109

До 146 и 148

преди 8 години

Ще ти направя Paste на съобщение на БНБ. Дано схванеш колко бъркаш, ама надали." ИНФОРМАЦИЯ понеделник 16 май 2016 г.Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия BG 20 400 16 219/27.01.2016 г. (десет години и шест месеца лихвоносни съкровищни облигации) с падеж 27.07.2026 г., при условия, определени от Министерството на финансите както следва:Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации от горецитираната емисия в размер на 100 000 000 лв.

108

тв зрител

преди 8 години

По-важната класификация на дълга е дали същия е продуктивен или непродуктивен. Също дали се взема доброволно или при форсмажорни обстоятелства. Обясняват ни, че нямали избор и били задължени да вземат заеми. В последствие не наблюдаваме адекватен на задлъжнялостта ни ръст на БВП. Излиза, че дългът е непродуктивен и принудителен. А в такива случаи връщането му е проблематично. Останалото са подробности.

107

Анонимен

преди 8 години

Дали ДЦК били заем?!Ама сериозно ли това е предмет на спора?!Само да ви светна, че в статистиката на МФ, във вътрешния държавен дълг влизат само ДЦК, а във външния държавен дълг има облигации и заеми.

106

Анонимен

преди 8 години

Другарката Нинова захапва това, което и посочат от масква :)

105

1

преди 8 години

До Балтона,а *** от герб,фашисти ли са.

104

До 136

преди 8 години

Нищо не разбираш от ДЦК.ЦК за външния пазар са приблизително по същия начин. Като за теб, приеми, че няма разлика.Като те чета, щеше да ми е смешно, ако не беше тъжно. Защо колкото по-малко разбира човек от нещо, толкова повече твърди, че казва истини от последна инстанция - като теб например.

103

До 136

преди 8 години

Нищо не разбираш от ДЦК. Примерно за ДЦК-атата за вътрешния пазарДЦК се емитират от Министерството на финансите (МФ), а не от БНБ. Всички условия по ДЦК-тата се определят от МФ, а не от БНБ. БНБ не продава на пазара ДЦК. Първоначално ги продава МФ, а после ги продават тези, които са си ги купили на аукциона за ДЦК. Лихвите по ДЦК са интересен въпрос, от който явно също нищо не разбираш. Лихвата я плаща МФ, а кредитора е банката, която си е купила ДЦК-атата. Ти май си мислиш, че е обратното.

102

До 100

преди 8 години

Лъжеш и манипулираш.Фискалният резерв (ФР) падна под 4 млрд. лева през февруари 2013 при Бойко Борисов. Орешарски започна с 5,8 млрд. лева ФР и когато предаде управлението на следващите, ФР беше 8,9 млрд. лева, т.е. увеличи го с 3,1 млрд. лева. Сега при ГЕРБ, ФР наистина се увеличи с 2,5 млрд. лева, но за сметка на увеличения държавен дълг. Никога не трябва да се гледа само ФР без да се отчита Държавния дълг, който при Орешарски се увеличи с около 3 млрд., а при ГЕРБ с около 7-8 млрд.

101

Балтона

преди 8 години

Туй че герп са зле, не значи че ще турим куманазите от биесипе да ни управляват. Ха-ха-ха Биесипето се срива по експонента, в началото беше стръмно, а сега по плавно, но важното е че върви надолу.

100

до долния

преди 8 години

Какви разлика бе, Саше, ще седнеш да обясняваш на "просто човек", като мен. Говорим за нарастването на държавния дълг. Хайде сега познай (от два пъти) облигациите част ли са или не са част от него.

99

Павлов

преди 8 години

До АнонименГосподин анонимен, от къде ги взе тия числа,ха познах те,ти си Бойко!

98

до 118

преди 8 години

ДЦК имат ли падеж? ИМАТ ! Дължи ли се сума по-голяма от взетата? ДЪЛЖИ СЕ! Е,ти си обяснявай сам,че не е заем !

97

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 122 А вие през това време си гледахте в гащите нали. Кой имаше до сега 2 правителства в тези 27 години. Или за вас само добро и нищо друго като за умрял.

96

Анонимен

преди 8 години

Нинова винаги захапва по заповед. От малка си знае по външната политика с Москва, по вътрешната с ЦК

95

Анонимен

преди 8 години

Горанов защо очаква социалистите да му дадат решение. Той за какво е в правителството. Те трябва само да му показват кирливите ризи.

94

Анонимен

преди 8 години

До тиква 118Първо се научи да пишеш и тогава говори за икономика. Далече е от мозъка ти.

93

Анонимен

преди 8 години

До До 107Продажбата на ДЦК,не било дълг,ха,ха,ха,аман от ,,финансисти",или щом Тиквочът ги взема всичко е ОК,щото той е мегаумник!?

92

dp

преди 8 години

113, само глупости говориш. Производство преди ЕС имаше страхотноа щото. А онова дето гопомниш фалира щото беше продаваемо на международния пазар, дааа.Основната пречка пред растежа в БГ е съветската агентура контролираща изцяло властта.Саботира развитието съвсем умишлено просто за да запази позициите си.ТОВА е проблемът пред БГ, всички останали напъни/приказки са упорити опитида се светне лампата от ключа без да има пуснат ток.

91

Анонимен

преди 8 години

до 107ти шизовриник ли си / България не била теглила кредит а продала дългове , ако продадеш нещо вземаш пари а ако теглиш кредит дължиш пари , а сега ми обясни защо всеки един българин дължи по 30лв за кредита

90

случайно преминаващ

преди 8 години

Говорим за нарастване на резерва, пък ако приспаднем задълженията излиза че сме на минус. Говорим за фалирала Гърция, ама съотношението на задълженията на гражданите й спрямо спестяванията им е много по-добро от нашето. Говорим за нарастване на заплатите, ама не споменаваме, че то огрява само държавния сектор. Бистрим безработицата, ама броим само записаните в ДБТ с право на обезщетение. И така си я караме от ден за ден. Най ме зарадва тезата, че това то не било заеми, ами облигации(задължения)