138

Анонимен

преди 8 години

Когато Толбухин е влязъл в БНБ, там вее е нямало нищо. Всичко е изнесено от бягащите предшественици на царя - премиер и от тогавашното правителство. Буров има коментари по въпроса. Интересни и ценни. Препоръчвам ги.

137

Анонимен

преди 8 години

А, забравих, минното дело и военното ракетостроене бяха от разбитите от запада отрасли. Руските технологии бяха твърде ефтини и ефективни за да бъдат оставени - също като закритите блокове на Козлодуй. А миното ни дело даваше много работа за *** етнос. Даваше им добри заплати и достойнство. И не им се налагаше да обират старци. Същото беше с рибловния ни флот и консервната промишленост. Сега трябва да започне да ти се изяснява произхода на ромския проблем в България и Румъния. Или не?

136

Odysseus

преди 8 години

Печатарниците за български левове са били в германските камиони.-------------------316 Това кой те излъга . Виж щаба на Ген.Толбухин е бил в БНБ , това да , но германците са си плащали всичко и такива глупости с печатници , стига бе ей

135

Анонимен

преди 8 години

Казах ти, другари останаха само в Германия. Може и там да са свършили. И без това са си били шпиони на държавата. Вече не са много търсени, поради доказаната си вреда за германците ;))След правителството на Виденов не остана нищо, понеже запада ти спря индустрията, уби ти земеделието и ти завзе руските пазари(и не само тях). Случи се това, което запада предизвика наскоро в Украйна - унищожаване на конкурентните производства и земеделието и назначаване на неморални ***.

134

Анонимен

преди 8 години

М-даааа!!Памперсите ни ги вкараха с демокрацията,защото бяха наясно колко ще се оа.....каме!!!

133

Анонимен

преди 8 години

Добре, приемам забележката за памперсите. Значи *** те е отгледала с перящи се парцалчета. Цялата ти индустрия се крепеше на руски суровини. Кабелното производство(имахме...) Електронното, енергетиката, химията, металургията, военното, корабното(имахме) автомобилното, вагоностроителното, дървообраборването... Пътищата са правени с руски суровини и все още се правят. Магистралите ;)))Каквото се сетиш. Явно в порт не си влизал никога. А от индустрия разбираш колкото и от всичко останало ;)))

132

Анонимен

преди 8 години

Изобщо не бъркам германците с червената армия. Печатарниците за български левове са били в германските камиони. Това е довело до липса на ВСИЧКО в българия и до това кокошка да струва колкото кон. Има много истории писани за това. Няма добруващ съюзник на Германия в исторически план. Никога не е имало и няма да има. Защото Германците нямат съюзници. Вземи Полша за пример. Твърде явен при това. Дори и в момента ги крепят американските, а не германските инвестиции.

131

Odysseus

преди 8 години

Аграр, ходил ли си на някое товарно пристанище по онова време, или още си акал в памперси?--------------------310 Тогава нямаше памперси не помниш ли, нямаше и разни с крилца и без крилца . Памперса дойде с демокрацията . Както и много други неща . Внасяхме от СССР примерно за Кремиковци въпреки ,че през цялото време работеше на загуба и ни тровеше

130

Анонимен

преди 8 години

Другарите са в Германия и наскоро затвориха завода за дизелови двигатели във Варна за да си продават своите. Някога спряха АЕЦ козлодуй за да ни приемат, а после казаха, че нямали такова изискване. А Русия пак експлоатира Европа, защото може. И спира вноса от там. По разбираеми причини. Ще купува само това, което не си произвежда сама, а скоро то никак няма да е много. Защото им е изгодно. И евтино. А и Китай е наблизо.

129

Odysseus

преди 8 години

А за купонната система след ВСВ - след германците в България и жито за посев не е останало, камо ли трактори и каквото и да е било друго---------------------307 Молля , Альото , май бъркаш германците с Червената армия

128

Odysseus

преди 8 години

Ами имаше време, в което 80% от руския износ за България отиваше за реекспорт. А това значи единствено, че цената му е била под светъовните цени. Аз лично знам за разлики от 7 до 30 ПЪТИ.--------------------какъв продукт альо

127

Анонимен

преди 8 години

Аграр, ходил ли си на някое товарно пристанище по онова време, или още си акал в памперси? Товарите на 90% бяха от Русия. И после - реекспорт. Нещото, което крепеше партията на активните борци. Такива като дядо ти.

126

Odysseus

преди 8 години

EUExports - partners:United States 17.1%, China 8.5%, Switzerland 7.8%, Russia 7.2%, Turkey 4.4% (2013 est.)Imports - partners:China 16.1%, United States 11.4%, Russia 11%, Switzerland 5.9%, Norway 4.3% (2013 est.)304 Ако разбираш от тези числа ще видиш, че педи санкциите Русия наистина е експлоатирала ЕС защото търговското салдо на ЕС е отрицателно 7,2%-11% / а за България е 1:10 ужас / но със Щатите не стоят така нещата там и ЕС България имеме ПОЛОЖИТЕЛНО салдо 17,1% - 11,4%Статистика

125

Анонимен

преди 8 години

Ами имаше време, в което 80% от руския износ за България отиваше за реекспорт. А това значи единствено, че цената му е била под светъовните цени. Аз лично знам за разлики от 7 до 30 ПЪТИ. альо. А специално петрола, ядреното гориво, някои съровини за електронката(тогава имахме) и цветните метали ни ги даваха почти като подарък. А за купонната система след ВСВ - след германците в България и жито за посев не е останало, камо ли трактори и каквото и да е било друго. Аз помня как всичко идваше.

124

анонимен

преди 8 години

Полша и прибалтийските страни викат вълка в кошарата си.Каквото човек сам си направи и цяло село не може.

123

Odysseus

преди 8 години

303 Какво ти е давала без пари бе альо , кога е било това . дори петролът и винаги е бил над световни цени и е измама че сме реекспортирали петрол . За това ли имаше 10 гоини сле войната КУПОНЕН режим въпреки че България на практика почти не участва във ВСВ за разлика от останалите страни . Но всичко заминаваше за Москва за да ги храним тези

122

Анонимен

преди 8 години

Одисей, пак си разбрал грешно. Русия и САЩ наистина са съюзници, но не по начина, по който го описваш. И двете са се съюзили да изстискват Европа и са доста ефективни. Едните си продават стоките, другите суровините. Стоките на първите идват от Китай, а суровините на другите са собственост единствено на Земята. Държавите са временно явление. Тоест, И русия, и САЩ продават на Европа нещо, което не е тяхно за колосални суми.А САЩ се опитват да продават и неефективно оръжие. Русите им помагат ;))

121

Анонимен

преди 8 години

Ами едва ли някой освен теб и мечтателите виждат Русия в изолация. И така ще е много дълго време. някъде до края на съществуването. Причината е проста - за да съществува индустрията има нужда от много неща. А те са в Русия ;))) А тя има бомби и не дава нищо за без пари. Навремето даваше, ама едни хора пълни с идеи като тебе решиха, че не им е нужно и взеха че станаха евроатлантици. И сега заради тея хора пълни с идеи страда цяла България ;))

120

до 299

преди 8 години

Струва ми се у че и вие нещо сте изперкал....

119

Анонимен

преди 8 години

И какво можеш друго да очакваш от страна,в която основен спонсор на Конгреса й и президентската институция е военно-промишленият й комплекс!!Тези оръжия дрънкане и бази искат,тези войници разкарване по континенти за да върви алъш-вериша!!Да натоварим па и партньорите от НАТО с оръжие струващо милиони долари на завишени цени с начало на производство на всичките от 80-те години на миналия век на цена на ново-супееер!!Само да успеем да излъжем някой,пък балами бол,с лопата да ги ринеш по Европата!!