При комунистите -БКП, в селото прокараха ток и махнаха газените лампи от царско, радоиточки, прокараха вода, асфалтираха пътищата, язовири, читалища и пр.После дойде демокрадцията - по-лошо и от чумата.
При ТКЗС-то селяните хранеха дори кокошките си с хубав хляб.Просто се работеше и имаше закон.За кражба - затвор, горе-долу на 1 000 лв. една година.Не говорим за хулиганство, лентяйство и проституция - директно в Белене.Защо демокрадите треперят при споменавани на трудово-възпитателните лагери?Защото са им били клиенти. -
agronovinite6.09.2013 г. - Около 38,7 хиляди тона пшеница са внесени в България през последната година.Това е официално, тоест нереално.
Можете ли да скрепите твърдението си за внос на зърно с някакви доказателства..По фоциални данни вносът е 50 000 т., което е несериозно.Както и захарта - внася се контрабандно поне 60%, главно от Украйна.Така е с цигарите, алкохола и пр.
Селото го убиха демократите, при комунистите селата не бяха обезлюдени, имаше работа за всички, имаше производство, ТКЗС-та...
Днес само в сънищата си можем да видим хляб: пухкав, топъл...да не казваме за аромат. Както се казва само хляб и сол да ядеш сито ще се нахраниш.Ето такъв хляб ядяхме преди две десетилетия.Днешния хляб вит та превит в пласмасови опаковки.От път и от дистрибутор на дистрибутор пребит.
И аз съм си взел хлебопекарна, единствения проблем е, че хляба се изяжда за отрицателно време, а за нов хляб са нужни няколко часа. :D
12, когато дойде кораб за жито, се нареждат долу на околовръстното на Варна около 100 тира с гондоли по 27-28 тона едната за 4-5 дни. В продължение на толкова време опашката е толкова голяма.
Помните ли Типовият хляб от 2кг какъв вкус имаше и как ухаеше? Отдавна го няма за съжаление. Намажеш си филия с истинско масло и малко червен пипер, вкусно. Защо се изврати производството се пита? Лакомия и тлъста печалба. А качеството отдавна в миналото. Да не говорим за гадните съставки които се слагат и фуражната пщеница от която се прави.
До Анонимен 3Можете ли да скрепите твърдението си за внос на зърно с някакви доказателства? Аз поне не съм виждал разтоварваш кораб на пристанищата ни,а само такива,които товарят зърно.
Купете си малка хлебопекарна (50-100лв). Само слагаш съставките, тя сама меси хляба и го пече. Изключително ПРОСТО и лесно! Можеш да го нагласиш да започне да го прави след няколко часа, така че вечерта слагаш съставките и сутрин като се събудиш да мирише апартамента ти на пресен хляб. Да не говорим, че излиза и по-евтино от пластмасовия хляб! Отделно, че можеш да го правиш както си искаш - да добяваш маслини, сусам, ядки и т.н.Ще ви промени живота, личен опит!!!
Такива хора трябва да се подкрепят!!! Да престанат да тиражират в пространството "напапкали се " ДКМС лидери като Марияна Кукушева, която освен за комисьонните от БАХБ за друго не мисли
Аз не съм забравил, още помня вкуса на истинския хляб, особено на топлия. Сега са изсипали цялата Менделеева таблица вътре, безвкусен е, коричката му е като гумена, даже съм забелязал, че вкарват и изкуствен аромат на прясно изпечен хляб, ама пак не могат да го докарат като хляба отпреди 20 години.
За съжаление перфектно брашно и мая не намирам, но все пак сама си меся хляба. Поне с една идея е подобре от купешкия.
Качественото жито се изнася в чужбина.В БГ се внася фуражно жито от Аржентина или Югославия. Така е било и преди, и когато Стамболийски налага държавен монопол в търговията със зърно, му правят преврат. Финансиран от части от едрите търговци и контрагентите им от Антантата.
Всеки народ си има вкус. Нашият си обича мекия заводски хляб, който ядем вече десетки години и няма как да се върнем назад. Това е градено с години. В Гърция например хлябът не е като нашия, седи един по-твърд и не е толкова пухкав, не става за нашия вкус. А за Е-тата и витамините, такава е технологията.
У-лицата: Българинът е забравил да яде хубав хляб