59

нов

преди 8 години

"Трябва да се въведе задъжителен данък "ПЕНСИЯ--всеки над 60 години отива и внася 500 лева данък всеки месец в НАП ,а от там се прехвърлят директно към майчнството и детските надбавки.

58

Анонимен

преди 8 години

Браво за хидрогенираните масла. Но защо газираните напитки с аспартам и натриев бензоат не са в този списък?

57

Анонимен

преди 8 години

Наи скъпия кашкавал пак е с л...Скъпа луканка ? Кожа кокали ушиа парите от данака ако нема подобрение в бази здравеооазване ще се еърнат ли

56

Какви вредни храни

преди 8 години

...като работите само със ------СУРОВИНИ------ ПЪЛНИ МЕНТЕТА??!!ВСИЧКО Е МЕНТЕ И ЗАМЕСТИТЕЛИ:---млякото е от внос ...обезмаслено и без сухо в-во...---месото е от внос....само отпадъци от месодобива и месопреработката в замразен вид...---маслото е от внос....с примеси от маргарин и палмово масло..---зеленчуците са от внос....парниково производство предимно--без витамини и минерали...С ТИЯ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ---ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ДА ЯДЕТЕ----КАТО ИСТИНСКИТЕ ХРАНИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ГИ КУПИТЕ..??!

55

Калъфчо

преди 8 години

А що се отнася, че масово българинът се храни с ментета и ***, щото не може да си позволи качествени неща, то проблемът тука е в скапаната ни икономика и социална среда, в скапаното ни образование и не на последно място - в самите нас, тъй като сме се примирили с мизерията, вместо да се стремим да я надскочим! Така че хайде да не плюем по вестоносеца, какъвто в случая се пада този данък!

54

Калъфчо

преди 8 години

Голямо мрънкане, голямо чудо! Ако парите от данъка действително отидат за подобрение на здравната система, а не в нечий джоб, мисля, че е добър. Същата работа например важи във Великобритания за повечето храни-залагалки, но не за всички (в това число - кофеиновите и шоколадовите изделия, чиито производители са си яка мафия и не са се дали току-така, въпреки че продуктите им хич не са от тези с етикет здравословен).

53

аа

преди 8 години

Не-лоша идея. Да не говорим даже за унищожителния ефект на тези храни на зъбите.

52

Анонимен

преди 8 години

Значи вредните храни няма да изчезнат от пазара, а само ще се оскъпят, като 10-20% от оскъпяването ще го дадат на училищата (от което никаква спортна инфраструктура няма да се подобри, освен на документи), а останалите 80% ще отидат у същите тези производители на вредни храни и техните правителствени покровители. Народът хем ще е болен, хем ще плаща повече за да яде ***. Как да не му е кеф на безскруполният тарикат да прави бизнес в България?

51

Анонимен

преди 8 години

Всичката Мара втасала! Та и Москов тъй! Моделира ли моделира ... В България никакъв модел не работи. Този последния само ще доведе до повишаване на цените на ***, чиито създатели са добри в съчиненията на етикети и печатането на фалшиви анализни сертификати. А обикновения българин много добре знае кое е полезно и кое качествено, само че как да си го позволи?

50

Анонимен

преди 8 години

Твърде малък е този данък. Трябва един хляб да е с минимална цена от 2 лева, а данъка трябва да е 100 процента от сегашната цена на стоката. Всички евтини храни трябва да се обложат с данък, а скъпите не трябва да се облагат с данък /пример- евтините колбаси до 10 лева/килограм да се обложат с данък 100 процента от сегашната цена. Само така можем да принудим българите да не купуват евтини и вредни храни.

49

Анонимен

преди 8 години

Трябва хляба също да поскъпне, както и всички колбаси, съдържат сол. По добре е да бъдем здрави, от колкото да се храним с вредни храни. Предлагам също да се спрат доплащанията от здравна каса за болните. Със лекарствата държавата ни губи милиони, които всички ние плащаме, само за някои които се възползват. Нека данък вредни храни да е по висок. Нужно е да се определят минимални цени за всички храни- например килограм кремвирши трябва да стане около 10-12 лева, а качествен колбас 15 лева.

48

Анонимен

преди 8 години

До 68Обаче, дебелите и тъпите избират друго и не те харесват.

47

Анонимен

преди 8 години

Болна, *** и дебела нация или данък? Аз избирам данък.

46

Вуте

преди 8 години

И лекарствата ли затова са толкова скъпи?

45

Божидар

преди 8 години

До 53преди 2 минутиБожо успокой се малко, никой не е длъжен да води твоя живот! Яж си там мусаката и салатите и си не давай глупави съвети. Всеки има право да яде това което иска.---------------------------------------Всъщност не. Хора дето ми *** че нямали пари да ядат качествена храна и затова яли ***, при положение че има очевадно евтини и качествени наяждания, са смешни и жалки.Аз ви доказах че има евтино и качествено, че и вкусно наяждане, пък вие продължавайте да квичите...

44

Божидар

преди 8 години

Всички тези производители на вредни храни теоретично ще са БЕЗРАБОТНИ------------------------------------Отлично. Няма полза от тях. Да се занимават с производството на нещо смислено.Не се забогатява от производството на евтини ***, забогатява се от производството на качествена продукция с много добавена стойност.Те доста от тези бизнесмени не са глупави, няма да си оставят бизнеса в калта. Като не могат да печелят лесно от ***, ще се ориентират към по-малката печалба от не-***.

43

До 53

преди 8 години

Божо успокой се малко, никой не е длъжен да води твоя живот! Яж си там мусаката и салатите и си не давай глупави съвети. Всеки има право да яде това което иска, не си ти човека, който ще казва кой какво да яде! Ако искаш мини на коприва и райграс, това си е твоя избор.

42

Божидар

преди 8 години

В умните страни има поговорки "не съм достатъчно богат че да си купувам евтини стоки" и с право.И така беше много дълго време, преди масово да навлязат евтините американски и китайски ***, и вече цената да не е задължително обвързана с качество.Но стига обяснения, от спорене в Интернет смисъл няма. Аз съм доказал че ако през зимата ям хляб мога да ям качествена храна и за средно 150 лева месечно. С качествени и скъпи спрямо евтините алтернативи продукти. А хората под 60 кила и по-евтино

41

бай Петко

преди 8 години

До тук добре, приходи ще дойдат в хазната от увеличение на цените за вредните храни. А, господа управляващи, ако теоретично никой не купува от тези вредни храни, а това е моя призив, тогава какво ще влезе в хазната? Всички тези производители на вредни храни теоретично ще са БЕЗРАБОТНИ. А това на практика едва ли ще стане, тогава разни лигльовци ще кажат...те ли ще ми кажат какво да купувам ! Ето за това ще имаме много болни и много забогатели отровители на НАЦИЯТА !!! Помислете братя БЪЛГАРИ !!

40

Божидар

преди 8 години

Хора са ***, а ти си умния!?----------------------------------------Аз всъщност съм информирания. И то по някои теми. Няма как да съм информиран за всичко, и аз също като много хора за теми за които не знам се вържа на цената, без да знам какво значи ниската цена.Всъщност научил съм се никога да не купувам най-евтиното, защото е гарантиран ***, лошото е че доста често средната цена или високата не ти гарантират качество.И затова има нужда от подобни закони. За да няма евтини ***.