29

Анонимен

преди 8 години

защо глупостите по литература се наричат "бисери"?!когато някой ми заяви, че Левски е написал кървавото писмо, няма да му кажа: какви бисери говориш?!

28

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 25"Какво е искал да каже автора в разказа еди кой си"А така, като е искал нещо да каже, да го е казал, не да се офлянква 200страници и после да се чудим какво му било в акъла.

27

Анонимен

преди 8 години

"Стефан Караджа организирал Септеврийското въстание и избягал с лодка към Киев"-иаше и такава изцепка.Чалга детето сгрешило Караджата с Геотрги Димитров.

26

Анонимен

преди 8 години

През 1969 година учихме дори древногръцка литература -Омир.Знаехме на изуст част от стиховете на Вазов,Ботев,Смирненки и Вапцаров.За литературни анализи да не говорим.От 1990 година образователната ни система е на по-ниско ниво.Децата ни са от поколението на мутрите и чалга културата,което се отрази а нагласите на децата да се образоват.Нагласата на това поколение бе,че може да си неук като мутрите и да имаш пари и лъскави коли.В същото време децата ня номенклатурите учеха в чужбина .

25

Анонимен

преди 8 години

В българското образование литературата е изместила биологията. Много по-важно е децата да знаят, как е устроено тялото им и какви промени настъпват през пубертета.

24

Анонимен

преди 8 години

"По втория модул на тазгодишния изпит са писаха 39 306 ученици."Кой ще познае колко грешки има в това изречение ?

23

Анонимен

преди 8 години

Нямах време да прочета всички български произведения. Чета "Игра на тронове".

22

Анонимен

преди 8 години

Няма страшно деца. Бойко е прочел само една книга.

21

Анонимен

преди 8 години

Повечето учители по литература оценяват есетата спрямо тяхното мнение за произведението или темата. Ако децата имат различно от тяхното мнение ще получат по-ниска оценка.

20

Анонимен

преди 8 години

Да дадат теста на министърката на образованието.

19

До 21

преди 8 години

Няма да те обиждам.Теб природата достатъчно те е обидила.

18

Анонимен

преди 8 години

Не мога да ги разбера тия даскали. Искат съчинение, есе, не знам си кво. Детето пише каквото си мисли - мускулест батка със скъпа кола е красиво, нисък дебел с пъпки грозно. Това мисли, това пише какъв е проблема? Не може всички да мислят като учитлеката.Едно време много се дразнех от въпроси като "Какво е искал да каже автора в разказа еди кой си" Алоооо автора е умрял преди 100 години, няма как да го питате кво е искал да каже. Вдичко е догадки, а правилната е в главата на даскалицата.

17

Анонимен

преди 8 години

Ей,20-по-полека.Левски се изправи сам срещу цяла империя,която 500 години се опитваше да асимилира един славянски народ.Но ти явно не си българин.Няма да уточнявам какъв евентуално си-останалите ще се сетят.

16

Анонимен

преди 8 години

В преразказа на "Тютюн" няма нищо лошо, даже си е много точен. Мнението на момичето за красивото и грозното също е намясто. Харесва ми също и преразказът с шамарите. Децата, писали по тези въпроси, имат бъдеще. Такова нямат учениците с "лимонатата" и "есенцията". Те не познават езика ни.

15

AZ22

преди 8 години

тoва е просто въпрос на стил, защо да не напише човека: "вкара му една камара шамари"?

14

Анонимен

преди 8 години

Качете се в трамвая,автобуса или метрото.Или просто се огледайте на улицата.Всички те вървят,или ако са в превозно средство,вперили поглед в GSM-ите си-кой какво им е написал или изпратил и нищо друго не ги интересува.Тотално зомбирани от новите технологии,без обща култура,без правопис и правоговор.Чалга-поколение,затова вече и по образование сме на последните места.Е,има и изключения,но те стават все по-малко.

13

Анонимен

преди 8 години

Бг литературата е толкова предвидима, че не е нужно децата да я четат. Само от слушането в часа ще разберат всичко.

12

Анонимен

преди 8 години

Аз очаквах да се падне Здрач. Немога да разбера българските писатели. Нямат една романтична книга.

11

Анонимен

преди 8 години

Аз пък мисля че Левски е написал История Славянобългарска.

10

Бай Иван

преди 8 години

Смешно, смешно, ама като знам как ни тресеше хормона още 6-7 клас и мислехме по цял ден за глупости та ги разбирам и сегашните. Както се казва: На чужд гръб и сто тояги са малко". Много е лесно да съдиш другите за невежеството и глупостта им.