197

random

преди 7 години

Много хора са напуснали България не толкова по икономически причини, колкото заради отровния.социален микроклимат който съществува тук! След 1989 г.за човек, който има чувствителност и морал, България се превърна в едно адско място!! Пълна деградация на ценности, незачитане на личността,.непочтеност, нравствен упадък, брутална чалга във всичките й измерения е, което се толерира в обществото. Наглост, безочие и цинизъм - това е символ на пробивност у нас. Слави Трифонов има огромна вина за опростачването на нацията и насаждане на мутренската "култура"

196

Анонимен

преди 7 години

Въпрос към родолюбивите български търговци в Англия! Защо българските стоки в българските складове се продават на двойна цена в сравнение със същите български стоки продавани в турските складове? Къде е корена на този тип родолюбив нашенски манталитет и какви са основните традиционни закономерности при неговото сформиране? Май става за матура!:))))))))

195

До Тони

преди 7 години

Те пък може ли така лесно да се подадат на такава несъстоятелна пропаганда?!Да не страдат от някакъв синдром на Далн?:)))

194

Krisi

преди 7 години

Omraza ot balgari kam balgari, nezavisimo kade sa ustanoveni. Kakvo pokazvame s tova? Mantalitet ,kultura , kompleksi i kolko sme vsashnost uiazvimi.

193

Тони

преди 7 години

Живял съм в чужбина, голяма част от приятелите ми са пръснати по целия свят. Над 50% от тях не са там защото им харесва, а защото нон стоп им се повтаря от останалите в България колко гадно е тук и колко им е хубаво сигурно в Европа. Като човек видял и двете мога само да кажа, че всичко се корени в това, че сме слепи за хубавите неща и много преднамерени. Тези които са от повече от 10 години там, вече нямат ясна представа за стандарта в България и това ги спира да се върнат.

192

Анонимен

преди 7 години

До :) 239Те се изявяват с никове като Занзибар за да докажат нивото на култура подкрепена от стари лаври датиращи още от Първата Световна Война в лицата на техните дядовци, воювали насила за нещо от което са си нямали никакво понятие! Епопея на българското родолюбие по бели ***!!! Вижте нивото на България и преценете сами! :)))) Е, можете и да се поизлъжете за някои работи ако мислите че ще облекчите истинския проблем ама на дали! :)))

191

Анонимен

преди 7 години

Всяко предишно връщане е свързано със загуба на близки хора, тъга по тези, които не са вече отдавна живи.Хората в България са други, чужди, манталитета друг, всичко е друго, непознато.Децата, израсли отдавна, нямат спомени за баби и дядовци и за тях България е само понятие. А за техните деца още повече.Така че да не се лъжем. Единственото, което не се е променило, е силуетът на Витоша, но няма нужда от връщане, затварям очи и той е пред мене, мой. И спомените.

190

:)

преди 7 години

Ама не мога да забравя как родолюбците , обратно вкъщи мачкаха студенти с колите си на "Орлова мост" , когато протестриха за край на безобразията в страната и по-добър живот , защото им били пречили да отидат на работа и да слугуват за 400 лева , в най-добрите дни на протеста (платен разбира се) имаше 10 000 души от вече близо двумилионен град , същите родолюбци напомнят често за себе си , когато не ги интересува ,че в България се обират пенсионери и се убиват деца за по 2 лева , около гарите.

189

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 232България в момента е изградена изцяло от не схващащи за не схващащи! Сам прецени и реши къде ти е мястото! Схванеш ли - махаш се!!!:))))))

188

koko

преди 7 години

Не сам от "преуспелите" българи в чужбината, а от тази категория хора които живеят по-скромно. Детето ми е родено извън България, но говори перфектен български и през лятото учи българска граматика, с удоволствие стои цяло лято в България, но през септември е щастливо да се прибере у дома. Не е преструвка, а само факт.

187

.

преди 7 години

Причини за емиграция:1. Оцеляване. Селата и малките населени места са оставени на произвола и в ръцете на местни почти феодални "господари". Ниски доходи , високи цени ,да се купи жилище е почти невъзможно, слабо образование , слабо здравеопазване , липса на перспективи.2. Чалга. Някои хора ,които знаят възможностите си и какво искат, образовани са или търсят образование в чужбина напускат , защото просто не издържат на мутренско-чалгарската среда. БГ мрази турци , а се тресе под турски ритми

186

Анонимен

преди 7 години

До @ ЗАНЗИБАР 215А защо тези истински "патриоти" избраха да работят извън България? Кой ги прокуди? Българските "родолюбиви" управници/работодатели или българските емигранти извън България? Може би искаш да намекнеш че Англия/САЩ/Канада или Германия ги е откупила насила от България и те са придобили статус на мъченици!? Никой не ги е накарал на сила да напуснат България! Щом са го направили то не е от добро! Дано ти стигне акъла сам да го проумееш колкото и непосилно да ти вижда това уравнение

185

Анонимен

преди 7 години

DO210 NE E TAKA.KATO PADNA STENATA OT DDR SE PRELYAHA V SAPADNATA CHAST.TIY OT SAPADNATA SE RASBYAGAHA PO USA,KANADA, AVSTRALIY. V JHIVOTA SE UPLATNYVAT NESHTATA. PRAVOTO NA ISBOR VSEKI MU SE POLAGA. I TUKA PISNELIMO OT LUJHI DA MOJHE DA OTLITA. TAKA PEE VASKO KRUPKATA.

184

Анонимен

преди 7 години

До художника 210Стоим си и все по-рядко посещаваме красивата в действителност България опорочена от "родолюбиви" български хотелиери чиято единствена цел е как да пробутат скъпа порция скара с оръфани кюфтета и кебапчета! Ех да беше жив Пикасо да го нарисува!:))))

183

Анонимен

преди 7 години

Някой да е научил Португалски? Искам да бягам в Бразилия и уча език ама нищо не схващам Некъв съает от емигрантите?

182

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ДОРИ БЪЛГАРИ ,КОИТО ИМАТ СОБСТВЕНИ КЪЩИ И ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ ,ПРЕДПОЧИТАТ ДА ЖИВЕЯТ НА КВАРТИРИ И РАБОТЯТ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ ДРУГА РАЗВИТА СТРАНА И НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ ТАМ СОБСТВЕНИ КЪЩИ ?! ТОЕСТ ДОРИ СОБСТВЕНОТО ЖИЛИЩЕ ПОНЯКОГА И ТО ДОРИ ДОСТА ЧЕСТО НЕ ОЗНАЧАВА " У ДОМА " !

181

Анонимен

преди 7 години

E NALi SME V EU.VSEKI DA SI RABOTI I ZIVEE PO EU KAKTO MU OTTRVA.NEVIZDAM PROBLEM

180

Анонимен

преди 7 години

До ПопПраво казваш Попе! Рибата замирисва първо от главата! Разчистете я тази църква от "мерзостите на запустението" и учете хората на Христовата Любов! Щом го направите - България ще цъфне отново! Да Бъде!

179

Анонимен

преди 7 години

Demagosi kato im e ok v bg saschto ne se varnat tapa statia posnavam balgari koito si idvat latoto no vse se oplakvat mrasno im e spavat se padat po trotoarite masna im e hranata rastroistvo gi hva6ta osobeno na moreto skapa im bila hranata v brd hranata bila po eftina i tn ta pischete istinite ne bla bla bla

178

SS до [#220] @SS

преди 7 години

aaa, не съм фашистче... да си имаме уважението.А ти, другарю-антифашистче, вземи научи бългaрската граматика, че нищо не ти се разбира от емигрантските брътвежи... Явно от много и безсмислено слугуване по чуждите държави, си изтървал да се ограмотиш...Ама нищо, то и без това от теб едва ли нещо ще излезе от тук нататък.... по света и у нас... :)