17

Анонимен

преди 8 години

"Най-тежката авария след Чернобил"Всъщност Чернобил не е най-тежката авария, Чернобил и Фукушима са обозначени със седма степен, тоест са "на кантар", като с течение на годините Фукушима започва да печели преднина пред Чернобил.

16

Анонимен

преди 8 години

процеса в агрегата е станал неконтролируем , все едно една совалка се взривила при излитането , някое и друго селфи може. .......

15

Анонимен

преди 8 години

Чернобил -120 тона уран . Фукушима -2400 тона уран , разположени в басеини за охлаждане .Четвърти реактор на Фукушима ,спрян и неработещ поради смяна на горивот....избухал . Чудо ! Неведоми пътищата Господне. Ядрената сигурност е осигурявана от израелска фирма .Данни за странните събития във Фукушима във ги има в ,,Строго секретно ,, вкл и снимков материал. Който търси намира .

14

Анонимен

преди 8 години

А какви са последиците от ГМО-продуктите на Монсанто?

13

Анонимен

преди 8 години

1. Реакторните помещения на Фукушима са били построени в най-сеизмичната зона в света и са правоъгълни, а не кръгли, което е било грешка и поради което са поели пълната сила на цунамито, освен това са били скупчени близо едно до друго, с което се утежняват последствията.2. Не е имало абсолютно никакви брегови буфери за защита от цунами.3. Погрешни изчисления относно издръжливостта на природни бедствия.4. Резервоарите с изразходвано гориво са грешно разположени от конструктивна гледна точка.

12

Но

преди 8 години

Укрите нарочно го взривиха, това е доказано от британски учени. Поуката е, да не се дава нож на *** народ като българския и Козлодуй да се затвори.

11

Анонимен

преди 8 години

Темата за използване на ядреното гориво е много интересна , но не съм сигурен че някой го интересува това.В всеки случай наистина преди това грешките при проектиране на Атомните Централи има и избухването на някоя от тях е било неизбежно.Следствие поуките са налице и се взимат мерки за останалите.Вижда се в Япония че има още какво да се подобрява, а там наистина са много добри в проектирането.Но има още какво да се подобряват.

10

Анонимен

преди 8 години

"Е, Фукушима все пак аварира вследствие на тежко земетресиние,"Япония е силно земетръсна зона с реална опасност от цунами (дори цунами е японска дума). Земетресението не е оправдание, предвид това, освен това вече беше съобщено, че са допуснати редица грешки при проектирането на Фукушима и не се е обърнало достатъчно внимание на природния фактор.

9

Анонимен

преди 8 години

Проектантска грешка имало е същата грешка и в някой реактори в Сащ в следствие са регулирани ,така че не е само руска работа.А грешката е че захранването на управляващото табло идвало от самия реактор а не от независим източник.Затова тестването на реактора се дъни.А човешката грешка е че имало вариант при това положение да се овладее йонния облак в реактора но не са се съобразили с това ,а са направили точно обратно.Намалили са мощностите.За което си има логика но резултата показва че не е добр

8

Анонимен

преди 8 години

Поуката е, че на орангутани не бива да се поверяват гранати.

7

Анонимен

преди 8 години

""Индустрията несъмнено си научи урока, че заедно сме по-силни", каза за АФП ръководителят на тази организация Петер Прозески."Така е, като погледнем Фукушима, индустрията определено си е научила "урока". Грешки в проектирането, които никой не забеляза докато не се случи земетресението.

6

Анонимен

преди 8 години

Статия типична за ***. За мен *** журналистическа интерпретация. Чернобил е ДИВЕРСИЯ! От сигурни източници чели документи по случая категорично е доказано че е диверсия. Остава въпросът колко е гушнал тоя дето е давал заповедите?! За Горбачов унищожителя на СССР е ясно и сега живее не в преустроената държава а в САЩ, Австрия и Германия. Някой може ли да мисли?

5

Анонимен

преди 8 години

Доколкото си спомням много се говореше , за чернобил когато решиха да затварят блоковете на АЕЦ преди години.Нямаше никаква логика в искането за затваряне,а само сравнения с Чернобил.

4

Анонимен

преди 8 години

Защо толкова често ни говорят за Чернобил и последвия?Някой да не е решил да затваря нашето АЕЦ и да започва подготвителна компания колко е опасна чернобил, и колко е опасна нашето АЕЦ.И понеже няма много аргументирани логики и за това използва темата Чернобил която трябва да предизвиква емоция на опасност.

3

Анонимен

преди 8 години

за нашият манталитет поуката е само 1.при бедствие,ако дебелогъз държавен безхаберникзапочне да дрънка,че няма опасност и всичко е оксе паникьосвайте яко.въобще не им вярвайте!

2

Анонимен

преди 8 години

Най-голяма опасност за сигурността на ядрените електроцентрали са политиците-като се започне с простотиите на Горбачов ,мине се през простотиите на САЩ с несъобразяването на правилата за безопасност при изграждане на АЕЦ около морето и с подводния взрив,предизвикал вълните и проблемите във Фукушима и се свърши с простотиите на "ядрения" специалист-разносвач на банички -ГЕРБ-инженера и директор на АЕЦ Козлодуй-В.Николов!АМАН от ОРГАНИЗИРАНИ ТЕРОРИСТИ във властта-т.е. ПОЛИТИЦИ!!!

1

Анонимен

преди 8 години

По това време не беше ли още Брежнев? Защо Горбачов да съобщил чак на 14 май