121

kokospa

преди 8 години

Целта на Русия е налагайки се в региона да има влияние и да контролира потоците от суровини.Да държи по око големите газови находища открити в Израел и край Кипър.Ролята и на голяма бензиностанция за Европа е на път да се срине.И матушката е готова дори на война за да спре или поне да контролира това.Хегемонията и като енергиен център СВЪРШИ другари немислещи русофили!!!!

120

kokospa

преди 8 години

Абе защо никой не си задава въпросът :как разорена Сирия се финансира след като владее само 20% от територията си?Отговорът е много ***-на снимката!!!Противниците на Асад го удариха по джоба и той покани ментора си др.Путин да го защити!Само на слепите(и платените) не е ясно какво защитава Русия в Сирия.

119

US Dep of State

преди 8 години

Турция не търгува директно с ИД, а с посредници.Не е ясен произхода на вкарания през Сирия в Турция петрол.Ние също доставяме оръжие за Сирия и Ирак на посредници.Всичко си е в реда на нещата. И нямаше да се вдига толкова излишен шум, ако руснаците не се бяха намесили... Ние превеждаме "Аллах акбар" като "Господ е велик". Става за кръщенета, сватби, убийства и погребения. Нищо нередно.

118

vb

преди 8 години

Смешници!

117

някой си

преди 8 години

До Държавен департаментИ да допълня: плащането става с платежно нареждане, в поле "Основание за плащане" се изписва "покупка на нефт от ИДИЛ", а в поле "Още пояснения" се пише "по държавна поръчка от Билял Ердоган". Ако не бъде открито такова платежно, турската държава по никакъв начин не може да бъде обвинена, камо ли пък фамилия Ердоган. Те са ама абсолютно нищо не подозиращи и всички опити да бъдат очернени и наклеветени с подобни твърденя трябва да се приемат като долни инсинуации.

116

Анонимен

преди 8 години

Формално Щатите са прави, турското правителство никъде не е афиширало официално своите интереси и хора в този бизнес. Напротив, държи се като мома на петъчния щипи-пазар.От друга страна, няма смисъл да ни облъчват и плакнат - все още можем и обичаме да четем и да си правим изводите сами, а и натрупаните впечатления и житейски опит от хепи Соц-а през Юго-ембаргото, Кувейт, Ирак... та до днес, сам по себе си е достатъчен за повечето от нас да не слушат, а още по-малко да вярват и на очите си...

115

Кузманлиев

преди 8 години

Хе-хе големи са смешници американците. Може ли контрабанда на петрол да става без позволението на властите? Това не е торба дрога която да скриеш в много тайно скривалище в кола или камион. Това за мен си е чисто самопризнание, че руснаците са прави.

114

182- така е при теб

преди 8 години

До ЖороПървиМъчно ми е Жоро, и на мен ми е мъчно за загиналите в Баташкото клане /а то е било такова/, а може би ми е още по-мъчно от теб защото те са били мои близки, защото и съм от този край !!! Но и истината си е истина !!! А тя е много по-различна от това което пишат и ни убеждават от Москва !!! Дори когато аз учех, в историята ни пишеше че клането спира едва когато идва редовната турска войска и го спира, но вече и това със сигурност не го пише !???

113

Утихнал

преди 8 години

А за търговията с карантии дали има доказателства

112

173

преди 8 години

До Анонимен 178ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ--четете какво е написал 173 и ще разберете накъде отва държавата ни....- - - -Много хубаво казано !!! ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ - ЧЕТЕТЕ !!! Всичко е описано още преди 100 г. !!! Тогава когато е имало още и живи участници в събитията по освобождението на България и прочетете тяхните думи !!!! Вода от извора, дето е казано, а не Руски комунистически измислици !!! Не от Българска история писана в Москва !???? ЧЕТЕТЕ !!!

111

ЖороПърви

преди 8 години

До 182Баташко клане не е имало-имало е ритуално масово самоубийство, и когато Али Челеби Барутанлията чул, че ще се самоубиват, тръгнал да ги спасява, но било вече късно....Поне така е според някои германски фондации и туркофилите....сега очаквам да напишеш, че Франция трябва да обяви война на Белгия, а не на ислямизма, защото терористите имали белгийско поданство!

110

173

преди 8 години

До до 173Уважаеми незнайко,дори историята си не знаеш !!! Да не говорим пък за Ботев и Левски ! Там си още по-зле !!! Камо ли пък срещу кого са се "били" бунтовниците през Априлското въстание, щом казваш че са се били срещу турската войска !!! Прочети поне какво се е случило и какво са направили "бунтовниците" в Копривщица веднага след викането на няколко часа Ура и Да живее свободата ! Да не ти разказвам пък как и защо се е получило Баташкото клане, и кой е виновен за него !!!

109

Анонимен

преди 8 години

намесата на американците е най доброто доказателство че турция и господарат и сащ изкупуват петрола на ислямска държава

108

анонимен

преди 8 години

освен с петрол продават оръжие на ид и четох за търговия с чов органи вземани отсирийски войници

107

Анонимен

преди 8 години

ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ--четете какво е написал 173 и ще разберете накъде отва държавата ни....и този екземпляр е чист продукт на новите ценности.....налагани ни от нпо....

106

ЖороПърви

преди 8 години

Категорично съм съгласен с Държавния департамент на САЩ- джихадистите продават петрол на посредник-сина на Ердоган, а той с помощта на зет си-министър на енергетиката, го преработва и пласира...а дали плащат процент на самия Реджеб?????

105

Анонимен

преди 8 години

Влиза ли този петрол в Турция- Влиза!Повече няма кво да се коментира ,американските кучета просто нямат аргументи за твърденията си

104

Анонимен

преди 8 години

До 173 Ти си позор за дедите си.

103

срам ме е от теб 173

преди 8 години

До До 165 и 166...ти май съвсем си оплел жиците бе--как можеш да сравняваш нашето Арилско въстание с дейноста на терористите от ИД--само една разлика ще ти кажа--нашият народ се е борил със завоевател--а тия от ИД са от всички страни по света---схващаш ли разликата??? Боже до къде дойде промивката на мозъци--да сравняват ИД със Априлското въстание---Боже Боже какво я чака Майка България....

102

до 174

преди 8 години

Брей каква осведоменост !. С такова секретно инфо не разполагат нито ЦРУ, нито Русия. Да не получавате информация от соросо-гей протестна мрежа?