5

12

преди 7 години

Лъже та пушек се вдига. Тази схема е от години. Аз лично праскам жената на един лекар и то по времето , когато е на "симпозиум" в петзвезден хотел някъде. И лично от жена му знам какво представляват тия "научни" конференции и как се финансират. А докато той се прави там на мъж жена му сладко сладко си отмъщава. Но схемата е факт- на тези конференции представят новите лекарства за продан и бонусите, които носят при определени продадени количества.

4

АЗ

преди 7 години

В Румъния например, лекарят изписва активната съставка на лекарството, а не търговската марка на производителя, именно за да се избегнат такива схеми. Така клиента, отивайки в аптеката избира измежду няколко на брой лекарства с една и съща активна съставка и грамаж, но с различна цена. И купува това, което може да си позволи. Този от снимката да не ни прави на по-***, отколкото сме и да не се оправдава. А онези от парламента да гласуват промяна в закона, а не да прибират наедро комисионни....

3

Анонимен

преди 7 години

Няма такава наглост. Сестра ми е джипи и лично ми е казвала, че са и предлагали подобна схема. Тя не се е съгласила, но много други лекари ходиха до Дубай.

2

Слави Минчев

преди 7 години

Има такава схема и тя не е от година-две. Моя близка позната, управител на ДКЦ в София си докарва поне по 5000 лева на месец само от това. Отделно, на разноски на фармацевтични концерни е обиколила целия свят, от Австралия до Шотландия и Хавайските острови. Пътуванията се водят като семинари по специалността. Схемата е неразрушима, защото такива доходи и облаги не могат да се контролират.

1

Анонимен

преди 7 години

И кучетата на село знаят, че лекарите получават бонуси. Имам доста сериозни основания да смятам, че една лекарка предписа на жена ми антидепресанти, които после много й влошиха състоянието. Тя не си направи труда да пита определен тип въпроси, които да разкрият дали заболяването не е друго. На мен ми се стори, че тя е просто дилър на антидепресанти.