17

do 5

преди 7 години

В големите градове общината м,оже да осигури терените. Живея на морето. До нас построиха семеен хотел с около 40 стаи, не си спомням бройката точно. Собственичката ми каза, че за проекта е платила 25 000 лв, за грубия строеж към 200 000 лв и за обзавеждането около 150 000 лв. Стаите са доста прилични, бих казала дори луксозни. Някои са с ковано желязо и дърво, баните са страхотни и общата сума е под 200 000 евро.Извода: Ако крадат по-малко, с 80 млн лв много може да се построи.

16

Анонимен

преди 7 години

Ха, една по една решенията на ТАТО се връщат в живота ни.Но защо трябваше да разрушим детските ясли и градини които бяха построени в заводите?Всички големи заводи си имаха детски заведения. Родителите отивайки на работа си оставяха там децата и след работа си ги вземаха. Ако се налага през деня си ги наглеждаха за по 15 мин и спокойно си продължаваха работа.Да, имаха и магазини в които да си напазаруват през почивката и вечер да не обикалят по пътя за вкъщи.Какво ли не още имаха работниците

15

Анонимен

преди 7 години

Вера К. Александрова, знаеш ли че 80 000 млн. лв. е ....................80 МИЛИАРДА *** дрипло селска неграмотна?!В тоя сайт джурналистите са "От кол и вЪже".Ама то какво да се учудвам като премиер и правителство са такива.

14

Анонимен

преди 7 години

До ЗАЩО 4В Испания майките работели 2500 евро??Ти луд ли си?Италианците ако изкарват по 1500 евро скачат до тавана а тоя му се привидяха в мизерна Испания 2500 евро.Да не говориш за "жрици" или търговци на дрога?Простия бълга*рак си остава такъв и на марс да отиде.

13

ЗАЩО

преди 7 години

Защо в България не се НАДГРАЖДА СИСТЕМАТА ?Защо на Работещи Родители не им се осигурят Безплатни Детски Градини ?Защо на Работещи Родители не им се намали част от Данък Сгради ?Защото на Работещите Родители не се плащат ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ .Защото Неработещите Родители на ромските деца трябва да се плати , парите се взимат от Работещите Родители на българските деца .Имам две деца , НИКОГА не съм взимал Детски Добавки за тях , те израснаха и вече са на 25 и 18 години , да са ми живи и здрави .

12

Анонимен

преди 7 години

Лудостта продължава.Но няма как да е друго при премиер пожарникар и правителство от "калинки".Катастрофата е на хоризонта.

11

Анонимен

преди 7 години

Това не е ред, отделянето на толкова малко бебе от родителите е много вредно за емоционалното му развитие, а и както казах, за здравето - понеже трябва да се кърми, а не някакви кашички (формюла, дет им викат по хамерикански). Това само може да ти даде възможност да изкараш някой лев, но на каква цена... Който съвсем не може да се отдели от работата си, трябва да изчаква с децата за по-добри времена.

10

Анонимен

преди 7 години

В бойколандия назначените капиталисти не се интересуват от такива проекти - тях ги интересува гепенето!

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 7Има го и е широко разпространено в държавите, където има някакъв ред.Децата се оставят в детските заведения след навършване на 3 месеца (по желание).Тук няма нужда - безработицата е зверска...И ще ги оставят само мамите с джиповете, за да са свободни да се шляят.

8

Деси

преди 7 години

До АнонименОК, може и да си прав, няма да са 80, а 40-60 детски градини. Идеята ми е, че ще се направи повече с тези пари така, отколкото във всяка фирмичка за 5 деца, да има 2-3 учителки, губене на пари по конкурси и други али-бали.

7

Анонимен

преди 7 години

Абе кой нормален ще си даде бебето на 3-месечна възраст на ясла?! Това да не е куче или прасе? Хубаво е децата да се кърмят поне до 6 месеца, щото иначе като пораснат, се почват едни алергии, настинки от нема нищо... Пък то и сега има платени градини по 600 лв., ама стоят празни - очевидно това не вдига заплатите, хаха:)

6

Анонимен

преди 7 години

До ЗАЩОЗащото дивократикната клептокрация унищожи почти цялата ни икономика, за да може да бъде разпродадена държавата на скрап и да бъдат взети пари от няколко властимащи за предателството си.

5

Анонимен

преди 7 години

"С 80 млн могат да се построят и оборудват поне 80 детски градини."Maлко трудно. Пробвай да построиш сграда, която да побира 80 деца + 10 човека персонал + площадки за игра за 1 милион. Ще видиш, че половината пари ще ти отидат само за купуване на терена + ограда. Другата половина ще ти отиде за прокарвне на ток+вода. А още не си почнал да правиш основите...За сравнение, в момента строим 12дка фабрика, проектна цена(орязана яко) = 16 млн. евро. Очакваме поне 50% над това да се похарчи.

4

ЗАЩО

преди 7 години

Защо не се копира Модела на ЕС - Платени Детски Градини и работещи Родители .Пример в Испания - месечната цена на едно дете в Детска Градина или Ясла е 1000 евро , но Майката работи за заплата 2500 евро .Там децата се дават в ясла на 3 месечна възраст .Но в България е проблем не само заплатата а и заклетите безработни ромите .

3

Анонимен

преди 7 години

Като гледам и други такива идеи от соца ще бъдат преоткрити. Забавлявам се здраво с това, че някой го е "открил", демек е умен.Ама сега нали навсякъде се преписва :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2

Desi

преди 7 години

С 80 млн могат да се построят и оборудват поне 80 детски градини. А като се почнат конкурсчета, проекти, комисийки и бързи са потънали 2/3 от парите. А и не всеки иска на главата му, през картонена стена да му вилнеят хлапета.

1

Анонимен

преди 7 години

хубава идея,е такива идеи да ви идват,в полза на нацията,а не..междучасия по 5 минути и други глупости..сега остава още да направите заплатата ни като вашата поне 1000 лева,здраве без пари,и ще сме доволни и ще се чувстваме,че имаме държава,която е НАША,а не на очите,козела и т.н