35

Анонимен

преди 8 години

Ненормалници , не ви е срам , всички сте за ***

34

вики

преди 8 години

Пратете Кастрева да съжителства за една седмица в някой бежански лагер. И после да разказва как е! И да твори учебници...

33

Манафоф

преди 8 години

До gerbist-evroatlantisИзвинете, да не сте обратен?.

32

Мюслюм Шебек

преди 8 години

В учебниците трябва да се пишат верни неща.Историците трябва да бъдат колкото се може по-точни и безпристрастни!Работата на учителите в клас е да изясняват неяснотите в учебния материал,а на учениците да размишляват,и да си вадят изводи!И така:Думичките-Турция,турци,турско използвани за събития преди 1925 година са анахронизъм!Държавата която ни завладява през........1422 година е Османска империя!Робство като институция не е имало в османската империя.

31

gerbist-evroatlantis

преди 8 години

Голямо зло е извършил комунизъма с това промиване на мозъците за робството. Дори професор Димитров казва че не е коректно да се говори за робство, защото роби не е имало и това всички го знаят. Имало е империя с много националности, както е например Ангийската империя по онези години. А ние сме били част от великата Османска империя и нека да се гордеем с този факт, по онези години е била една от най-развитите империи.

30

Коларов

преди 8 години

Искаме главата на този който е предложил и този който е одобрил съжителството. Също и оставка на министъра няма да ни разочарова.

29

Кирил Софийски

преди 8 години

Танев ,върни парите на Сорос ,вземи си малоумната продажница Ваня Кастрева и се махайте от МОН и от България ! Американски мекерета !Вие за пари сте готови не само историята си ами и родните си деца да продадете ! Гнус ме е от вас ! И господарите ти - партията на Патриотите , не виждат ли какви ги вършите ! Как ви търпят пък те ?!?!

28

Един Българин

преди 8 години

До gerbist-evroatlantisВие за българин ли се смятате или за гербераст-еврокретенист? Ами "ангарията", ами възможността всеки турчин да дойде в дома ти и да яде и пие колкото иска и накрая да трябва да му платиш за изтърканите зъби? Ами насилствената ислямизация , от която още берем "плодове" и то включително извън днешните граници на България? Хората искат да си върнат имена и вяра, но местните "агенти" създават сериозни пречки на някои места. Не било робство ... къде са ви аргументите?

27

1

преди 8 години

Лъжите падат една след друга. Сега остава да се изясни, че България не е създадена 681 година и вече имаме стабилна основа :)

26

Нямало робство тъйЛИ

преди 8 години

Продаваните за еничари и вземаните девойки какви са били? Свободни ли? Чисто робство си е било, каквото и да говорят съвременните еничари.

25

gerbist-evroatlantis

преди 8 години

Донякъде наистина е време да се осъвремени образуванието у нас и да се махнат някои останали догми от комунизъма, като това че е имало турско робство. Роби по нашите земи не е имало по време на империята. Имало е империя в която са живеели много народности и националности, но те не са били роби. За роби се говореше при комунизма за да покажат на хората колко е било лошо. Време е да погледнем напред, да приемем евроатлантическата идея и ценности, и да спрем да гледаме в миналото.

24

махнете Кастрева

преди 8 години

Кастрева има някакви психически проблеми, които чак сега се забелязаха публично, но това е от много време. Нейните назначения - шефовете на РИО -София град и други РИОта също страдат от нещо, но не са хоспитализирани и вършат безумства. Ниска компетентност съчетана с хлопаща дъска е страшно нещо

23

Анонимен

преди 8 години

Хорааааа, вижте новите учебни програми, каквото пише в тях, ще го има и в учебниците, независимо кой ги пише. Няма да се изучават Паисий и "Историята", история и география на България, те само ще се споменават в общата история и география на Европа и Балканите. А иначе има цели уроци за САЩ.

22

Анонимен

преди 8 години

Който се опитва да подмени робството ни със "съжителство" си отива. Това е едно от малкото неща, което ни крепи българите заедно. Явно се опитват да ни разделят и тук, но няма да успеят. Било е ТУРСКО РОБСТВО!

21

1878

преди 8 години

До сюлейманСюлеймане , историята няма да я забравим ние Българите колкото и да се мъчите вие рязаците.Кво правите изобщо тук не мога да разбера....като не ви изнася марш към Анадола

20

Ghost

преди 8 години

Османската империя за българите е била тирания и точка по въпроса.Било е така защото сме българи!Горди,непокорни пред ятаган и огън.500 години не са стигнали да ни покорят в истинския смисъл на думата.И ние българите държим това да се ПОМНИ.Защо не направите европейски образ и на Хитлер,например че тръгнал на екскурзия из Европа но евреите не му давали виза и той решил да си отмъсти...

19

ДС

преди 8 години

По европейски. Кой каза ?

18

ИВАН

преди 8 години

А БЕ ДРУГАРИЮ МИНИСТЪР КЪДЕ ПОЛУЧИХТЕ ОБРАЗОВАНИЕ И КАКВО ИЗУЧАВАХТЕ-ВИЕ ШИЗОФРЕНИК ЛИ СТЕ

17

сюлейман

преди 8 години

И какво са пробвали? Нищо, само искаха да се премахне анахронизма т комунистическото време, когато вместо да се говори за сепаратизма на България и отцепването от империята, се говореше за някакво османско "иго" и за "робство", при условие че тогава не е имало роби. Ама пуста му пропаганда навремето е промила умовете на хората. Време е да забравим за тези измислици и да погледнем историята както си е.

16

Анонимен

преди 8 години

Физиономията на този човек излъчва меко казано НЕЗДРАВОСТ.Толкова ли нямах герберастите поне един дето да изглежда нормално.