39

Анонимен

преди 7 години

До никояЕто защо стигнахме до тук. Осъзнайте, че образованието е първо възпитание. Просто трябва да има диференциация. Ако бяхме разбрали това, нямаще да имаме проблеми с малцинството наречено "роми".

38

АЛов

преди 7 години

Ако не искаш до 4 клас и чубан. Тъкмо на малък Бойко ще му е по-лесно да управлява след 30-тина години !!!!

37

FJ

преди 7 години

До Лъвско Сърце__Братле, дай по темата! Или чакай да те питам.Как това, което ти "казваш", ще създаде условия за повишаване на добавената стойност на твоя или на моя труд? Тоест как това ще повиши БВП? Как? Като сме войни в кръчмата. Едва ли! Как това ще напрви хората по-малко мързеливи? Аз не виждам как! Не казва че, един народ не трябва да знае и помни историята си. Но това не прави хората по-малко по-сръчни или по досетливи и съобразителни.

36

до 41

преди 7 години

Когато ученикът не достига стандарта няма какво друго да се направи.Ще трябва да повтаря класа или да се пренасочи към друго учебно заведение.За децата със СОП съществува същия проблем. Има такива случаи, че просто нямам думи. Какво очаква обществото от тези деца?Дипломата няма да ги храни

35

Анонимен

преди 7 години

Който сложи минус на 41, не мисли с главата си , а с г...а си. Децата трябва да остават в училище. На всяка цена!! Излязат ли от там - ЗАПОЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ. Друг е въпросът, че някои деца ще се обучават по един начин, а други съвсем различно. Иначе, имаме крадли, ***, наркомани, маргинали. Всичко идава от недоразбирането на оразованието и неговата роля.

34

Анонимен

преди 7 години

До УчителУченик не може и не трябва да повтаря година. Трябва да има диференциация на програмите и всеки ученик да бъде обучаван на максимума на възможностите си. Това с отпадането е отживелица и е пагубно за обществото, защото възпитателният ефект на образованието е много по-важен. Справка - какво стана с малцинството наречено "роми", и Защо? Ако някой невежа не разбира това, какво ще правим с децата със специални потребности. Така че: НИТО ЕДНО ДЕТЕ ЗАД БОРДА

33

Анонимен

преди 7 години

Както казваше един професор в университета: Навремето в кръжоците по химия беше пълно с умни деца. Всичко знаят и питат, и гледаш оня плам в очите, и ти става благо на душата, че идва такаво поколение. А те бомбаджийчета! Дошли да краднат нещо да гръмнат, да се радват...

32

Анонимен

преди 7 години

СТИЛЪТ Е ГЛУПОВАТ, СЕГА ПРЕБРОЙТЕ ДЪРВЕТАТА С КОИТО ГОЛЯМОТО ДЪРВО Е ПРИНУДЕНО ДА РАБОТИ- - 36, СЕГА СЕ ВЪРНЕТЕ НАЗАД И СТОРЕТЕ ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТАЯ ЖЕНА КОЯТО Е ИЗХАБИЛА ЗДРАВЕ, СИЛА И ЕНЕРГИЯ ЗА ДА ОБУЧАВА И ОТГЛЕЖДА ТИЯ ДЪРВЕСА, А СЕГА СИ ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ЛИ ТЪЖНА Е БИЛА СТАРОСТТА И ЗАЩОТО Е БИЛА С ПЕНСИЯ 120ЛВ- 150 ЛВ, НИЕ СМЕ БЕЗУМНО ОБЩЕСТВО- ИЗПОЛЗВАМЕ И ЗАХВЪРЛЯМЕ ДО КОНТЕЙНЕРА ТОВА КОЕТО Е ПОЛАГАЛО НЕЧОВЕШКИ УСИЛИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ НАРЕЧЕНИ ДЪРВЕСА- ""ДНЕС" ДЪРВЕСНО СЕ О Ф Е К А Л И Х Т Е.

31

Анонимен

преди 7 години

А след училище отиваш на кръжок по самолетостроене, ракетостроене, караш картинг към СБА или нещо друго, спортни училища дали златни поколения спортисти. Днес как е в евроатлантическа България.

30

Развеселена

преди 7 години

Преди много време виках на моя приятелка учителка: Живот си живеете, нищо не работите, много почивате.Сега синът ми е в пубертета и й викам: Как се оправяте с 25 деца по цял ден? Аз с едно не мога

29

Лъвско Сърце__

преди 7 години

Първо трябва да спрат да подменят историята, и да пишат глупости. Всички ханове написани в учебниците от А до Я. Всички хайдути написани от А до Я. Всички революционери написани от А до Я!Казах!!!

28

амона

преди 7 години

Статията е за актуална тема, но неграмотна в същината си... Да се пише неграмотно за слабостите в образованието - може ли да има по-добра комбинация :)

27

Ful

преди 7 години

Поредните глупости в глупава статия на глупав ***. Образованието е сложна система и така не се говори за нея. Явно авторът или е от Радан Къневите, или е "продукт -дърво", но дърво неориентирано, от новата *** безсистемна "система " на образование в територия BUL.

26

Анонимен

преди 7 години

Автора на статията като му гледам снимката надали е получавал такова образование, така че е по-добре да не се изказва, ако съди по униформите и дръвчетата то на запад във частните училища всичко е с униформи и паркове. А днешното образование което не е на калъп отговаря ли на нуждите на пазара днес май произвеждаме безработни на калъп или фактите са други ?

25

Учител

преди 7 години

Ако ученик остане да повтаря класа не се получава финансиране за него.Да не споменавам колко пъти има намеса на родители за оформянето на годишните оценкиУченикът вече знае-без да учи, без да ходи на училище ще завърши средно и висше образование, защото е подвижна касичка, която трябва да се изпразни.Така, че празните приказки за излишни и остарели дисциплини напълно се обезсмислят като се знае с какъв материал ще се работи.Младите са мързеливи, арогантни, невъзпитани и мързеливи и точно в това е проблема.Звучи ужасно, но е истина.

24

Учител

преди 7 години

Проблемът в българското образование е самият ученик.Той няма задължения, а само права.Право да не идва с дни на училище и да му се извиняват отсъствия.Ако пък са твърде много неизвинените отсъствия идва Закрила на детето или някоя фондация да го защитава само и само да не го изключим от училище.Делегираните бюджети пък карат учителите и директорите да пишат заветната тройка за да има ученици и да не се закрие училището.Знанията са под нулата.

23

зрелостник

преди 7 години

Тук мaсово сте убедени, че сaмо зaщото сте ходели нa училище преди 90- те години сте функционaлно грaмотни, a мaй дори не знaете кaкво знaчи този термин. Повечето от вaс сa и езиково негрaмотни. Тaкa че спрете дa възхвaлявaте оновa училище и себе си.

22

Анонимен

преди 7 години

Сегашната система не дава качествено образование и се източва с частни уроци.

21

Анонимен

преди 7 години

"Световната банка и МВФ предлагаха още през 1998 г. приватизация с платено обучение в детските градини и гимназиите."И щяхме да закрием образователната система още преди да дойде новия век. Видяхме какво стана или по-точно какво остана от всичко, което беше приватизирано.

20

x

преди 7 години

Za da stanemkato Finlandia,takiva kato Dimitar Vuchev ne trqbva da obqsnqvat kak netrqbva mladite da iskat 1000 leva i nagore STARTOVA ZAPLATA!!!!!!!!!