24

Анонимен

преди 7 години

"Родителите задължително трябва да са с детето си в автомобила" - как ще ги задължите? Как ще ги контролирате? Как ще разберете, че спазват задължението? Не ви ли стигат 18-19- годишните, които отнемат собствения си живот и този на околните с неразумно каране и високи скорости? Вместо да мислите за начин за ограничаване на смъртността в ПТП-тата, вие искате още донори да правите от хлапетата.

23

Анонимен

преди 7 години

Идеята е много добра, но трябва да са спазва много стриктно, а не да се прави през просото.

22

Чикън

преди 7 години

Половината коментиращи дори не са прочели статията.Относно образованието по селата масово ромите завършват основно образование без да могат да четат и дори да си напишат името.Чувството за безнаказаност ни е превърнала държавата в джунгла. Съгласен съм корумпираните служители да остават без пенсия от длъжността, за която са били хванати. Само това ще помогне!

21

Анонимен

преди 7 години

До ГНЕВЕН ВЪПРОСДа ама за младите шоФеОРи трябва колата да е минимум 250-300 коня за да карат безопасно по пътя. Може и алкохола да позволите до половин кило домашна ракия и 10 бири.

20

Щирлиц

преди 7 години

Последната неделя на всеки месец КАТ и бърза помощ да са пълна почивка,после минава по една фадрома и смачканите ламарини-извън пътя за опресняване на знанията.

19

Анонимен

преди 7 години

аз предлагам да върнете москвичите трабанчетата и варбурзите с тях не ставаха катастрофи

18

Анонимен

преди 7 години

Това отнася ли се за шведите които рядко стигат и до четвърти клас?

17

ГНЕВЕН ВЪПРОС

преди 7 години

АБЕ, ЗАЩО ЩЕ МЪЧИТЕ ДЕЦАТА ДА ДЪРЖАТ ИЗПИТ ???ПРЕДЛОЖЕНИЕ:Я КАТО НАВЪРШАТ 16 ГОДИНИ НАПРАВО ИМ ДАВАЙТЕ ПО ЕДНА КНИЖКА, КУПУВАЙТЕ ИМ ПО ЕДНА КОЛА И ЮРУШ НА ПЪТЯ...

16

Анонимен

преди 7 години

Може да дават книжката като бонус за завършено начално образование, но само ако си от малцинствата.

15

Анонимен

преди 7 години

Прочетете заглавието и първото изречение и ме се чудете защо се случи шарли ебдо.

14

Анонимен

преди 7 години

Предлагам нов дебат: Лиценз за депутат/прокурори - вече с изпити от 7 клас. Не успееш ли да го вземеш да нямаш право да станеш депутат, прокурор и съдия до живот. Като оценките да са публично достояние. Така ще се намали възможността за корупция при кандидата.

13

Анонимен

преди 7 години

Ети и няколко работещи идеа от нормалните държави:1. Всички корумпирани инструктори влизат с ефективна присъда в затвора и им се отнема лиценза, пенсинонните и здравните фондове ДО ЖИВОТ!2. На всички корумпирани КАТ-джии, полицаи, прокурори и съдии се прилага правило 1.3. Всеки опитал да корумпира или дал подкуп се съди с ефективна и присъда над 3 години.4. Въвеждане на 50 часа полигон и 30 часа теори и междинен изпит,само преминалите се пускат на терен да карат 50 часа и чак тогава на изпит

12

Анонимен

преди 7 години

Не си губете времето ами се оглеждайте да си купите книжката.Ако пробвате по легалният начин просто ще си изгубите времето и нервите а и парите.Системата е така направена,че да се прибират подкупи.Не случайно като го хванат някой корумпиран служител с подкупи го повишават или го местят на друга длъжност в същата фирма и след няколко месеца пак си го връщат.

11

еди кой си

преди 7 години

Не трябва да дават книжки ако няма завършено средно образование!

10

aaa

преди 7 години

абе хубаво все гледа как е в франция как било в австрия как било в америка, ама един не каза ейй дайте да направим заплатите като в франция като в австрия като на запад, гледат само неща като санкциониращи закони за защита на хората и в техен интерес не ги интересуват, затварят си очичките, дай ще прилагаме закона в най пълна строгост щото на запад е така ок ама като копирате копирайте всичко не само каквото ви отърва, направете като назапад и най малките улички направете полицайте европейски..

9

Анонимен

преди 7 години

Кога ще осъзнаете, че основния проблем е корупцията и чувството за безнаказаност? Ако всеки нарушител беше наказван според провинението си, ама не с отнета книжка, без която си кара и не му пука, а поправителен труд, затвор за ПТП и пр., едва тогава може да се се разчита на някакъв ред. Сега за убит човек му дават условна, книжката се купува, не познават знаците и си карат със или без книжка, защото разчитат, че в най-лошия случай ще се наложи да си платят рушвета, за да им се размине.

8

Sib

преди 7 години

И след 5 да стане се една полза които кара кара които я купува купува се една полза това не се разбра ако тъпия родител не си гледа работата е отделен въпрос тъи че рекета спокоиствие за тия продължава а тия зели да пишат глупости както казваме родителя да си гледа работата а не да е в кръчмата сина му да се направи на мъж пред някоя мацка после даи виновен кат виновен докога ще търсим вина в инсттуциите по зле щее

7

Анонимен

преди 7 години

Muhlqsal "rusofil"

6

Анонимен

преди 7 години

Те карат каруци и книжка не им трябва!

5

Жо до № 10

преди 7 години

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, че всеки може да стане шофьор, ако допуснем теоритично, че всички спазват правилата. Трябва минимален ИНТЕЛЕКТ!Например- в Правилника пише разрешена скорост 90 км/ч, но пътната настилка не е подходяща за тази скорост- намалена видимост, хлъзгаво, има дупки, пясък и т.н.. Ти не си в нарушение ако караш с 90 км/ч, но ставаш опасен за себе си и за околните.Добрият шофьор не е този, който успява да се измъкне от конфликтни ситуации, а този, който кара така, че да не попада в тях.