31

Специалист

преди 8 години

До до Гладен редактор 31Бам19 е 20J няма как да пробие 3мм ламарина.Тенекия от сирене да.МЕТЕОР 1000АР магнум е 28J.3мм ламарина може да пробие евентуално ShinSung Career 707 9mm която е с мощност около 200J но не съм сигурен.Варел двустранно може да пробие холандската Beamon 45-ти калибър която е с мощност 900J.Тази въздушна пушка струва 6000лв!За сравнение Макаров е 300J и двустранно няма да пробие варел ако ще каквото ще да става въпреки стоменения сърдечник на куршумите си.

30

.

преди 8 години

Доктора дава мнение, не се прави на следовател. Ако някога си виждал рана от въздушна пушка, ще се сетиш, че тази не е такава. Виж V-образната "дупка" и си помисли как това може да го направи съчма или "чашка" с каквито стрелят въздушните пушки.

29

Анонимен

преди 8 години

Хората в Нова Загора да се организират в фейсбук и да излязат на протест срещу това беззаконие. Колко случая вече има такива???

28

Специалист

преди 8 години

До Гладен редакторЗанимавам се от 10 години с пневматични пушки и искам да ти кажа, че супер яко лъжеш.НАМА пружинна пушка, която да пробива 3мм ламарина или варел двустранно дори да е английската Уебли патриот и турското й копие Хатсан135 които са с мощност около 45J.Испанската Гамо Хънтър1250 съответно 42J.Само да ти кажа, че това което пишеш не може да го направи дори южно корейската компресионна пушка ЮнДжин Суматра, която е с мощност 120J което е сачма 2.8гр изстреляма с 300м/с.

27

123

преди 8 години

Разбирам еснафската дребнавост на новозагорци!Не мога да разбера за какво всъщност идва реч.Майката да си заведе детето на съдебен лекар и той ще издаде експертно становище.Лекарят в Нова Загора няма интерес да прикрива никого.Той просто превързва раната.Не е в компетенциите му да се произнася за произхода на нараняването.

26

При

преди 8 години

Не е ясно защо доктора се прави на следовател, от тука идват и големи съмнения че детето е простреляно в главата. Много тежък случай а тука си правите шеги.

25

Анонимен

преди 8 години

До Гладен редакторТоя твоя приятел дано да е 110 кг. боксьор щото рано или късно ще простреля котка пред някой нормален човек и ще си изгълта зъбите а пушката му ще му бъде вкарана откъм Австралия.

24

до Гладен редактор

преди 8 години

Занимавам се с пневматично оръжие от много години.Това което пишеш може да е вярно за китайските пушки БАМ-19 и нагоре,или за МЕТЕОР 1000АР магнум!Ако е НОРИНКО или В-1,2,3-3 е НЕВЪЗМОЖНО!

23

Анонимен

преди 8 години

До Гладен редакторКой е тоя твой приятел, искам да видя дали с моята ще убия детето му на място.

22

Анонимен

преди 8 години

дайте модел е, искам да видя колко джаула е тази пушка, която пробива 3мм ламарина!за дървото няма да споря, има хиляда вида с различна структура и плътност

21

Анонимен

преди 8 години

При възрастните черепа е дебел около 1.5 см. При децата е по - малко и не е от гипскартон или ламарина!

20

Гладен редактор

преди 8 години

До АнонименМоята пробива ламарина 3мм. Също така по стрелба към дърво, съчмата влиза на около 4 см навътре. Лично аз когато я прострелвах, сложих мишената на дърво, когато махнах листа и видях само дупки, стана ми интересно и реших да човъркам. Едната съчма я намерих, останалите - не можех да дълбая толкова с ножа в дървото че да ги намеря. Варела го пробива на две места, отпред и oтзад и съчмата я няма. Моята е с пружина, китайска. А един познат има такава, че от 50 метра, убива котка на място

19

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен25Виждам че има и други б'езмозъчни не е само майката.

18

Анонимен

преди 8 години

тук гледам също кипи от специалисти :)първо, колко са виждали рана от въздушна пушка?второ, коя е тая въздушна пушка, която пробива 3мм!! ламарина от 50м?!?! да не говорим, че човешкият череп има много по-голяма издържливост, въздушна пушка не може да го пробие току-така.трето, доктора е доктор, не е разследващ органчетвърто, факт е че мнго *** стрелят по хората с въздушни пушки, имам приятел, който беше уцелен в меките части ... (имаше само синина)пето, къде е полицията ??

17

Мъни пени

преди 8 години

От снимката се разбират две неща:1. Раната не е от въздушна пушка 5.5 мм.;2. Майката не ходила скоро на маникюр.

16

Гладен редактор

преди 8 години

Още вчера казах че това не е рана от въздушна пушка а от падане или удар с твърд предмет. Съчмата от пушката ще направи дупка и няма да остави ордаскано (което се вижда на снимката, одрасканото) Още вчера казах че тази жена не е с всичкия си. Лекарят е прав - това не е следа от въздушна пушка. Майката да си гледа децата а не да ги оставя да се търкалят по земята и след това да обвинява тоя и оня. Полиция, лекари, не знам си какви. И какви данъци плаща? Тя живее от нашите пари, ние плащаме....

15

Анонимен

преди 8 години

*** к.ифла

14

...

преди 8 години

Днес-а, продължавайте да ни информирате за кореспонденцята, която продължават да водят. ега ще ви напусна за малко и ще се вкюча някъде към 45ти епизод.А, по темата- Много ми е интересно колко е твърда главата на детенцето, щом проектилът е изчезнал някъде, а на се е забил дори подкожно, ама това майката до обясни. Явно докторите, поллицията, прокуратурата, свидетелите и др. защитават подземния бос на Нова Загора, разхождащ се с пневматична пушка.

13

Анонимен

преди 8 години

Доктора си е доктор, не е е разследващ орган. На него работата му е да окаже помощ. Така че, фантазиите ако обичате на друго място. Големци ли, неголемци ли, това е друга тема. Тая иска помощ от лекари - получила ли е, получила е.

12

Марин

преди 8 години

Само ще кажа, че от въздушна пушка звук не се чува. Може би някой трябва да отиде при доктора, да го гръмне с 5.5, да провери колко е диаметъра и после да го пита дали е чул нещо.