84

Един Българин

преди 8 години

До ПлавникИма много държави с ниско качество на живот, които не загиват. Проблемът е в мързела ни и липсата на нагаждане спрямо обстоятелствата. "Няма работа" - не е вярно, има, но трябва да се учи и работи, а няма кой! Всеки иска на лесното в западния свят нищо не правене и взимане на 2000 евра. Аз смених насоката именно защото там на където бях тръгнал са по-ниски заплатите. Трудно ми беше учих и страдах много, но сега съм по-добре. Ако искам още повече има на къде също. И това всичко тук!

83

Анонимен

преди 8 години

Земите български ще се обезлюдят и само тук-там ще се вее по някоя бурка,ровеща за старо желязо и получаваща помощи от Саудитска Арабия.Друг етнос няма да има,защото Вселенския патриарх и Папата отказват да плащат по 120лв месечно на православните християни.

82

Анонимен

преди 8 години

По селата няма живот заради ромите. Какъв поминък ще развиваш, като не можеш да бъдеш сигурен нито за засаденото в двора или на нивата, нито за къщата си, нито за собствения си живот.

81

ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН

преди 8 години

НЯМА СМИСЪЛ ОТ МНОГО ПРИКАЗКИ И ФИЛОСОФСТВАНЕ, ЗАЩОТО ИСТИНАТА Е МНОГО ПО-ЕЛЕМЕНТАРНА...ПРОСТО АМЕРИКАНЦИТЕ ВИ ИЗЛЪГАХА ДА СИ УНИЩОЖИТЕ ДЪРЖАВАТА И ИКОНОМИКАТА, ЗА ДА ВИ...ОБЕРАТ! В ЗАМЯНА ПОЛУЧИХТЕ "ДЕМОКРАТИЧНОТО" ПРАВО ДА ПИЕТЕ КОКА КОЛА И ДА ГЛЕДАТЕ РАМБО !!! ЯКО, А ?!?!

80

Анонимен

преди 8 години

Селата в БГ.са на доизживяване.В тях са останали само стари хора,защото за младите няма поминъкДо края на годината ще бъдат закрити над 1000 села,защото са останали с по 5-6 човека.

79

Плавник

преди 8 години

Коментарът на академика не е съвсем коректен. Здравеопазването е една от причините, но не е от важните причини. Основната причина за смъртността е ниското качество на живот, а най-важният фактор за това са ниските доходи. България е съвременна държава, която иска да се сравнява с напредничавите държави в света, а в същото време населението умира от липса на пари. В държави като Лесото, Кения, Либия, Сирия и други африкански държави умират много, но и се раждат много.

78

Анонимен

преди 8 години

"Мутри, милиционери и политически авантюристи превзеха икономиката на БГ след 1989г."Т.е. превзеха си я хората, които до 1989 си я управляваха. То друг не се е докопвал толкова близо, че да му позволят.

77

Анонимен

преди 8 години

Браво.По малко народ по малко проблеми за управниците.Накрая само те ще останат и няма да има кой да им пречи.А сега всеки ден протести,едни искат еди какво си ,други еди що си.Плюс това сега трябва да дават пенсий,заплати,особено пенсионерите,те най много тежат на държавата.

76

Анонимен

преди 8 години

Ако ти е приротет да имаш деца, първо ще помислиш за това, а не да си купуваш парцалки в мола,-----------Ние на село нямаме мол.

75

Анонимен

преди 8 години

Мутри, милиционери и политически авантюристи превзеха икономиката на БГ след 1989г.Днес резултатът е плачевен.С този елит България няма бъдеще.Сменете елита.

74

Бо

преди 8 години

ББ каза, че няма такова нещо! Вервам му!

73

Анонимен

преди 8 години

В политическата некомптентност е проблемът, както преди, така и след 1989г..Подготвят се кадри, висшисти, които няма да работят пряко в промишлеността и селското стопанство, за тези кадри няма работа, няма и мисъл за развитие на промишленост и селско стопанство.Строят се МОЛ-ове, роят се правителствени и неправителствени учреждения, които нямат съществен принос в икономиката и заплатите са ниски.Пеевски изнася бизнеса си,дай Боже всички БГ бизнесмени да го направят и да дойдат чужди.

72

Магистрат

преди 8 години

Бе аз си знаех че Москов е виновен за смъртта на 91тодишната ми баба - лека и пръст!

71

Анонимен

преди 8 години

В мизерията е проблема. Младите нямат никаква сигурност в бъдещето си и съответно младите българи и българки не могат да поемат отговорността да бъдат родители на дете или деца, за които няма да имат пари. Просто е. Затова като наближат 40-те и вече няма накъде от зор-заман се опитват поне едно дете да имат.

70

Анонимен

преди 8 години

"Ако може да станем част от Русия, това е спасението братя."Да станем част от САЩ не искаш ли?

69

Мечо

преди 8 години

Проблем с парите наистина има. По-точно в това, че за разлика от pомите, българите се притесняват да правят деца и да ги пратят в детски дом или да ги разболеят, за да взимат помощи от тях. Но проблем има и с леките жени. А те стават все повече. Мой познат доктор, ми каза, че 98% от ученички малко над 16 години вече имат многобройни сексуални контакти с различни хора, носят сифилис, гъбички и какво ли не още. Като са ни увредени жените, как искате да раждат? Пък и кой ли нормален мъж ще ги иска?

68

Анонимен

преди 8 години

Реално в България са останали около 4 милиона български граждани (българи, турци, ц....) и оещ около 2 милиона са извън България и едва ли ще се върнат някога в България. Та така - 9 милиона през 1989-та и 4 милиона през 2016 година. Демокрация и пазарна икономика.

67

Анонимен

преди 8 години

Ако може да станем част от Русия, това е спасението братя.

66

Анонимен

преди 8 години

Има пари, има деца, няма пари, няма деца - това е при българите. При едни други е обратното - няма пари, има деца, за да има пари от детски и помощи.

65

Баш Експерт

преди 8 години

Значи, 7 млн у нас + 2 млн българи в чужбина, значи сме 9 млн? Ама видите ли страшно сме намалявали и трябва да започнем да се тръшкаме. Истината е, че света се променя и хора и народи ще се смесват много по-бързо от преди, няма нормална държава с 99% население от една етническа група. България и българското винаги ще ги има!