75

Ха ха ха,

преди 7 години

Русия на кръстопът между Южен и Турски потокА Б.Б. и сие компания американски ли-за-чи на какъв кръстопът са, а! А знаете ли козяшките *** как се мъчат с противоречивите опорни точки?

74

мазепа

преди 7 години

До АнонименKъде видя в Турция ''голяма държава и мощна икономика'

73

Анонимен

преди 7 години

ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ СА СИ ДОБРЕ. Големи държави, мощни икономики, славни империи. Могат да си позволят да имат чест и достойнство, както и да са независими.Вие да му мислите - Тиквата ви се чуди на кой такъв да се залепи.

72

Анонимен

преди 7 години

Абе ние да си направим едно газово хъбче, пък газ може и да не идва... Като гледам , траба единствено от Русия може да дойде до каквото и да е било хъбче... Другите играчи, като Азарбейджан, Иран и прочие имат газ, но натози етап нямат готовност да задвижат такъв мащабен проект и да пуснат тръба до Европа... ПОне на този етап... За вбъдеще би било добре и те да пуснат, така де, да има конкуренция и да пада цената....А САЩ, НАТО ,ЕС и ЕК да го дух*т!Както каза онази US топ дипломатка F*CK EU!

71

Анонимен

преди 7 години

днес русия и турция отново ще договорят 1001 приказни неща, от които нито едно отново няма да се случи. просто защото там някои хора лягат и стават само с мисълта за себе си. и ние не сме много по-различни, за съжаление. бедните румънци ни сложиха в малкия си джоб.

70

fripp

преди 7 години

Така е. Политиците ни наистина са не само некадърни, продажни, но и страхливи. Нека ви дам пример - един месец след присъединяването на Крим към Русия финландския парламент с голямо мнозинство гласува за закупуването на руски реактор. Премиера им излезе пред всички и каза - санкциите са си санкции, но това е жизненоважно за нас. Защо? Защото политиците там смятат, че държавата им ще съществува и след 50-60 години и имат отсега план от какво ще имат нужда и кое е полезно за народа им.

69

до 105

преди 7 години

муцка :) кой ти е казал, че не 'рева'? не говорим само за южния паток, нито за 'дупченето' (което става и във врачанско, между другото). ами хилядите перки, които разсипаха житницата ни? реката до челопеч и канадците със златото ни? чуждите фирми, замърсяващи кърджалийско? и между другото, даже и зимбабвийците не си дават богатствата за 50 години срещу 30 милиона лева, потънали незнайно къде.

68

ууууии

преди 7 години

уууууиии

67

Анонимен

преди 7 години

вероятно ще засегна доста политически ангажирани хора тук, но за мен в момента в България нещата (не) се правят на 2 принципа: Левите, които на всичко са съгласни и започват всичко без никакви пари, с уговорката: 'абе ще му мислим по-нататък' и десните, които пък казват: 'нямаме пари, значи не е полезно и доходно и няма смисъл да се инвестира'. И общото между тях, освен че са некадърни, е че не виждат по-далеко от собствения си джоб. Факт!

66

до 101

преди 7 години

Ревеш за 30дка плаж макар и да не си ходил да видиш колко е плажа там.Защо не ревеш, че раздадохме цялото Черноморие да дупчат за газ и нефт?Сещаш ли се, че където и да текне вече няма никога да има нито плаж, нито риба, нито живот.Дори Силистар, един от най-красивите плажове в света е заложник на някаква си нефтодобивна компания.А толкова ревахме за нефтопровода Бургас-Александруполис дето щяха да разтоварват нефта дето и без това си го разтоварва Нефтохима

65

На чий гроб ревем

преди 7 години

Нали искаме "диверсификация". Нека да дойде руската газ пряко при нас без да ни изнудват украинците.Нека да дойде газ от от Ирак, Египет, Азърбейджан от Луната ако ще.Колкото повече доставчици толкова по-добре за нас. За сега единствено русите са готови. Радвайте се, че поне те искат и търсете другите доставчици

64

:)

преди 7 години

Преди руснаците искаха петролопроводаа, сега ние го искаме.Преди руснаците искаха АЕЦ-а, сега ние го искаме.Сещате ли се каква е разликата в преговорите преди и сега???За домашно на Бат'ви Бойко и тъпите русофоби.А на *** по-отдолу да му кажа, че руснаците могат да спират газта без значение дали е през Украйна или България.Проблема е, че тъпите украинци и американците дето им купиха тръбите, те няма да могат да изнудват ЕС.

63

до 95

преди 7 години

'Газ от Русия' до морската ни граница е ПЕРФЕКТНИЯТ за България вариант, както и за всякаква друга газ. За съжаление, на никой политик не му е хрумвала подобна идея и дори и толкова коментираният напоследък 'газов хъб' само ще разпределя чужда газ. За подобен резултат трябва нов Стамболов, не става с КириякСтефчовци.

62

Анонимен

преди 7 години

Мен лично много ме засяга строежа на даден поток, през БЪЛГАРСКА територия, с харизани над 30 дка плаж на Черноморието, с неясни срокове, инвестиции, заеми, лихви, управляван изцяло от чужди държави, без разпределителен център у нас и с безумно висока крайна цена за обикновения българин! И не става дума само за руски проекти, а за американски, канадски и т.н., и то не само газовите! Доста хора са пролели кръв и надали са искали да видят как политиците ни с двойно гражданство разпродават.

61

Пешко

преди 7 години

В крайна сметка Вовчо Стратегика ще клекне на Боцко

60

Taralejic

преди 7 години

Веднага когато Пу връща към Ердоган - ножове, брадви, лопати от гърба му, всичко ще се повтори отново. Ножове, лопати, брадви и т.н.))

59

Анонимен

преди 7 години

Само да поясня, че като капак на всичко, у нас има 2 ДЪРЖАВНИ монополиста - БулгарГаз и БулгарТрансГаз, които след като закупим ултра скъпата руска газ от ЕДИНСТВЕНИЯ за момента доставчик, си правят каквото искат. Да не се чудите защо вместо да речем 70 стотинки, е близо 90 стотинки. Да не говорим за битовата газ. И се сещайте от 30 до 90 стотинки колко маймунки има на клона и откъде им идват къщите в Ница и яхтите.

58

Анонимен

преди 7 години

Днес Русия и Турция ще договорят отново една камара газови тръби,десетки атомни електроцентрали и стотици милиони руски туристи в Анталия.

57

цени руска газ долар

преди 7 години

Полша 526, Македония 564, България - 501, Украйна - 489 долара. Средна цена за Западна Европа (с включени транспортни разходи и данъци): 223 долара при средна цена на друга газ (неруска) 231 долара. Цени на руска газ на газовия хъб във Великобритания: 167-171 долара за 1000 кб.м. Най-скъпо струващата газ в Зап. Европа (Германия), 379 долара след доставка по Северен Поток става обща, понеже проектът е 48% собственост на BASF. За сравнение- ЮП никога не е планиран да свърши в Бг,т.е да е български

56

Анонимен

преди 7 години

Да снетна на фобитеГаз от Русия до морска граница нататък ЕС да го мисли, за Турция същото.Разни измислени пакети , пакетчета за други "достовчици" ЕС да си ги завре, а и още правиш първо по сушата след това в моретоБоли ги фара