56

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"Македонците получават български паспорти без да се водят бежанци."---Те са си българи, само дето живеят зад границата, в изкуственото образувание "Македония".По същия начин, по който Западна Германия (ГФР) считаше немците от ГДР за свои граждани, живеещи по силата на историческите обстоятелства в изкуствената държава "ГДР" и им даваше паспорти веднага, щом се измъкнеха и стъпваха на територията на ГФР.

55

Анонимен

преди 8 години

Но реално институцията която може да направи нещо в този случаи не е точно съда и те могат да решат казуса, но те по принцип са много зле камо в този случай,а е българската църква те имат и тази власт.

54

Анонимен

преди 8 години

На всеки му е ясно че върне ли се там ,особено ако е покръстена в България смъртното наказание е Факт.

53

Giovanni

преди 8 години

Не знам защо е това джавкане в коментарите.По добре помислете как да се помогне на момичето защото върне ли се го очаква смърт.Работил съм една година в Иран и знам че това е истината.Който е на повече години помни комунизма и липсите на свобода от това време.Както и забраната на религията. Има много християни осъдени и в България.А в Иран е още по строго. Въпреки че повече от хората са готини.И там се ръсят вицове - т.н политически. И там се пазят от "ушенца". Но смъртното наказание е факт.

52

Анонимен

преди 8 години

Но българката патриаршия няма влияние на иранска територия.Незнам откъде ви е информацията че има там влияние.

51

Анонимен

преди 8 години

Българската православна църква Българска патриаршия е независима, и каква мислите че и ролята ,само да има къде да си запалите свещичка когато решите ,Тя има и едни куп други функции.И една от тях е защита на православните християни.

50

Анонимен

преди 8 години

Ако е покръстена от българската църва наистина я чака смърно наказание.Ако е католическа малко по различно стоят нещата поради силното влияние на Папата.Но също не се приема добре.Тука изпукате едно нещо Българката Църва не може да си позволи такива компромиси,Ако я върнат обратно Българката Църва обезсмисля функциите си .Така че е почти сигурно е те наблюдават събитието внимателно и ако трябва ще се намесят.

49

Веселяка

преди 8 години

До АнонименДано те хванат в Турция за да промениш мирогледа си.

48

българин християнин

преди 8 години

не България а някой безбожници антихристи комунисти гонят новопокръстената иранка българин християнин никога няма да направи това безчинство

47

Веселяка

преди 8 години

До АнонименЗаблуден.

46

Веселяка

преди 8 години

Това е чиста гавра. Президентската институция трябва да се закрие, явно помака работи за ИДИЛ.

45

pasha

преди 8 години

isliama e religia koqto ne moje dase zameni za nishto na sveta !!!

44

ууу

преди 8 години

До АнонименИ свинята не става човек. Написаното от теб е доказателство.

43

nina

преди 8 години

#79Вие можете да си казвате каквото си искате.Но ако са ваши коментарите,които опровергавам,то тогава казаното от вас са неверни неща.В Иран има християнско малцинство,което не е подложено на наказание или преследване от шериата.Но отказването от ислямската религия и приемането на християнството се преследва според шариата,които е религиозния закон в Иран.Другото невярно-Иран не е светска държава,Иран е ислямска република,където шериата е върховния закон.А относно това момиче-дори и да не бъде осъдена на смърт,тя със сигурност ще влезе в затвора там.

42

Анонимен

преди 8 години

Е *** сме! Човек които се е интеригрилал перфектно!

41

Анонимен

преди 8 години

MUSULMANI,NOVI HRISTIANI NE NI TRIABVAT-TOVA E DELO NA LUKAVIA.OVZA SVINIA NE STAVA.

40

nina

преди 8 години

До до 58Кога тези половин милион иранци са приели християнството-преди или след Ислямската раволюция?

39

nina

преди 8 години

#55Като арабист,изучавал Ислям,малко трудно мога да говоря глупости по темата.Относно вероотсъпничеството в Исляма-наказанието днес варира от екзекуция,затвор до липса на такова.Но според шарията е невъзможно да се сключи брак с вероотстъпник,както и се губят правата на децата,наследство и тнт.1985-2006 година има 6 изпълънени смъртни наказания за вероотсъпничество в ислямски държави.Колкото до Иран,то вероотстъпничеството се наказва със закон и той е смърт-това можете да прочетете в документа за Човешките права в Иран-на английски.

38

Анонимен

преди 8 години

Македонци, българи от Западните покрайнини, молдовци и др. с български корени доказват с документи /и с много подкупи/ българските си корени и получават гражданство по произход. Тази жена не може да получи гражданство по произход. Може да се омъжи и ще й дадат след време гражданство по натурализация. Или може да инвестира мисля, че 1 млн. лева беше в България със откриване на работни места и ще й дадат веднага гражданство /демек да си го купи/. Това са вариантите.

37

Стоян

преди 8 години

Колко трогателна история.трябва да я съжаляваме ли,хитър ход,идва в Европа сменя исляма с християнството и забравя за родния Иран,там вече е опасно за живота и,и няма връщане назад.Да ама не нито една европейска страна не дава обежище въз основа на това ,че някой си е сменил религията.И ако това умряло куче не бъде изхвърлено от БГ ще дойдат още много кандидат християни.