68

Пари и "труд&qu

преди 9 години

"Нашата професия е такава, че нямаме работно време. Ние понякога седим 24 часа и повече в болницата, и то доброволно", коментира проф. Константин Чернев от ръководството на "Софиямед".Разликата между професора и акушерката е,че той взима заплата+избор на екип такса+извънреден труд+премии,а акушерката разчита на заплата+извънреден труд само.Както казва министър Вежди "Трябва да работиш заради патриотизма,не за пари",въпреки че министър Вежди орева ортълъка за милиончето си в КТБ по медиите.

67

Мина

преди 9 години

До Анонимен 14Не е така. Тук има закони, които всички са длъжни да спазват: и работници, и работодатели. Определено е колко часа извънреден труд може да бъде полаган дневно, седмично, месечно и годишно. Нарушението води до грешки, влошено качество на работа и злополуки. Така, че който го допуска трябва да понесе отговорността си!

66

Анонимен

преди 9 години

Първо да се отговори защо тази болница получава повече пари от останалите! Ние се досещаме, но искаме да се КАЖЕ официално! И след като е така привилегирована, защо няма всичко необходимо в едно родилно отделение, а е трябвало да се пренася бебето със счупен череп в друга болница? Защо не е осигурено на медицинския персонал добро заплащане, така че да не става нужда да работят извън разрешеното от закона време? В България има закони, но защо не се спазват?

65

Анонимен

преди 9 години

чудя се сега след тая случка дали някой би избрал да роди в софиямед? те направо да си закриват родилното отделение

64

На Запад

преди 9 години

Сега учудвате ли се защо на Запад производителността е много по-висока. Защото при 8 часов работен ден реално качествено вършиш работа около 6 часа най-много. При 24 часов ден - отново най-много 6 часа работиш както трябва, през останалото време си неадекватен и полу-заспал.Всъщност стоим на работа 3 пъти повече, а реално свършената работа е еднаква.

63

Тежкият живот,

преди 9 години

мизерните заплати и безработицата са в дъното на проблема. Понякога такива сестрички, санитарки и акушерки сами издържат 4-5-членни семейства.Има и друга причина - групирайки така смените си, успяват да прибавят към годишната си отпуска по 1-2 месеца неизползвани почивни дни. Така им се открива възможност по няколко месеца в годината да работят в чужбина. Лишават се и от такава почивка, като не ползват отпуските си по предназначение.Съсипват себе си, но умората ги прави опасни и за пациентите.

62

Умен

преди 9 години

То освен че го бият с тупаници няма наказани.В България никога няма виновни клиента никога няма право.Виновен си че им плащаш за услугата.Тя не била добре болницата не била виновна а бе всичко е ок.Като не е добре до живот в Карлуково.Ама масово изкарват някой невменяем и после хоп го пускат на улицата.Що така?Само за пред съда май!

61

до 71

преди 9 години

Тежкия,ти ако работиш 8 часа ще заспиш.Давай го по спокойно,щото не знаеш какво е да работиш в болница.Затова има закон,който трябва да се спазва.А тия приказки "аз като работя и 100 часа",ми приличат на "аз и 10 големи ракии да изпия нищо ми няма,качвам се в колата и се прибирам".Бегай да поработиш в болница с дежурства от по 48 часа без почивка в продължение на година и да видим дали ще плещиш същите глупости.

60

Анонимен

преди 9 години

Демокрация!Плащаш една маса пари, а накрая ти бият бебето с юмруци по главата!

59

симпатяга

преди 9 години

Айде стига с тези андрешковщини, болницата ви била виновна, щото била частна, баси простотиите! Аз ако работя и 100 часа и ми се спи, просто ще падна и ще заспя, но няма да хвана да пребия дете - така че в случая акушерката просто не е много нормална, колко време е работила не е въобще релевантно. Луди и нестабилни хора има навсякъде, въпроса е да не извършват отговорна работа, която засяга и други хора.

58

vesko02

преди 9 години

Капитализъм с червена закваска ,резултата е особена форма на робовладелски взаимоотношения, за които даже няма и учебници.

57

Сър Пичук

преди 9 години

До 777 извинете господин никой ей сега ще се махна.

56

Сър Пичук

преди 9 години

*** те не искат да работят 36 часа те искат да работят 8 другите да си отспиват и да им се плаща че са "работели" 36 часа.Схемата е проста.А който ти пречи да спиш повреме на работа го пребиваш.

55

777

преди 9 години

До Сър ПичукСър Пичук,главата ти е ЧУК,разкарай се от тук.

54

ДЪБЛИН

преди 9 години

Ами като работите по 36 часа нон-стоп елате да работите на Запад-тук се работи по 8 часа а ако работиш екстра ти се плаща екстра-да ама само рев и плач сте там-не ви стиска да работите истински.

53

Сър Пичук

преди 9 години

Има добри лекари в Софиямед.То вярно че покрай лошите и добрите изгарят ама...Със сигурност поне според мен ще има отлив на жени искащи да родят там.Но не трябва да се обобщава аз съм сигурен че има много добри и съвестни лекари и персонал там дори отишли от държавни болници за повече пари което си е тяхно право де.Просто трябва да спре държавното финансиране за частният сектор и да се раздават солидни глоби при нарушаване на закона дори и отнемане на лиценз ако се наложи.Това е достатъчно.

52

Анонимен

преди 9 години

Лъскава болница, но качеството никакво го няма. Бил съм няколко пъти там и повече няма да стъпя -- никакво отношение, чакаш на опашки и ти се карат че си отишъл едва ли не.

51

Да ги накажем

преди 9 години

Такива болници, фирми и т.н. могат да бъдат наказани много лесно... от нас потребителите. НЕ ползвайте услугите на скапаните болници и хвалете читавите професионалисти. Това е начина добрите да печелят и да останат, а лошите да фалират.

50

Работодател?

преди 9 години

"24 часовите смени са си супер - работиш 6-7 часа, а през останалите 17-18 часа дремеш и не правиш нищо. А накрая ти плащат, все едно си работил 3 дни, че дори и извънредни ти плащат. Оферта си е отвсякъде."А аз се чудя колко глупав работодател трябва да си, за да се съгласиш някой да работи 8 часа, а ти да му плащаш като за 24, отделно и за извънреден труд. Къде къде по-изгодно ще е да си назначиш 3-*** човека - като 100% свършената работа ще е с поне 300% отгоре.

49

Сър Пичук

преди 9 години

Ама за 6 часа ще ти платят 2 пъти по-малко.Затова ти вземаш две втората спиш.Общо взето работата е ние се правим че работим те се правят че ни плащат.Но на нея наистина и плащат добре предполагам за извънредната.А като не може да си доспи бие бебетата които и пречат.Ех че кеф хем неработиш а спиш и ти плащат за спането.И аз спя ама никой не ми плаща.Що така?