32

Анонимен

преди 9 години

До госткъв ти е проблема с втората употреба..............в училище децата ми често ги питат от къде е взета дрехата ,защото са много по-добри на външен вид и са си уникати.Такива успявам да изровя от магазини зарежащи от скандиновските страни.

31

Ispolin4eto

преди 9 години

До Анонимен /***/ от преди час:Такива пачи като теб, дето дори не умеят да се титулуват не е нужно да ми обясняват къде е по-добре. Не ме вълнува твоя избор! Като ти харесва толкова - марш ТИ в Китай или на майка си в кътния! Аз съм ТУК и несмятам да ходя да мия чинии в чужбина! Коментарите са ми по повод странната статия и не ме вълнува какво на какви цени се предлага в Китай!

30

Анонимен

преди 9 години

Не се заблуждавайте от такива писаници.В селата жените работят за минимална заплата и ако не си изпълнят нормата---им дават под минималната.Заключват се вратите и няма излизане докато не се изпълни дадена поръчка.

29

Анонимен

преди 9 години

Аз пък преди няколко месеца си купих български дънки. Вярно изгледах ги странно когато казаха, че са български - качеството много добро (цената също). Доволен съм от покупката. Хубаво е да има български стоки на пазара за да остават повечето средства в България а не да пълним гушите на този или онзи някъде там който дори не ни знае на картата. Бизнеса е *** дума както казват в една реклама ... да такава е докато хората не могат да си покрият най-елементарните нужди със заплатата си...

28

Burg

преди 9 години

Голяма част от нашите шивашки предприятия са всъщност узаконена форма на робство.Това е причината да купувам български дрехи със смесени чувства.

27

партиен член

преди 9 години

Значи нямало интерес у младите и нямало професионално подготвени кадри.???А защо знаете ли ?Защото ги усигоряват и вповечето случаи работят на минимална заплата.Почваш някъде в такава фирма и ти казват: ще взимаш към 1000 лв.на края не взимаш и половината.Пък после кадрите виновни.

26

ayshe

преди 9 години

ma kak da n si puzvuliavami bulgarskoto - sichkoto aftomobil , samulet, hilikopter vlak, lotka, det firchi iz bulgariata e vse bulgarsku jiliazu i bulgarska guma:-) :-) :-) :-) :-) :-) pilotite ni sa kat nemskite i frenskite, daje i na edin bulgarski konska sila kola karat :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

25

гост

преди 9 години

Не искам с тридесет години трудов стаж да си купувам втора употреба дрехи, искам да си позволя сносен , нормален живот

24

От кухнята

преди 9 години

До Анонимен 30Българските и китайските шивачки работят на почти равни заплати. Даже в някой провинции може Китайките и да вземат повече. Минималната работна заплата в Китай е около 260$.

23

Патриот

преди 9 години

До Анонимен : Не само шивачите са обърнати на роби, а всички РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ !!! Отвсякъде ни се казва, че трябва да се вдигнат доходите за да живне НОИ, търговия и производство. Само че за тъй наречените "български бизнесмени и мениджъри", най-важно е да вдигнат замък, да плеснат тлъсти *** в Бентли и да ходят по чужбина. Толкова !! И докога така ???

22

фф

преди 9 години

Най-евтино е да си купуваме дрехи втора ръка ! Хем са ни по джоба, хем са качествени, нищо че са малко износени

21

Анонимен

преди 9 години

До Ispolin4eto 26Тъпако, в Китай работят не за 400лв а за .............ВНИМАВАЙ!!! 100$ на месец и са доволни.При това производителността там е в ПЪТИ ПО-ВИСОКА от ***.Така че OFF!!!Като не ти харесва заминавай за Кения!Защо Кения................ами защото си некадърен за друго нясто.

20

iaponski chereshi

преди 9 години

60% namalenie za bg turisti v Elada i Turkiye.:-) i prodavachite dumat bg ezik na bg turisti :-) :-) :-)

19

От кухнята

преди 9 години

В България вече шием само поръчки отказани от Китай защото са някакви мижави бройки. Цените на ишлеме са ужасно ниски защото цял свят и особено развващите се държави работят без пари. При нас се получава така, че само шивашкото производство остана , а то е тотално изцедено, а от друга страна харчовете са европейски. Единствения буфер остават работниците и те го отнасят.

18

Анонимен

преди 9 години

Как да си купя българско? Търся си сако, българско шито в България 290 лв, българска марка шита в Китай 198 лв. Отивам в Англия и си купувам костюм шит в Испания за 79 лири. Можете ли да смятате? Отделно, в магазин на голяма испанска марка в Англия има сака, произведени в България за 48 паунда. Здрасти, че бързам, чакай малко!

17

Ispolin4eto

преди 9 години

...Незнам защо някой слага минуси на това, което пиша. Заплатата в тези заводи рядко надвишава 400лв., а смените не са 8 часови. За отпуски изобщо не говорим. Има ли поръчка за ишлеме - няма планирани отпуски. Ако няма - всички са неплатена.

16

Анонимен

преди 9 години

Трябва да има само едни дрехи Военни - като в Северна Корея .. здрави да ги носиш 3 години , всичко друго е разхищение на труд и ресурси

15

Ispolin4eto

преди 9 години

В гр. Попово с години функционираха два гокеми завода за трикотаж - Родина и Спорт. Произвеждаха се основно дрехи на Пума и Адидас. Даже имаше цех за тапарешки към един от тези заводи. След промените бяха купени от германци, които експлоатираха хората, като на отговорниците бяха събирани дори столовете, за да не сядат, а да работят. Смяната е 12 часа. Сега единия завод затвори врати

14

Анонимен

преди 9 години

Приятел преди време си купи в Германия тениска на отбора по футбол на Италия, марка "Пума" произведена в България.

13

Анонимен

преди 9 години

Ироничното е, че тези качествени стоки се изнасят, купуват и носят от хората от по-"нормалните" страни, а след някоя друга година се връщат в България по магазините за втора употреба.