51

Анонимен

преди 8 години

Инженер, химик, данъчен и държавен чиновник спорят чий котарак е най-умен.Инж: Х на квадрат, давай! Х на квадрат направил страхотен чертеж.Хим.: Епруветка, покажи им. Епруветка взел един съд и отмерил точно 150 мл. мляко.Дан.: ДДС, твой ред е. ДДС взел 4 купички и 12 кюфтета е сложил във всяка купичка по 3.Държ. чин.: Хрантутник, покажи им. Хрантутник станал, набил другите, препикал чертежа, изпил млякото, изял кюфтетата, оплакал се, че е уморен и си пуснал 1 месец болничен.

50

бюрокрация безкрай

преди 8 години

Браво, най-накрая нещо хубаво да се случи за гражданите на България. Ако съкратят още 30-40% от бюрократите, нещата ще си дойдат на мястото.

49

Анонимен

преди 8 години

Ауууу! И какво ще прави Хрантутник сега?

48

Анонимен

преди 8 години

Нека покажат и броя на назначените след съкращенията - цифрите са изненадващи!

47

NACO

преди 8 години

А,имената на "съкратените" къде може да се ВИДЯТ?! Или това са само "ЩАТНИ" бройки?! Ако е така,къде са ПАРИТЕ заделяни за ТЯХ?! КОЙ,КОЙ,КОЙ ги "УСВОИ"?! Колко от тези "щатни бройки" останаха?!

46

akut

преди 8 години

до тук добре. сега с 20% трябва да се намалят помощите за роми и малцинства. тези помощи трябва да паднат под минималната пенсия

45

Принос към борбата с

преди 8 години

Както казват митничарите - Последно Десет за управляващите да назначат на партийни кадри по държавната администрация. "***", "прости", литературен български език не могат да говорят, но ще си ги назначат, а ще уволнят хора с компетентности.От лошо по-лошо става. Не само за уволнените, за всички ни, които ще бъдем обслужвани от неграмотници верни на Партията-мама. Това е нов Том на Принос към борбата с корупцията, като развихряш корупцията!

44

Васо

преди 8 години

Вместо трите звездички да се чете "управленци с умствена недостатъчност".

43

Васо

преди 8 години

Тез *** съвсем вече не са в час. Ще ми платят 2,40 да си стоя в къщи събота срещу неделя. И не само на полицаите, а на всички други които ползват тая "благинка". Добре, че двулевката е метална, щото нали се сещате какво ще направят с нея.

42

Анонимен

преди 8 години

Това ще да е в друга някоя държава.Тук чиновниците са 90% наши хора и никой не може и с пръст да ги бутне.

41

Анонимен

преди 8 години

Забелязвате ли, че само съкращения има навсякъде. Съкращения = хора без работа = хора без заплати = обедняване = по-ниска покупателна способност = по-нисък оборот на стоки =по-малко произвеждани стоки = намаляване на броя заетите хора в производството, т.е. съкращения и... колелото се завърта.

40

Какво печелим НИЕ?

преди 8 години

Според мен, първо трябва да бъдат съкратени Петър Москов Бляскавият Поглед (от какво ли блещят така очите му?) и селската убавица Десислава Танева. После ще се оправим.А държавата трябва да има отработена и обучена администрация, а не Калинки. Без обучена и отработена администрация, без млади хора в нея, няма производителност тази администрация и няма производителност икономиката, зависеща от нея.Като цяло - ще съкратят Не-партийците и ще сложат Калинки.Какво печелим НИЕ??? Нищо, нищо, нищо!

39

Веско

преди 8 години

Глупости на таркалета. Съкращават се служители за помощни дейности, които после се дават на външни фирми за понякога по-малко пари. Всичкото кабинет из София е пълно с лапачи на държавна софра. Ако няма достатъчно офиси получават пари да си "работят" у дома!

38

ppanchoo

преди 8 години

Браво!още преди 25 години,когато разбрах,че издръжката на здравното министерство съвсем очевидно ,многократно надхвърля издръжката на една голяма,тип окръжна болница,ми се видя нередно.Имаше един отдел,който пращаше връзкарите на сладки командировки в чужбина.за сметка на държавата,за сметка на данъкоплатеца.Браво: ))още трябва.

37

Анонимен

преди 8 години

Махнете чиновника,сложете пишещия тук,и от единия и от другия ползата е никаква,ако е на издръжка от данъкоплатеца

36

Пешко

преди 8 години

Чели ли сте за законите на Паркинсън? Приложими на 100% за родната бюрократо-администрация. НЯколко примера, за да се уверите и вие:Броят на хората в работна група нараства независимо от количеството на работата за вършене.Ако има начин да се забави вземането на важно решение, чиновникът винаги ще го намери.Времето прекарaно в съвещание относно даден проблем е обратно пропорционално на стойността му.Работата се разраства до запълване на наличното време.

35

Анонимен

преди 8 години

НИКОЙ ДА НЕ СПОМЕНАВА "ДЪРЖАВА" ! НЯМА ТАКОВА ЯВЛЕНИЕ А ИМА ТЕРИТОРИЯ НА ВЛАСТВАЩИ ФЕОДАЛИ !

34

Анонимен

преди 8 години

Според последните новини, спестените стредства от съкръщаване на чистачки и общи работници в двете министерства на Москов и Танева, ще бъдат предназначени за образователните езикови курсове на депутатите по английски, немски и френски език.

33

Анонимен

преди 8 години

Пак се поставя каруцата пред коня. Съкращават се служители, когато се промени технологията на работа, а не преди това, както се прави сега. Това важи за всички, независимо дали става дума за министерства или за частни фирми.

32

Анонимен

преди 8 години

Кога ще съкратят и сътрудниците от ДС ? Близо 10 хил. работят в държавни институции.