34

Анонимен

преди 8 години

Лъжат!Печалбите са огромни , а разходите никакви!За тях пазарните механизми не важат.Как държавата ще им гарантира изкупуване на цялата енергия на преференциални цени?Никъде такива гаранции няма!Никъде!Основен крадец обаче са американските Марици.Защо им подновиха договорите за още 25години?Такъв грабеж никога не е имало.ОСТАВКА ДРУГАРИ ГЕРБЕРИ!

33

случаен

преди 8 години

От една птичка преди случайно чух, че тези ВЕИта не произвеждат толкова ток, колкото им се плаща, а много по-малко. Те просто взимат ток от мрежата и го продават като тезен ток на петорни цени. Това е все едно да купиш сандвич от улицата ща 1 лев и да го продадеш за 5 в опаковка на мпкдоналдс и в същото време държавата да ни задължава да го купим този сандвич.

32

Анонимен

преди 8 години

До 22Абсолютно сте прав - справки и консултации при Корумбашев(безпартиен) честен частник с ФЕЦ и ВЕЦ!

31

Анонимен

преди 8 години

Най - много пари от ВЕИ - та печелят Цв. Бориславова и Вальо нафтата - и двамата са близки с Боко . Боко и той уж щял да стачкува срещу високата цена на тока ? Това не е ли оксиморон ? Боко да стачкува срещу Цв. Бориславова , сиреч срещу себе си ... Ха - ха ! Цената на тока от ВЕИ е около 25 пъти по - висока от цената на тока от АЕЦ . Кой позволи на Цв. Бориславова и Вальо нафтата да продават прекалено скъпо техния ток от ВЕИ - та ? Вижда се, че целта на това активно мероприятие е Реформаторите да бъдат извадени от властта , а скритата коалиция между Боко и Доган вече да стане официа

30

Анонимен

преди 8 години

РАДВАЙ СЕ НАРОДЕЕЕЕ! НАМАЛИХА ВИ ТОКА С 0.11 ПРОЦЕНТА. А ВИ НАДУМКАХА ДЪЛГ ЗА 16 МИЛИАРДА ЛЕВА. РАДВАЙСЕ НАРОДЕЕЕЕЕ

29

Анонимен

преди 8 години

Ликуй народе. Това са цели 11 стотинки поевтиняване на 100 лв сметка.Това означава, че на 30 лв сметка средно, това са цели 3.5 стотинки, даже да го закръглим на 4 ст.Ликуй народе, Бащицата мисли за вас. И за кръвното си де.

28

Анонимен

преди 8 години

Има заем от 16 млрд. В момента ще може да се плащат загубите на НЕК и да се трупат допълнителни задължения. А после сметката ще плаща бъдещо правителство - дълговете на НЕК плюс плащането на 16-те милиарда. Това е любимия трик на българските политици - вземаш заем и харчиш, а тоя след тебе да му мисли.

27

Анонимен

преди 8 години

Не е ли оксиморон това приятелите и приятелките на Цв. Бориславова да не казват нищо за огромните печалби, който трупа 'бившата' възлюбена на Боко , а уж искали по - ниска цена на тока ? Ние не сме ***, Боко ! Не го забравяй

26

Анонимен

преди 8 години

На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са собственици на ВЕИ - та и респ. печелят много от скъпия ток , който продават и който е около 25 пъти по - скъп от тока, произвеждан от АЕЦ . На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са близки с Боко . Още ли не схванахте, че целта на протестите срещу повишението на цената на тока на практика е задкулисен сценарий на Боко и Доган да изкарат Реформаторския блок от властта ? Защо искат оставката на Иван Иванов , който е от ДСБ , а не ходят да скандират под прозорците на Цв. Бориславова и Вальо нафтата , които са близки с Боко и

25

Анонимен

преди 8 години

Аз очаквам либерализацията - за да мога свободно да ''избирам'' между 30 и 130% по-висока цена. Какъв купон само ни очаква..

24

Анонимен

преди 8 години

Цената на тока у нас е много ниска и не разбирам защо трябва да се отлага повишението и. Ето един пример - за отчет на топломерите и изготвяне на сметката "Бруната" ми взе 30 лева. Повишението е заради "доказани разходи". А за ток, където в цената освен отчитане на електромери и изготвяне на сметката има още амортизационни отчисления за електроцентралите, разходи за енергоносители, далекопроводи и трансформатори, които трябва да са винаги в изправност, електромери които за разлика от топломерите на "Бруната" не са платени от потребителите и се сменяват сравнително често - за всичко това плащам

23

hm

преди 8 години

Добре де, аз ли да им плащам осигуровките на Веитата. И аз съм ЕТ и си плащам. Не чакам разни закони за да ми изкупуват продукцията на петорни цени. Просто се адаптирам към пазара. Да го направят и те. Ние не сме им осиновители.

22

Анонимен

преди 8 години

ВЕИ-тата натоварват сметките за ток поради простата причина, че енергото изкупува тока от перките по 20-25ст. за 1квч, а от соларните за 70-80ст. При положение че продава на около 15ст., не необходимо да си умен и красив, за да се сетиш кой е основния двигател на далаверата. Основния проблем все пак си остава задлъжнялостта от 3млрд. лв. на НЕК, което за мен си е чист фалит, когато дължиш повече пари отколкото струваш - незнам как трябва да се нарече.

21

Анонимен

преди 8 години

Двойното субсидиране е забрането от ЕС. Един път чрез еврофондовете, втори път от преференциалните изкупни цени. Точка.

20

ВЕЩИЦАТА

преди 8 години

Е ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ ДОСТАТЪЧНО СА СЕ НАПЕЧЕЛИЛИ. ЩОМ ДО СЕГА МЕСЕЧНА ПЕЧАЛБА 7-8 Х.ЛВ ПРЕДИ Е БИЛА ДВОЙНО. ДОСТА СА НАТРУПАЛИ. НЕ МОЖЕ ВСЕ ДА ПЕЧЕЛИШ МНОГО И МНОГО И МНОГО. ИЛИ ВЕДНЪЖ СВИКНАЛИ НА БОЛ ДО КРАЙ. НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ. КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ И НЕ МОЖЕ ВСЕ НА ВЪРХА ДА СИ. ИМА СТРОГИ ЗАКОНОМЕРНОСТИ. КАТО НЕ ИМ ОТТЪРВА ЗАТВАРЯТ И ОТИВАТ ПРИ ДРУГ ЧАСТНИК ЗА 400-500 ЛВ ДА РАБОТЯТ. ТОГАВА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ. МОШЕНИЦИ ВСИЧКИТЕ. НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ.

19

ИСТИНАТА

преди 8 години

"ГОЛЕМИТЕ АМЕРИКАНСКИ ТЕЦОВЕ" продават 1 киловатчас на НЕК за 12ст. , а ВЕИ-тата стигат до 78ст. на киловатчас. СТИГА С ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ И ЛЪЖИ!

18

Анонимен

преди 8 години

Никой случаен човек не може да отвори ВЕИ парк. Не се заблуждавейте. Всичките са на политици чрез поставени лица. На политици от всички партии. Това, което гледате в НС е театър.

17

Анонимен

преди 8 години

ВЕИ- в българско изпълнение по теория не могат ефективно да "продават" ток на Енергийната система!Обявените мощности са пикови и в нашите условия - скорост и посока на вятъра,мощност на слънцегреене и запрашаване на соларните батерии - могат да бъдат постигнати едва до 20%!Кой кога и как прави "синхронизацията" при включването им към системата- ало,министрите и останалите управляващи ни престъпници-има такова понятие!А перките се въртят в двигателен режим за сметка на купуваната евтина енергия

16

до 12

преди 8 години

Ако бяхме народ, а не ***, както беше казал Славейков, досега да не сме оставили нищо от тези соларни панели, които диплят банкноти в сметките на мутроолигархията, изпразвайка нашите джобове.

15

Анонимен

преди 8 години

да фалират нека цената на тока се определя на пазарен принцип заради тях се иска постоянно увеличение на цената аз искам да си купувам ток от 10,15 ст. защо трябва да им плащам 50,60 ст