е нали.

8

баба Йоца

преди 7 години

слагайте минуси бабиното, скоро само с иероглифи ще пишете глупачетата на баба

7

пътник

преди 7 години

каквото правиш ти като отидеш в чувда страна - учиш най-важните думи

6

Анонимен

преди 7 години

evropeyski sayuz s 500 miliona naselenie ot koito 4 miliona bulgari i toya iskal kirilica

5

Подкрепям

преди 7 години

Като получиш Sms се чудиш какво са ти писали. Основните да са на БГ и вторични на LaT

4

баба Йоца

преди 7 години

Това не е единствения пример във Варна. На всеки апарат за билети пише "Ticket point" , надписа на калните бани е също много атрактивен. Също погледнете и надписа на Хали-те в Пловдив. Пълна безумица и безхаберие на кметове и други лапачи на заплати.

3

Анонимен

преди 7 години

То хубаво на кирилица, ама ако няма и на латиница туриристе к'во правят?

2

Анонимен

преди 7 години

Боже прибери си вересиите, Боже, помогни ни да ги махнем тези смахнати главорези. Бозе моля те, помогни на този изстрадал , гладен, бос и гол народ да се спаси от тези ***. Абе аланколу, колко се увеличиха пенсиите, заплатите, пътищата, болниците, канализацията, образованието, основните жизнени стандарти откакто сте в парламента? А когато дойде англичанинат, французинат, холандецат, германеца как ще чете? Нали се опитваме да превлечем колкото се може по-вече туристи? Много глупаво, подло и мръсно...

1

Анонимен

преди 7 години

И на фланелките на футболистите също!