37

един

преди 7 години

до:58 Ето за това"тълкуване"говоря,ти разбираш нещата по-един начин,аз пък по-друг...за това има такива"Муслумани"като от АНТИИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!

36

Скарлет

преди 7 години

Списъците на "предателите" и "враговете" са подготвени отдавна, и сега когато настъпи удобния момент (след провалилия се пуч), настана чистка, силно наподобаваща сталинските чистки и скалъпени процеси от 30-те години на ХХ век!!!

35

Съвестта

преди 7 години

Има една приказка : "Красотата" ще спаси Света , но ще погуби Човечеството !Който разбрал - разбрал.

34

До 46

преди 7 години

Аз в религията не вярвам брато.Вярвам в науката и фактите,а те казват че вашите религии са пълен булшит,комедиен сериал.Веднъж седнах да чета корана,на 50-та страница затворих книгата,едно и също 50 страници,промивай,промивай.

33

Скептика

преди 7 години

До До един 53Що така ве , "брат" ? Само твоята "религия" ли да остане?

32

един

преди 7 години

Вие знаете какво е тълкуването,защо питате мен или очаквате да "хвърля *омбата",моля ви се...а вижте този Аят-60:8

31

Анонимен

преди 7 години

ДЕМОКРАЦИЯ ?

30

До един

преди 7 години

Всички религии трябва да бъдат забранени и всички книги изгорени.Вие сте промити мозъци,вярващи на книга написана преди 1500 години от някой си с цел държане на масите под контрол.Корана и библията са едно и също.Той Жак Фреско ви го каза,"Вместо да чета книги с вицове,отварям библията или корана"Колко наивен да си....

29

Язък!

преди 7 години

Зле им беше на комшиите, та решиха да се оправят.Не ги задоволяваха доходите, жизненото им равнище и темповете на развитие, та се заеха да си уредят държавата.

28

един

преди 7 години

до:45 Разбирането на Корана и неговото тълкуване не е за хора,които са и-нет плъхове.Прави си "литературен"анализ на една от многото Библии и не се прави на голям разбирач относно Религия ,която познаваш от Интернет!

27

Реалист

преди 7 години

Означава само едно - еднолична, авторитарна и безконтролна власт на Ердоган. И последният опит за цивилизоване на тази държава направен от Кемал Ататюрк ще бъде погребан в бездънното и безпросветно блато на радикалния ислям. Дано Европа най-после да разбере, че Турция никога няма да се цивилизова до равнище на европейска държава и пътят й към християнска Европа трябва да бъде отрязан веднага и завинаги.

26

Булгаристанков

преди 7 години

Самите пучове(1923,1934,1944,1956,1989 у нас)не дават много жертви.Страшното е после.Милион български турци бяха изгонени,за да налеят свежа кръв в анадолската икономика на Турция(лекари, инженери,учители).Дали Ердоган търси спокойствие за пътя на петрола и газта,или байпасира "микродемокрацията"(по-вероятно),ще се разбере скоро.Народа му е лесно маниполируем.Има и "черни овце" и кюрди.Козовете му срещу ЕС и НАТО са повече,отколкото обратното.Решават Великите сили.Губят пешките (ние...).

25

Анонимен

преди 7 години

Да, Ердоган уволнява ходжи и имами, които НЕ са РАДИКАЛНИ като него самия. Имайте предвид това, когато го защитавате !!! Турския посланик в България по БНТ заяви, че е имало предварителни списъци за уволнение. Ердоган следи хората и сега използва ситуацията, за да прогони и убие другомислещите - а на тълпата казва,че това са предатели и неверници. НЕ ГО ЗАЩИТАВАЙТЕ !!!!

24

един

преди 7 години

Ама много разбирачи по Ислям станахте,то Сунитски Радикален,не Радикален...вие говорите врели-не кипели,не че ще ме послушате ама що не четете малко повечко...

23

ист

преди 7 години

Турция 2016 гадина.България 1944 година.Да виждате разлика.Нищо че едните са ислямисти,а нашите комунисти.

22

Стига манипулации

преди 7 години

До единНяма как да бъде обвиняван в радикализъм ли? Ердоган уволнява ходжи, които НЕ СА екстремисти-сунити. Всичко, които не са верни на радикалния сунизъм са под ножа от Ердоган Хитлер Анадолски Пещерняк.

21

естествен подбор

преди 7 години

До АлексТака става когато се назначават УПРАВНИЦИ.Не ни трябват управници!Ако си назначим служители на държавните постове и ги държим там само докато служат на народа за каквото са назначени, ще се оправим.А сега помисли кои пречат за промяната. Започни от "профсъюзите" и различните кодекси.

20

един

преди 7 години

Турците са доста образовани и това уволнение на тези "продажници"няма да доведе до сътресения в образователната система,а и не само там.Ердоан уволни и Ходжи-Имами,Мюфтии...няма как да го обвинявате в радикализъм.

19

Мачовци

преди 7 години

До единБила съм в Турция, в Истанбул, и в многотията от впечатления отпърво не можех да определя какво точно е странно наоколо. Чак на втория ден осъзнах - 70-80 % от минувачите са мъже. В заведенията видимият персонал е 100% мъжки, мъже сервират, мъже продават, мъже чистят.Не съм изцяло против, даже ми хареса мъжете да поемат по-голямата част от житейския товар, но да се говори, че там има равенство в европейския смисъл на думата е нелепо.

18

Нечовашко

преди 7 години

Това означава турска желязна завеса. Уволнени са почти всички преподаватели в държавните университети, над 300 от министерството на спорта, около 300 в личната канцелария на диктатора, около 500 в министерството на вероизповеданията, в министерство на социалната политика - 400 . Много от тях са под арест. Отделно 3000 съдии и прокурори,...забранено е на учени да излизат от Турция...Дори планирали гробище за враговете на режима и е забранено да бъдат опявани от ходжа...Нечовешко!