31

до бъдеща майка

преди 9 години

Не ти завиждам за секциото! Аз бях съсечена по спешност и наблюдавах операцията (не знам дали плановото секцио е с пълна упойка, не съм се интересувала), това, което си описала за естественото раждане видях да го правят на моето тяло, видях как дърпат кожата ми за да изтеглят бебето, приличаше на порене на агне! Няма нищо, ама нищо цивилизовано в секциото, освен това че няма да крещиш, понеже си с упойка...

30

Nina

преди 9 години

До бъдеща майкаАз съм родиал две деца - съвсем естествено. И двата пъти раждах при познати лекарки - всяка от които има по две деца, родени естествено. И двете ми отказаха секцио и обясниха какви са рисковете. Вторият път раждах в частна клиника и лекраката каза, че и е много по-лесно да направи секцио, вместо да ме чака 10 часа да раждам, но като приятел обясни, че ако тя трябв да избира - ще избере естественото раждане. Познатите ми имат много лош опит от секцио, но ...всеки сам преценява.

29

бъдеща майка

преди 9 години

до Nina,всяка жена да ражда, както прецени. "нормално раждане" - пълен ужас! 16-17 часа неистови мъки, карат ти се, унижават те. Порят те, скачат ти по корема и накрая те зашиват като коледна пуйка .Благодаря ! Ще раждам секцио. Нима при "естественото раждане " няма починали родилки? Има поговорка - "когато жената ражда с един крак е в гроба"

28

Ема

преди 9 години

В Германия 98 % раждат по естественият начин и не се прилага секцио освен при индикации за сериозен проблем при майката и плода.Тук в Талибанистан се прилага масово Секцио защото лекарите източват пътеки по здравна каса тук пациентите са просто едни кучета на които живота им не значи нищо.Едно секцио е чиста операция включваща разрез на коремната стена ,кървене и последваща възможност за 1001 усложнения ,сепсиси инфекции Родилките трябва да са абсолютно чисти в деня на раждане и да не затлъстява

27

Анонимен

преди 9 години

Абе вас кой ви излъга, че секциото боляло по-малко? Не само че боли повече, ами и възстановяването е много по-дълго. Жена, която е с всичкия си и е адекватно информирана не би родила секцио, понеже ще си спести болка, да ви кажа аз! Друг е въпросът, че като почнат всички доктори да те баламосват, че има огромен риск за детето, щеш не щеш, клякаш. Не сме като в едни други етноси, дето "друго ще си направиш", за нас бебето е ценно!

26

лекар

преди 9 години

Не сте прави.Всеки който смята,че 110 кг родилка е нормално състояние на бременност греши.Това е степен на смъртоносно свръх затлъстяване не само за родилката ,но и за бебето и.Там всяко пренапрежение напр. раждане може да отключи и доведе до страшни,смъртоносни последици не само за плода,но и за майката.Лекарите не са богове .Те нямат никакъв контрол и не могат да направят нищо при подобен случай защото това е родилно отделение пълно с акушер-гинеколози Не с съдови хирурзи моля правете разлика

25

Бог да прости душица

преди 9 години

Трябвало е просто да изпие един два аспирина преди раждането които можеха да предотвратят образуването на съсирек и тази трагедия.Докторите са длъжни да правят пълни изследвания ако трябва и коронаро-графии за всяка родилка та да знаят общото им състояние.Да бяха и дали лекарства разредители на кръвта знаейки,че при раждане се случват масивни кръвоизливи.Има опасност винаги съсирек- тромб да тръгне и да запуши сърце мозък бял дроб както се е си лучило.Просто нашата медицина е пълна със Мърляци

24

Тина

преди 9 години

До АнонименДа са ти живи и здрави децата, благодари на Бог за това, което имаш и не прави квалификации!Преди - след хора и специалисти всякакви!

23

Nina

преди 9 години

Над 50 % от жените раждат секцио, защото лекарите ги съветват да изберат този метод. Защо? Раждането е естествен процес. Ясно е, че секциото е по-лесно за лекаря - става бързо - 20 мин и готово, докато естественото раждане може да продължи часове. Никой не обясява на жените какво са рисковете от операцията и какво може да се случи. Едва ли е прочела листа за информирано съгласие. Много рядко лекарките гинелоложки раждат секцио, именно защото знаят рисковете.

22

333

преди 9 години

А какво ще кажете За натоварването на сърцето при естествено раждане, когато теглото на родилката е над 100кг. Бременност с наднормено тегло крие много рискове. Най-вероятно секцио е било наложително, а не прищявка. Жалко за родилката и за бебчето. Съболезнования за близките. Понякога на човек като му е писано да се удави, неможе да се обеси.

21

Ханонимен

преди 9 години

Щерев са некадърни *** щяха да уморят жена ми при рутинно изследване после я стабилизираха, надрусаха я с кортикостероиди колкото да живне и да напусне болницата на крака и да не припадне на тяхна територия - след което беше зле дни наред. Пазете се от тях!

20

Анонимен

преди 9 години

Ако наистина е била 109 кг, това само по себе си е риск. Със сигурност и кръвното и е било доста над нормата.

19

лекар

преди 9 години

При всяка една операция има риск именно от белоробна тромбемболия.Затова се инжектира постоперативно фраксипарин.Повишеното тегло и обездвижването също са от важно значение.По принцип на всеки опериран може да се случи.

18

www

преди 9 години

Първо, тленните останки на жената е трябвало да бъдат запазени от органите на реда. Така се прави при всеки случай на смърт в болница. Какво означава да се вкарва в "Съдебна медицина"? Та това е неотменима процедура. Да разбираме ли, че жената е починала в болницата на НДСВ депутата Щерев и в същото медицинско заведение е била направена аутопсия?Второ, Бойковите медии още от началото на случая поеха защита на Щерев, поеха я нагло и подигравателно по отношение на близките на починалата жена.

17

8

преди 9 години

До 666КОЛКО ЛИ ПЪТИ ТЕ Е ИЗПУСКАЛ ЩЪРКЕЛЪТ,КОГАТО ТЕ Е НОСИЛ?!

16

Патриот

преди 9 години

Българските лекари са сред най-големите некадърници, в това лично съм се убедил. Освен да те окипазят или уморят, друго не умеят. Никога повече не бих се оперирал в БГ при наште простаци псевдо-лекари дето не е ясно как са взели диплома. Както и да е, жалко за момичето и за почерненото семейство. Явно д-р Щерев е поредният ***. Ако бях бащата на родилката, щях да го гръмна и да го излежа.

15

Анонимен

преди 9 години

Изумява ме масираната кампания в защита на тази болница от самото начало. Дори не дават на близките да се покажат пред медии. Явно става въпрос за голяма грешка и голям страх от загуба на пари и пациенти.

14

..

преди 9 години

Операциите носят винаги рискове и аз винаги се изненадвам, когато хората пристъпват към тях с лекота. Нямам предвид конкретния случай, за него не знаем дали секциото е било наложително или каприз. Но то е коремна операция, която си е опасна. При всяка операция има и риск от тромб. Дори и отстраняването на сливици си има рискове. В случая близките имат право да искат експертиза. Но не е задължително за смъртта на майката да има виновни.

13

Анонимен

преди 9 години

до 16 родилката е 109 кг, паднала върху сестрата която я раздвижвала

12

?

преди 9 години

последното изречение нещо не го разбрах , кой паднал , върху кого паднал и кой е 109 кг и каква е връзката ?