21

Валентин

преди 8 години

Змия до змията=женско парти

20

до #20

преди 8 години

"змий" ???? човече, ти си неграмотен !!!

19

Анонимен

преди 8 години

Ухапването от водна змия е по-леко от това на котката. Няма смисъл от паника и брутални мерки. Животното е полезно защото унищожава гризачи и още много други вредни за земеделието инсекти. Също така, водната змия е невероятно вкусна за ядене. Който е опитвал знае за какво точно иде реч.

18

Анонимен

преди 8 години

Това на снимката е смок а не отровница. Ако в градината ти живее смок не го убивай.Хем ще те отърве от мишки и плъхове хем според народното вярване, носи късмет на къщата. Наричали са го "стопанин на дома". Пепелянка в краен случай ме е нападала само ако я заклещя. Иначе всичко бяга от човека.

17

петя

преди 8 години

Знаете ли защо се въдят и излизат змиите- първо от жегите и после от водата--змиите излизат по повърхността когато усещат земетръси или много дъжд и ще ги издави в земята а тези двете условия ги има в Бг- земята се тресе често но не толкова силно та да се усети от хората и идат големи дъждове и наводнения!А това че не се коси тревата или ливадите и всичко е буренясало само им помага да се въдят!Балканския полуостров е идеално место за змиите и не плювайте по жените около вас!Заслужили сте си!

16

До Много са гадовете

преди 8 години

Тези дето са в парламента са най-опасните. Отровата им съсипват цяла една държава.

15

Анонимен

преди 8 години

Много народ си задават въпроса как така толкова години през лятото никога нее имало такова нашествие на змий? Въпроса е логичен но никой неможе да ви даде логичен отговор! Е аз ще ви го дам. По възрастните си спомнят че едно време когато живеехеме като в приказка имаше държава и управник който се грижеше за народа! Имаше институций които не лежаха по канцеларийте и не си чоплеха носа. Имаше специални групи които се грижехме за това да няма змий! Аз бях в такава група и това ни беше работата!

14

Много са гадовете

преди 8 години

Змия до змията на площада, в двора, в колата... и в парламента.

13

Берлин

преди 8 години

Само в Бродилово няма. Страхуват се, че ще ги тричат,

12

до 16

преди 8 години

Това беше преди половин век, когато се копаеха основите на социалистическия мастодонт Балкантурист-Слънчев бряг. Тогава докараха няколко вагона с таралежи от Румъния и ги пуснаха да унищожат влечугите именно да почнат копките на Съни бийч. Но, това не бива да се прилага безразборно. Това, че змията е змия, не означава, че трябва да се унищожава.(а и всеки друг животински вид). У нас трябва да има култура към животинския и растителния свят. Иначе - гладен ловец няма. "спортисти" по стрелба.

11

Умен

преди 8 години

" "Освен усойницата и пепелянката в България има и други отровни видове, но не са опасни за човека. Такъв е вдлъбнаточелият смок, който се среща в по-топлите части на страната. Но дори и да ухапе човек, не може да го умъртви, защото отровата му не е в жлезите на предните зъби", обяснява ученият. "Аре успех на учената, че смоковете са отровни змии. Отровните змии са съвсем друг вид. Смоковете са неотровни змии и задушават плячката си, а не я отравят.

10

Анонимен

преди 8 години

А къде са големите птици - щъркели, жерави, чапли? Спрете да пръскате с отрови, за да ес върнат птиците - така ще намалеят змиите, червеите, гъсениците по дърветата! Оставете природата в нейното равновесие - не я задставяйте да ни принуждава, но с цената на здраве, живот и много неприятни преживявания!

9

Анонимен

преди 8 години

Никой ли не знае, че таралежите се справиха със змиите по Черноморието! Благодарение на бодилвокците беше възомжно построяването на Златни пясъци. Но тогава държавата засели там цели камиони таралежи. Пуснете таралежи и сега! Какви са тези специалисти, които ми вменяват да не притеснявам змията - аз не я виждам сред тревите! Хващайте се за таралежите и не се излагайте!

8

Анонимен

преди 8 години

"Специалистите: Никога не нападат първи, но закачате ли ги - ще отвърнат"Да ама тия "специалисти" никъде не споменават, че змията счита за агресия това да стъпиш до нея. Така че просто като си ходите и стъпите до нея е достатъчно за змията да ви ухапе. Ало, специалистите, закачам ли змията като стъпя близко до нея?

7

anonimen

преди 8 години

bulgaristan e v palna razruha - burenaci navsqkade - mqsto za vsqkakvi tvari - a i nasqt ot van dopalnitelno novi ekzemlqri za udovolstvie i v daden moment gi puskat na svoboda

6

Анонимен

преди 8 години

До 9, ти май си поредния панелен животновъд

5

Анонимен

преди 8 години

Специалистите вместо да си гледат работата и да ни отървят от змиите, ни учат как да съжителстваме с тях и как да бъдем толерантни с влечугине.

4

токо

преди 8 години

Една жена срещнала друга змия...

3

Анонимен

преди 8 години

Абе не вярвам точно тоя д-р Тодоров, който е зоолог, да е казал, че змиите са земноводни!

2

x

преди 8 години

Моята е от неотровните. Безобидна е като смок.