12

Св

преди 8 години

Естествено че няма да го искат. Та нали големите такси са един вид естествен филтър от едняцте и простолюдието, което учи в държавните училища, на обикновените хора и кфявите. Ще стане така че ще се отдръпнат богатите и ще си останат само с 20% вота. Богаташчетата заминават за чужбина естествено, не че не го правят и сега, но малко по - късно.

11

Boyan

преди 8 години

В България субсидия = приход, разбирайте директно увеличаване на печалбата... Субсидията, според мен, би трябвало да е инструмент за насърчаване на даден сектор с цел генериране на заетост или такъв, който е важен за сигурността и стабилността на държавата (без хляб не може - ОК, субсидии за зърно, макар, че и там им е "малко" в повече) или подпомагане на икономически неизгодни, но социално важни дейности... Кажете ми кое от двете са частните училища?!?

10

Анонимен

преди 8 години

Същото казваха и частните болници, че не искат пари от здравната каса, а сега по-голямата част от приходите им идват от там.

9

Сп???нс

преди 8 години

аз нали съм си по примерите , да ви кажа че тук има 3 вида у-ща , държавни , частни и "църковни" ,( тия последните ще се явят наследник на килийните в България) и получават пари от държавата ,винаги и когато преподават по официално утвърдената програма от министерството...и ако докажеш ,че в държавното училище не спазват програмата( не водят уроците на испански) ,можеш да запишеш детето си в частно и таксата я плаща държавата ..Както изчислиха че кадровите са по-евтини от наборните-същото

8

Анонимен

преди 8 години

Ненормална работа - държавата ще финансира частен бизнес, а частният бизнес казва, че му е малко?!?Тази политика през последните 25 години доведе до поредната национална катастрофа - най-тежката и необратима - вече няма българи!.......

7

ха-ха-ха

преди 8 години

Пуста нашенска политическа лакомия!Хитри като попови прасета!***,по-***,най-***,български политик...

6

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2Проблемът идва от политиците и жаждата за евтини гласове. Иначе има ред и е редно да бъдат наказвани всички, които го нарушават. Най-вече важи за "прослойката" с права, но и без задължения. Тогава и училищата няма да са това, което са сега.

5

Анонимен

преди 8 години

Подигравка с хората! Сега всички дечица на директори и учители ще влизат да учат без пари. Не се ли сетиха депутатите каква корупция ще предизвикат с тези 20 % квота! Поне като не можеха да го правят както трябва, въобще да не се захващат да го правят!

4

Ф.С.В

преди 8 години

Искат с парите на бедният народ - да плащат учението на децата на богатите - но няма как да стане защото в частните училища - бедни деца ,безплатно няма да вземат - дам ,,,,

3

Елемаг

преди 8 години

Абе, ама и те нагли.Не искат и квота ,ми само да лапат!!Я спирай всичкото субсидия!!Ай ша ви се не знаят и на всяка крачка кръвопийците.Държава тука има ли?

2

Анонимен

преди 8 години

Ако децата на определени социални слоеве не превръщаха държавните училища в места, опасни за здравето и живота на нормалните деца, ако не превръщаха училищата в места, където НЕ МОЖЕ да се учи, тогава и моето дете щеше да ходи в държавно училище!

1

Анонимен

преди 8 години

Родителите на детето, учещо в частно училище плащат ли данъци? Плащат.Но и детските надбавки, отчислени от тези данъци, и онези 1 400 лева, които се полагат на ученик, отиват най-вече за онези, чиито родители не само нищо не наливат в хазната, но и цоцат оттам соц.помощи, които са единственият им доход.Или, казано с други думи, плащам образованието не само на собственото си дете, но и на онези, чиито родители нищо не дават на България, а само я ощетяват.