22

Добреее

преди 8 години

Ами те и родители, и деца и без това достатъчно се опростиха в последните години, така че действайте, опростете и съдържанието на учебниците. Сложете им там да знаят континентите, 5 държави от Европейския съюз (не всичките, че е трудно), да могат да обръщат паунд към лев и обратно (като идат да берат ягоди) и да свалят приложения на таблета. Това им е достатъчно на дечицата, да не ги тормозим, че вижте ги какви пребледнели и изтощени излизат от училище. Глас не им стига на абитуриентския бал.

21

Сашо

преди 8 години

Абсолютно е права. Синът ми е на 6, първи клас. Със жена ми сме с висше образование и има задания, които стоим и се чудим какво се иска по 10 минути. Това не е нормално. Не знам кой ги пише тези учебници, кой ги рецензира и кой ги одобрява, но със сигурност тези хора са много далеч от децата.

20

Дража Вълчева

преди 8 години

Такева,докато такива полуграмотни бабички като теб с години лапат мангизи от образованието,ще е така...Айде у Щатите да харчиш откраднатото...

19

аман

преди 8 години

Ама, пенсийо, върви при дъщеря си в Америка и остави образованието на хора, които разбират.

18

пенчо

преди 8 години

Сега голяма част от родителите са доста неграмотни и затова учебниците им се виждат сложни.

17

родител

преди 8 години

Другарката има най-голяма вина за състоянието на сегашното състояние в училището.Не са виновни учебниците,а програмите по които се списват учебниците.Разковничето са програмите,които са направени от некадърни връзкари,които знаем как се избират.Друг е въпросът,че една част от родителите са с големи претенции,а не виждат децата си колко са невъзпитани,ненаучени на елементарни навици и пр.Появиха се и много НПО,които яко смучат пари,дават и те акъл.Всички много разбират и накрая сме в тупик.

16

Анонимен

преди 8 години

Това със сигурност трябва да стане.

15

като всичко им е

преди 8 години

Споко ,след 15 години ония с брадите ще го опростят.Всеки вижда как .След като всичко им е кинти ......

14

НАБОРКА

преди 8 години

Янке, махни се оттам . Ти имаш вина за сегашното състояние на образованието . Не давай акъл , ами освободи мястото за образовани и можещи.

13

Анонимен

преди 8 години

Тази я помня като беше обявила гладна стачка. Пошло и жалко шоу ! Една дузина лекари и мереха кръвното. Долна работа. Слаб сценарий, лошо изпълнение !

12

реалист

преди 8 години

Много учебници са умишлено написани по неразбираем и непълен начин като роден край история там са пропуснати много съществени моменти от БЪЛГАРСКАТА история и усложливо написани под рецензия на ДПС симпатизанти. А учебници по Български са написани ще кажеш че дете на 5 години завършва Българска филология в СУ трудно и неразбираемо. Математика просто да можем да знае че 2+2= нещоси без каквито и да е текстови задачи и такива за развиване на логиката.

11

10

преди 8 години

Днешно време няма смисъл от ходене на училище, в самообразоването и демократичните училища е истината.

10

ха

преди 8 години

Материалът е добър, но учебниците са написани ужасно, явно корупцията е голяма.

9

Шаран_БГ

преди 8 години

Какво е различното, което трябва да научи едно дете от 5-6 годишна до 10-11 годишна възраст през 30-те години на миналия век и сега ? Вземете един буквар от него време. Колко е земен, колко е разбираем, колко е приятен за четене - дори и днес!? Сегашното букварче е направено насила, зорлем, със клизма!!! Да се чудиш за кого е написано, че и напечатано, че и стигнало до детските ръчички ?!?!

8

Десислава

преди 8 години

Значи,15 септември *** на вратата,а госпожата сега се изказва и реди мъдри мисли!Ама,то всяка година е така!Само дрънкане и пак дрънкане.

7

Папата

преди 8 години

По буква на година... Стига им... А и цифра че да може да броят на абитурентската до 12...

6

Анонимен

преди 8 години

Како Янке, не си мисли, че сме забравили как предаде цялото съсловие учители, когато беше националната стачка! За ниското ниво на заплащане и впоследствие и за ниското ниво на образование, ти имаш огромно участие!

5

Анонимен

преди 8 години

Специалистката завършила Техникума по селско стопанство в Ихтиман, специалност "Животновъдство" що не отиде да бачка в някоя ферма, ами се занимава с неща за коита хич не чува петлите ?!

4

моля

преди 8 години

Не да с еопрости, а да с енапише на нормален език, а не с някакви високопарни думи и не неразбираемо. Просто намерете някой добър професионалист да нашише учебниците. СРАМОТА!

3

10

преди 8 години

Образователната система е пародия, особено в Бг. Принципно, тя е измислена с началото на индустриалната революция и то не с цел образование, а с цел индоктриниране и затъпяване, създаване на послушни роби за фабриките. Училището убива уникалното, индивидуалното, не те учат как да мислиш, а какво. Ставаш робот, който не може сам да мисли. Естетствено в училище не се учат тези неща, поне е неудобно. В демократичните училище и самообразоването е истината. Има много хора, успели без училище. Не на училището, да на образованието.