19

Анонимен

преди 9 години

При комунистите -БКП, в селото прокараха ток и махнаха газените лампи от царско, радоиточки, прокараха вода, асфалтираха пътищата, язовири, читалища и пр.После дойде демокрадцията - по-лошо и от чумата.

18

Гогата

преди 9 години

При ТКЗС-то селяните хранеха дори кокошките си с хубав хляб.Просто се работеше и имаше закон.За кражба - затвор, горе-долу на 1 000 лв. една година.Не говорим за хулиганство, лентяйство и проституция - директно в Белене.Защо демокрадите треперят при споменавани на трудово-възпитателните лагери?Защото са им били клиенти. -

17

Анонимен

преди 9 години

agronovinite6.09.2013 г. - Около 38,7 хиляди тона пшеница са внесени в България през последната година.Това е официално, тоест нереално.

16

До Оногондур

преди 9 години

Можете ли да скрепите твърдението си за внос на зърно с някакви доказателства..По фоциални данни вносът е 50 000 т., което е несериозно.Както и захарта - внася се контрабандно поне 60%, главно от Украйна.Така е с цигарите, алкохола и пр.

15

до 18

преди 9 години

Селото го убиха демократите, при комунистите селата не бяха обезлюдени, имаше работа за всички, имаше производство, ТКЗС-та...

14

Анонимен

преди 9 години

Днес само в сънищата си можем да видим хляб: пухкав, топъл...да не казваме за аромат. Както се казва само хляб и сол да ядеш сито ще се нахраниш.Ето такъв хляб ядяхме преди две десетилетия.Днешния хляб вит та превит в пласмасови опаковки.От път и от дистрибутор на дистрибутор пребит.

13

до Силен съвет

преди 9 години

И аз съм си взел хлебопекарна, единствения проблем е, че хляба се изяжда за отрицателно време, а за нов хляб са нужни няколко часа. :D

12

Анонимен

преди 9 години

12, когато дойде кораб за жито, се нареждат долу на околовръстното на Варна около 100 тира с гондоли по 27-28 тона едната за 4-5 дни. В продължение на толкова време опашката е толкова голяма.

11

Анонимен

преди 9 години

Помните ли Типовият хляб от 2кг какъв вкус имаше и как ухаеше? Отдавна го няма за съжаление. Намажеш си филия с истинско масло и малко червен пипер, вкусно. Защо се изврати производството се пита? Лакомия и тлъста печалба. А качеството отдавна в миналото. Да не говорим за гадните съставки които се слагат и фуражната пщеница от която се прави.

10

Оногондур

преди 9 години

До Анонимен 3Можете ли да скрепите твърдението си за внос на зърно с някакви доказателства? Аз поне не съм виждал разтоварваш кораб на пристанищата ни,а само такива,които товарят зърно.

9

Силен съвет!

преди 9 години

Купете си малка хлебопекарна (50-100лв). Само слагаш съставките, тя сама меси хляба и го пече. Изключително ПРОСТО и лесно! Можеш да го нагласиш да започне да го прави след няколко часа, така че вечерта слагаш съставките и сутрин като се събудиш да мирише апартамента ти на пресен хляб. Да не говорим, че излиза и по-евтино от пластмасовия хляб! Отделно, че можеш да го правиш както си искаш - да добяваш маслини, сусам, ядки и т.н.Ще ви промени живота, личен опит!!!

8

Iwan

преди 9 години

Такива хора трябва да се подкрепят!!! Да престанат да тиражират в пространството "напапкали се " ДКМС лидери като Марияна Кукушева, която освен за комисьонните от БАХБ за друго не мисли

7

7799

преди 9 години

И хляба искат да ни направят американски...

6

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТе затова ще те отучат да го месиш кат ти дигнат цената на тока!

5

Анонимен

преди 9 години

Аз не съм забравил, още помня вкуса на истинския хляб, особено на топлия. Сега са изсипали цялата Менделеева таблица вътре, безвкусен е, коричката му е като гумена, даже съм забелязал, че вкарват и изкуствен аромат на прясно изпечен хляб, ама пак не могат да го докарат като хляба отпреди 20 години.

4

Анонимен

преди 9 години

За съжаление перфектно брашно и мая не намирам, но все пак сама си меся хляба. Поне с една идея е подобре от купешкия.

3

Анонимен

преди 9 години

Качественото жито се изнася в чужбина.В БГ се внася фуражно жито от Аржентина или Югославия. Така е било и преди, и когато Стамболийски налага държавен монопол в търговията със зърно, му правят преврат. Финансиран от части от едрите търговци и контрагентите им от Антантата.

2

гербист-столичан

преди 9 години

Всеки народ си има вкус. Нашият си обича мекия заводски хляб, който ядем вече десетки години и няма как да се върнем назад. Това е градено с години. В Гърция например хлябът не е като нашия, седи един по-твърд и не е толкова пухкав, не става за нашия вкус. А за Е-тата и витамините, такава е технологията.

1

АНТИ

преди 9 години

Обаче имаме евроатлантически ценности, дето на политиците все са им в устата!