35

Лудко

преди 7 години

АМ-АМ, първокласника започва да срича като истински гербер :)

34

Анонимен

преди 7 години

А защо не с П там думите започващи с п са повече от тия които започват с м или М и от просто сравнение по речник там просто страничките с думички на п са на много повече от на м,поне пет пъти.

33

Анонимен

преди 7 години

За да се запази и нещо родно от родната азбука след буквата "М" ще следва традиционната за кирилицата буква "Б". За да се учат децата за по-лесно да пишат "***" по повод образователите им от Министерството на Образованието. Там явно е пълно с такива. МО не разбирате ли че един ден децата ще ви проклинят за това, което правите уж за България.

32

Анонимен

преди 7 години

Кунева, с "М" започва израза за майките.

31

Уесно НЕМА

преди 7 години

Чужди интереси стоят зад това да се променя българската култура. За по-лесно. Щот на някой световни сили не им изнася България да я има и най-лесно им е да заличат културата ни. С предлог, че щяло да бъде по-лесно за децата. Тази азбука АМ няма да я има просто в България. На българския народ ще му писне и ще изрине подобни "образователи" като Кунева с тоягите. Децата на българския народ бавноразвиващи ли са, че да не могат да научат азбуката така както ние сме я учили.

30

Анонимен

преди 7 години

С "м" започва думичката Мъкааааа.... Кунева.

29

Анонимен

преди 7 години

Със сигурност от набор 1966 г. до тази година първокласниците първо са учили всички гласни, след това - сонорните, накрая звучни и беззвучни по двойки. Все още има буквари от онова време, лесно може да се провери. През годините е имало разместване на някои букви, но то не е било кардинално като сегашното безумие.В Германия и Русия също следват този модел и не го премахват - вероятно сме го взели от тях.

28

Анонимен

преди 7 години

Това е АМериканско образование за децата ви. Да са ви честити американски ценности. И азбуката ще ни променят.

27

Анонимен

преди 7 години

AM - АвтоМагистрала !!!Любимо съкращение на *** :-)

26

проф. Димкитрав

преди 7 години

Кирил и Методи никога през живота си не са виждали азбуката т.н. "кирилица"Сътворената от тях глаголица е осъвременен вариант на тракийската руническа писменост!!!Има ли българи в България или само московски мекерета...

25

шкумвата

преди 7 години

Кунева, пиши! Понеделник, заседание на ВС, точка единствена, смяна на Бокова с Кристалина-Гусин Премиер, как се пише -пУниделник или пОнеделник? -Е, на теб ли да обяснявам...Пиши вторник!-Със В , или със Ф...

24

един Българин

преди 7 години

С "АМ" започва и АМнистия. Молебен от Кунева да и опростим греха за оскверняването на българската азбука.

23

един Българин

преди 7 години

Щяло да е било най-лесно да се разбърка азбуката. Народни предатели. Според мен ще е по-лесно и децата да учат азбука от 5-6 букви. По-лесно ще им се отдава. Виждате ли си акъла вие дето се опитвате да променяте българската азбука. Кунева - в затвора за оскверняване на българския език и азбука. И после чалгаджиите псуваите, че не разпространявали култура. Я си погледнете министрите, български народе. Щяла да променя заедно с подражателите и абука, защото така не и харесвала.

22

Анонимен

преди 7 години

-"Капацитетите" се изказаха след темата?

21

Браво

преди 7 години

Синът ми тръгна на училище на 4 години в Холандия. И досега, вече е 9, нямат учебници. Буквите се учеха разбъркано, даваха им ламинирани листчета първо е едносрични думи, после с по.дългти. Въобще нямаше учене на буква по буква. Имат библиотека и всяка седмица им дават книжки за четене вкъщи. На 6-7 години може да чете и пише свободно.

20

M.I.C.

преди 7 години

Не обичам Пръмова, но и аз съм ги учил не по азбучен ред. Забравл съм. Мисля гласните бяха първо. Не виждам кой знае какъв проблем в това. По-скоро има къде къде по-големи проблеми в нашето образование - втората част от статията е такъв.

19

:(

преди 7 години

Ама наистина няма такива олигофренi, като нашите управници. Дори на азбуката ни посегнаха. Пълни лузъри и продажници. АзБука ще стане АзМилена, сигурно?!?!?!?!??! ОСТАВКА !!!!!

18

123

преди 7 години

Ах, колко е ***.А тази Кунева-Пръмова! Лелеел, лелее....няма ли кой да ги навре в миши дупки всички ***, в нашата изстрадала България!!!

17

Senski

преди 7 години

По една или друга причина, синът ми учи в ЮК. Тръгна на училище на пет и започнаха да учат азбуката не по ред на буквите abcd, а по това, кои са най - използваните в речта - първо гласните,след тях съгласните - започвайки с М, T, K....Горе долу това е и идеята на qwerty клавиатурата, така че не виждам какъв е проблемът в случая.

16

Елена

преди 7 години

До Grammar nazi:Проблемът е,че в стария буквар буквите са по друг начин подредени,а се учи по него с нова подредба.