68

Анонимен

преди 9 години

става въпрос за хора ,които учат /са учили/ и желаят да работят -за да сереализират в живота ..това за умниците ,които изтъкват нискоквалифицираните ''миячи'' :) из цял свят се търсят образовани и работливи млади хора.Конкуренция,свободен пазар-бг работодателите трябва да се съзтезават за работници.Иначе за тях остават тези които не могат да отидат другаде.тези които могат -се махат о тБългария .Това не е новина ,Новина ще е ако бг политиците спрат да крадат/или поне отиват в затвора за това..

67

до 68

преди 9 години

ами един приятел вземаше п о4000 лв на месец ,но си избра да взема по 5000 евро на месец .Тези които в Бг вземат п о3000лв могат да вземат минимум двойно извън Бг .А понеже много плючт п о''берачите на ягоди и миячите на чинии,задни части и прочие'' -как е заплащането на миенето на бг задни части ?....по хиляди на месец?Който учи ,влага усилия да работи -взема повече в отплата извън Бг,ЕС си ви го казаха -най ниско заплащане на труда ,15%от заплащането в Ес .Та кво повече има да се каже

66

Анонимен

преди 9 години

Наков има проблеми с НАП и министерството за незаконни лицензи води и съдебни дела за незаконни IT пирамиди.

65

до 68

преди 9 години

До Анонимене иначе чалгарка в Панер-а ,или миячка на ромски *** ,миячка по ла*номорието,хамалин п о строежите вСофия ,берачи на /каквот о има /в някое бг селце-това според теб по голем и доходи ли осигурява :)) мамма мууу... от коментарите някой ще остане с впечатление ,че хората бягат от хубавата развита икономика в Бг,където има много развити конкурентоспособни отрасли на световно ниво , а те хората просто от инат не щат да работят за 300ЕВРО НА МЕСЕЦ /ако вземат и толкова/

64

до 71

преди 9 години

"искат много хора да учат информатика за да свали цената"Точно.Освен това "академиите на Наков" и пр. не са нещо уникално българско - следващите години в Индия се очаква да се появи ОГРОМНА армия от ИТ-та + много по-добре подготвени от днес и цените ще паднат като на шиенето на *** в Китай.

63

Анонимен

преди 9 години

Наков забогатя от частни уроци и академии, но висока заплата изобщо не ти гарантира. Таксите са най-малко 500 лева на курс плюс по 100 лева на тест. За сравнение депутат или калинка на ГЕРБ прибира в Брюксел по 8 хиляди евро на месец без да се е явил даже на 1 тест.

62

Анонимен

преди 9 години

Търсенето на IT специалисти е само в главата на Наков , разни български медии , които искат много хора да учат информатика за да свали цената.. В САЩ , Германия и други места вече има насищане на IT специалисти..

61

до 64

преди 9 години

"Така че кой каквото има в главата, такава му е и съдбата."Също е въпрос на мотивация. Знам такива с акъл, дето предпочитат да тъчат на строеж, отколкото да киснат пред монитора, а ИТ също е хамалогия и също трудно.Важното е обаче, че каквото и да правиш, на Запад си по-добре - сравнено домати с домати (хамалин с хамалин, ИТ с ИТ)

60

Анонимен

преди 9 години

Няма смисъл да се учи тука , тука студентите нямат мотивация да учат , преписват и мислят само парцалки , авмобилки

59

Анонимен

преди 9 години

Ами иска им се на всички в Холивуд, но сънищата най-често завършват като чистачка в Лондон и миячка на старци в Берлин или хамалин в Брюксел и берач на маслини в Гърция. В България само роднини и баджанаци на ГЕРБ прибират по 3 бона и повече на месец,

58

Факти

преди 9 години

Многообразието в живота е огромно.Винаги може да намериш два факта/случая с което да му предадеш определен привкус , а ако ги няма може и да ги измислиш .Неоспорим факт обаче е , че мнозинството на работещи българи в чужбина е по голямо , от това на българите работещи в България.Неоспорим факт е , че голямото мнозинство сред тях напуска завинаги България и няма намерение да се завърне.Неоспорими факти са демографската катастрофа , и изчезването на тази страна , заради нейният криминален характер и все по голяма изостаналост.А приказките може да са всякакви.Нали има свобода на словото.

57

до 64

преди 9 години

Ако си добър IT специалист, няма нужда да живееш на друго място! Познавам хора, които вземат по 6-7 хиляди лева месечно в България /минимум/, при това без да излизаш от вкъщи!

56

Анонимен

преди 9 години

Повечето хора отиват в чужбина, защото им е под достойнството да работят за малка заплата в България, не искат да учат и да се развиват! Не можели да работят за 700 лева, в чужбина се работело за хиляди! Ако някой си мисли, че отивайки в Англия или Германия ще живее по-добре, явно е гледал много филми! Парите най-много ще му стигат за елементарни разходи и квартира, а ако иска да просперира, пак се стига до учене и реализиране в далечна перспектива!

55

Анонимен

преди 9 години

Че е скапано в БГ, скапано е, но и в чужбина парите не растат по дърветата и никой няма с мед и масло да ги посрещне. Огромната разлика е , че там даже и като чистач и мияч можеш сносна заплата да взимаш. Ето такава реализация ги очаква повечето. При световната криза, която все повече се задълбочава, все повече ще има излишък от висококвалифицирани хора и все по-малко работни места ще се откриват, докато всичко се изнася на изток. Но нека да хвърлят кючеци и гюбеци, скоро ще му мислят и те.

54

киро

преди 9 години

До Анонименедин от десет се бил реализирал от твоя випуск. добре. от моя випуск(също МГ) всички, които завършихме в чужбина сме реализирани специалисти с работодатели като европейската централна банка, голдман сакс и вестас :)

53

Анонимен

преди 9 години

В чужбина много завършват , а още по-малко се реализират.. Аз отивам натоковам , щерките на Европейския елит , и отивам точно в *** на империята ЕС във Франкфурт

52

Анонимен

преди 9 години

Ако завършващите знаят езици и имат компютърни умения - работа има!Ако нямат такива знания - работа са слуги в Англия винаги ще има!

51

Kj

преди 9 години

Макар да получавам добра заплата за бг стандартите, то държавата си остава скапана. Парите не са всичко, дори да успее човек да постигне добри финансови резултати тук, което не е невъзможно, то продължава да живее в държава с дупки, където като завали и всички сменят спукани гуми, като тръгнеш да си купуваш къща. С две думи си зависим и от другите хора, така че по-добрия избор е навън, но не коя да е

50

Анонимен

преди 9 години

Доста озлобени от живота старчета пишат в този форум.

49

киро

преди 9 години

До Анонименне съм антибългарин. приканвам хорат да пробват дали наистина е толкова лошо, колкото твърдят тези които не са успели да постигнат нещо и са се върнали или тези които никога не са прекрачвали границата.