50

Анонимен

преди 7 години

До Киро кофражистаТака едно време са викали попа да гони духовете от хората с Епилепсия, днес науката знае какво е и как да помогне. Едно време са се молили на тоз твоя бог да излекува децата им от грип днес науката има решение което реално работи и хората вече не умират от шарка (изпратена от дявола). Така че взимай си боговете и марш от тука.

49

Киро кофражиста

преди 7 години

Не че съм набожен, но просто няма друго обяснение за сътворението на света и човека /ако не броим Дарвиновата глупост с еволюцията/Повечето учени са осъзнавали товаАйнщайн е писал теологични трудове, ще ти припомня известната му мисъл "Бих искал да знам мислите на Бог"

48

Анонимен

преди 7 години

До Киро кофражиста"аква ми е ползата от компютъра, като пак ще мра?"Ми хайде спри да го позлваш и да пълниш интернет с глупости.

47

Анонимен

преди 7 години

До Киро кофражистаНе разбирам защо намесваш литературни герои в дискусията. Ако обичаш вземи си боговете и се премести в друга статия.

46

Киро кофражиста

преди 7 години

Технологиите се развиват само в частта, която човек е създал.Например в техниката, човек е създал компютъра и той се развива, създал е автомобила, атомната бомба, изтребителя, подводницата - и те се развиватНо в областта която Господ е създал, никакво развитие на технологии няма /или почти никакво/Например и сега си мрем, както са мрели преди 1000 години, от болести, от земетресения, от наводнения, от войни... и никаква технология не помагаКаква ми е ползата от компютъра, като пак ще мра?

45

55

преди 7 години

И пак като погледнеш Буран беше причината да построят Ан-225 който все още е шедьовър. Така, че дай им война :)

44

55

преди 7 години

живото-поддържаща система и май има колко 2 полета? След това решиха да правят нова ракета Ангара която я правят вече 22 години и като гледам не бързат и те за никъде.Ако утре започне нова световна война науката може само да намаже. Което е жалък метод но пък ефикасен.

43

Анонимен

преди 7 години

До 53Погледни периода 60-70те години. Аполо прави 13 мисии макар последната да е провал но пък пак си беше вид успех, че върнаха екипажа. Ако това темпо беше продължило и след Студената Война мога да ти кажа, че вече щяхме да имаме база на Луната.Обаче какво стана военните вече не плащат както в САЩ така и в Русия. Совалката може да прави само полети до ниска орбита макар, че дори това изведе и ремонтира после Хъбъл телексопа което не е малко. Русия пък направиха Буран която дорои нямаше

42

Анонимен

преди 7 години

Земята съществува от 4-5 млрд. години, което ни навежда ни мисълта, че нищо чудно преди милиони години и тук да е имало силно развита цивилизация, която се е самоунищожила или е била унищожена от външен фактор!!! Я си помислете, че примерно ледниковите периоди са били ядрени зими и са били причинени не от сблъсък с космически тела, а от простотията на някоя цивилизация! Хомо сапиенс е отскоро, а преди 2-3 млрд. години не се знае кво е ставало тук

41

Анонимен

преди 7 години

До 51Аз не говоря нито за утре нито за след 10 години понеже като гледам на къде отиват нещата и след 20 няма да е. Проблема е, че науката и технологиите се развиват най-добре в условия на война. През Студената война бюджетите и на НАСА и на РосКосмос бяха до небесета за това и се правеха толкова много неща и пак като погледнеш повечето са били с идеата да се шпионира другия. Просто според мен е време нещата да се обърнат и човека да почне да гледа нагоре, но не колене.

40

Анонимен

преди 7 години

А македонците какво казват по въпроса? Сашо Макето е превзел тази планета още преди Христа

39

Анонимен

преди 7 години

До 49И понеже ще отнеме десетилетя тогава по-добре да не го правим изобщо така ли :) Много ме кефи как бързо се предаваш. Ако се разровиш в сайта на НАСА ще намериш проекти които са били отхвърлени през годините поради ниския бюджет. Много от нещата които те притесняват толкова са вече измислени как ще станат просто световните политици мислят с джобовете си.Твойта логика е все едно Колумб да е казал на Испанската инфанта ... ооо то много далеч няма да стане.

38

Киро кофражиста

преди 7 години

Учените много обичат да откриват неща, които са недоказуемиМного добре знаят, че никой не може да пътува 70 хиляди години и да иде види тази планета там ли еТова откритие е напълно недоказуемо и безполезно, като самите учени.Като открият нещо полезно и доказуемо, тогава ще ги призная - примерно, как се лекува рак, или как да спрем земетресенията,

37

Анонимен

преди 7 години

До 46Не съм гледал много филми просто чета проектите на НАСА през историята. По-добре тези ресурси да се пренасочат към това от колкото да се чудят ония араби какво златно ламборджини да кара в понеделник или "великите" сили кой по-голяма бомба ще направи от другия.

36

Анонимен

преди 7 години

Ако САЩ и Русия не се чудеха как да го извадят по-голям от другия вече да бяхме с база не само на Луната ами и на Марс. Само да се пренасочи военния бюджет на САЩ към НАСА и ще стават чудеса. Бюджета на НАСА е 19 милярда, а военния e 610 милярда... ако ги разменим ще е супер.

35

Анонимен

преди 7 години

До 43Какво слънце какви черни дупки нищо не разбрах

34

Анонимен

преди 7 години

До 41Първо, че Луната е пълни с ресурси. Полезни изкопаеми от всякакъв род. Отделно Луната е идеално място база от която да се изтрелват космически кораби до Марс примерно поради ниската си гравитация. Луната има страшно много ползи проблема е, че няма държава която в момента да финансира нещо подобно понеже се занимават с глупости.

33

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 32Интересно как така още не сме изръшкали Луната, дето е на има-няма 384 000 км. Само за сведение: средногодишно имаме посещение максимум от по няколко човека (няма да споря дали са 2-*** или 8-на, но със сигурност са под 10!) на Международната космическа станция. Преминали месеци специално обучение, а не хванали маршрутката от гарата. И говорим за пикливото разстояние от 350 км над Земята, по-малко от това между София и Бургас!

32

Галилео Галилей

преди 7 години

Всичко добре, но тия 4.5 светлинни години разстояние малко ме притесняват ;-)

31

Анонимен

преди 7 години

До 31Преди 20 години седях пред Правец 8м с зелен полу-сферичен екран. Днес екрана ми е по-тънък от кутия цигари. Дори не смея да предполагам какво ще има след още 20 години. Всичко е въпрос на време, технологиите се развиват достатъчно бързо проблема е, че финансирането им е отклонение за безмислени цели като отбрана от въображаеми врагове.