17

до 24

преди 8 години

Имаш се за много знаещ, пък не се сещаш, че когато биостоките започнат да удрят пазара на големите производители, няма как да не си платят за един такъв док филм например. Няма начин на света един домат, дето си си го сял в градината да е по-вреден и замърсен от пластмасовия на пазара.

16

потребител

преди 8 години

Тези т.н. фермери наистина се трудят и работят. Стоката им се продава бързо , защото носят по две касетки чушки или нещо друго . Просто си изкарват хляба , но това не е истинско био-производство . На Запад това си е сериозно земеделие и с големи количества , което позволява по нормални цени. Гледах едно магазинче до нас с био продукти. Цените на някакви убити от градушка круши 10 лв. въобще трагедия .

15

до 25

преди 8 години

те българите не разбират английски за да го гледат тоя филм, тия като тебе отдавна не са в страната, погледни им премиера - нема държава, даже и африканска, където управляващите лидери на английски знаят само "конгретюлейшън", а българите измъкнали се от блатото се срамуват от страната си - последно евро-депутат Бареков с английски си беше хит - всички на запад си мислят, че българите са най-простата нация и не са далече от истината.

14

Анонимен

преди 8 години

до 18. как да не знам състоянието на почвата ми, като никога не съм я торил с химически торове и тем подобни, а и наблизо няма заводи или други замърсители

13

..

преди 8 години

Я, не знаех, че в Младост 1 има фермерски пазар в петък. На мястото на нормалният пазар ли е, или някъде в страни? Всички сергии ли са на фермери и има ли сергии на нормални търговци? Т.е. как да разбера дали сергията е на био производител?

12

Анонимен

преди 8 години

Био продуктите са много полезни за здравето, но са само ако се консумират редовно и не смесват с другите. Но това могат са си го позлвоят само 2-3% богати. Не могат да се произвеждат масово, защото производството им е по скъпо от прага на бедността в която живеят останалите 98%. Така че темата е безпредметна. Яжте си нитратите, мутирайте от химикалите които се отлагат в организма с години, затъпявайте и оставета биопродуктите на богатите за които работите и които ви управляват.

11

Анонимен

преди 8 години

Значи може в Родопите и друго да се отглежда освен тютюн.

10

Shark

преди 8 години

Супре, браво. Ето така се елиминират наглите прекупвачи. Ако всеки търси да си купи директно от производителя нещата ще си дойдат на мястото. Това може да стана не само на пазари, е много по-удобно е да е на пазар, но ги гонят. Дано в повече градове да бъдат организирани такива пазари

9

Гочо

преди 8 години

И аз така правя.

8

производител

преди 8 години

отглеждаме пчели и няколко вида билки,преди продавахме на едро,медът ни го изкупуваха на 3,50,от няколко години си го продаваме на дребно,на пазара в моя град е по 8,9 лв,аз го давам на 7 и съм довололен понеже от къщи идват хората да си купят,долу прекупвачите

7

Анонимен

преди 8 години

До 4И на това му намериха решение, има много такива ФБ страници, даваш заявка колко домати, чушки, лук......... идва човека, взимаш, плащаш и заминаваш. Всички са доволни, а мутро-прекупвачите го дух*т! Да не говорим, че нещата са класи над *** по пазарите внос от някъде си..............

6

Анонимен

преди 8 години

До до 3TAP I PROST SOFI,KATO VSICKI OSTANALI PROSTAZI.

5

Анонимен

преди 8 години

Важното тук е, че производителят, който сам търгува със стоката си и е спечелил доверието на клиентите, ще получи мощна подкрепа от тях - заради качествената стока и приемливите цени.Изводът е, че спасението е в изграждането на истинско гражданско общество, а това става постепенно и не е лесно. У нас веднъж вече го е имало, после е било попиляно и след това 45 години са тъпкали и унищожавали остатъците от него. През следващите 25 г. са се възползвали от овчедушието, което насила са създали.

4

До 4

преди 8 години

Значи нещата трябва да се развият по естествения им път, грубо пресечен навремето от социализма.Не само у нас има нагли прекупвачи и дерибеи.Накрая тези, чийто хляб зависи от успешната продажба на произведеното от тях, се организират и дават отпор. Има начини.

3

Анонимен

преди 8 години

GLADNI I PROSTI SOFIANZI.

2

Анонимен

преди 8 години

Обърнете внимание - хората организират подобни стопанства, там работят близките им, но се чувства недостиг на работна ръка.Интересно, в селата, в които има такива стопанства, по колко от тамошните жители живеят на социални помощи и детски надбавки, никога не са работили и не смятат да работят?Земеделецът обаче си плаща данъците, та да има пари за социални помощи и надбавки за цели глутници деца, които не си правят труда да ходят на училище, а това не безпокои родителите им.

1

Анонимен

преди 8 години

значи можело да се продава директни продукцията... като се изключат от веригата алчните прекупвачи нещата си идват на мястото. не е нормално тарикат с един курс накамиона да спечели повече от този ,които е садил, поливал , пръскал, брал.. но самите производители си бяха виновни