21

Рали1

преди 8 години

И без"Тютюн" разбира се!И все по-ясно виждам,че нашият свят ще загине от алчността си.Дмитър Димов,автор на шедьоврите"Осъдени души","Тютюн","Поручик Бенц",е роден на 25 юни 1909 г. в Ловеч.Роднина на Яне Санданскии поетесата Екатерина Ненчева,писателят има интерес към историята от дете.Още един цитат от българския класик:"Демокрация? Ето ви демокрация! Стачки, безредици, класова омраза всичко друго, но не и творчески труд!"

20

Рали1

преди 8 години

Без "Радини вълнения"разбира се!"...образът на св. Кирила и Методия погледваше из великолепно кръжило от трендафили и росни цветя...- Нашето А, Б, Райно, кой го написа?...- Събке, кажи ми сега, кой цар освободи българите от гръцко робство?- От турско робство освободи българите...- Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана."

19

Анонимен

преди 8 години

Тютюн едва ли е голяма загуба.

18

националист

преди 8 години

Пак директиви от Брюксел за обезличаване на нацията!

17

Анонимен

преди 8 години

Опълченците на Шипка явно не се връзват с новите европейски ценности. Затова ги махат. А в учебниците по история ще пише, че сме си живяли мирно и кротко с турците. Не сме били безправна рая, приравнена с животните. И накрая дошла лошата Русия и развалила всичко.

16

АМАН ,ОТ...

преди 8 години

ПРО-РУСКИ И ПРО-КОМУНИСТИЧЕСКИ РОМАНИ В УЧИЛИЩАТА ---ОБЯВЕНИ ЗА "КЛАСИКА"!!!!Хайде питайте някой ученик за "Световната класика"....И ЩЕ ГЛЕДАТЕ КВИ ТЪПИЗМИ ЩЕ ВИ НАДРУСА..!ПОДМЯНАТА НА "ПОНЯТИЯТА" и "НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ"------е основен комунистически прийом!"ОПРОСТАЧВАНЕТО "------е ОСНОВЕН начин, на продуциране на "***-ПРОЛЕТАРИАТ"!

15

ha ha

преди 8 години

Ще изучават "Дързост и красота" всичките епизоди.

14

Анонимен

преди 8 години

Нищо не трябва да учат! На крадците им трябват *** и послушни гастарбайтери, нищо друго.

13

Анонимен

преди 8 години

Как така ще отпадат български литературни творби от програмата? Това ли са ви реформите в образованието? Може вече направо никой да не отпада и да завършват с двойки 12-ти клас! Сигурно така ще ви е най-удобно!?

12

Мунчо

преди 8 години

Как какво? Ще учат корана!

11

Анонимен

преди 8 години

... "Според проект от 2013 г. те се сменят с "Одисея", "Илиада, Декамерон, "Дон Кихот...", Ха, бакалъм, ми да върнем стотиците български първенци от Народно събрание, Мин. съвет, Президентство, шефове на водещи агенции, областни ръководства и "патриотични" НПО-та, да си доучат от 5-ти до 10-ти клас та белким, като се направи анкета из институциите, където се гоят , да могат да отговорят на въпросите "Кой е Зевс?", "Шекспир питие ли е или драматург?", "Златният век за депутатите сега ли е?"..

10

Анонимен

преди 8 години

Да учат ли? Ха-ха никой не иска да учат целта е да се превърнат във *** потребители, лесни за контролиране и манипулация като децата в Америка, *** до идиотизъм.Това е целта,в момента се учат все и все повече безумни неща.Много ми се иска да срещна един от тези които правят програмите да ги питам в лицето те *** ли са или така им е наредено!

9

Анонимен

преди 8 години

Как няма да се изучава "Опълченците на Шипка", бе?! Ненормалници!!!!!!

8

Анселм

преди 8 години

Не на училището ,да на християнския морал .

7

ГОРД БЪЛГАРИН

преди 8 години

Най - доброто, което може да се направи е сами да възпитаваме и обучаваме децата. Да им предадем уроците и моралните ценности, които нашите родители са предали на нас. От НАС зависи дали ще се кланя на азис или на Ботев!

6

Това трябва да се

преди 8 години

Годините минават ,пингвините гладуват . Нищо не остана в пингвинските криле , само той остана да ги поведе. Писука и се бори въпреки косатките,пингвинското в него не може да махнете. Залогът е Антарктида с рибната храна . а не на Пепи Москов вреднните неща.

5

Това трябва да се уч

преди 8 години

Водачът е пингвин на полюса неуловим .Давай Волене ,ний сме с тебе за полюса иде време нова колония ще построим и от Бойко ний ще се спасим .Хиляди пингвини от цялата страна ,пингвина те обичат не онез хора И в парламента Пингвина е ...... но не може да го хванете. Пингвина е един на полюса неуловим .........Хайде Волене ,ний сме с тебе за нова колония иде време. Заедно ще издържим и на полюса ще я построим . Да развеем знамената ,да си върнеме храната .... Здраво папане ни чака ......Годините минават ,пингвините гладуват . Нищо не остана в пингвинските криле , само

4

Анонимен

преди 8 години

Ако ни спрат ракийцата ????

3

Анонимен

преди 8 години

Кога точно е била Голямата депресия?

2

Анонимен

преди 8 години

Голямата издънка в случая са "Опълченците на Шипка". Другите промени се ядват, макар че не стана ясно под какъв формат ще се изучава въобще "Епопея на забравените". Да не говорим, че е време да се пуснат малко по- модерни и колоритни български писатели - Чудомир, Недялко Йорданов, Стефан Цанев.