22

Анонимен

преди 9 години

Защо ще искат да се спазват законите,като самите държавни органи не ги спазват и не събират глобите! Ако тези,които отговарят за това се санкционират,всички глоби ще бъдат събераеми!В крайна сметка държавните чиновници не си гледат работата,а хората страдат!

21

Ники

преди 9 години

Колко акта са ми писали за без лична карта, за изтекъл паспорт, за нарушаване на обществения ред и т.н. После не са ми връчвали постановления и са се загубили из бюрата и папките. В крайна сметка нищо не съм платил от изброените.По едно време не си давах синия талон при проверка от КАТ. Пишат акт, бутам го у жабката и продължавам да си карам. Тях ги мързи да връчват постановления - падат си по давност.

20

Анонимен

преди 9 години

Проблем са само изборите и Фандъкова не иска да въведе такса абонамент или наем за паркиране по улиците и до блоковете където земята е общинска. Кметът има право да издава заповеди за общинска собственост. Хора живеят под наем в София и плащат солен наем, а за коли паркирани върху общинска земя не се иска наем.

19

до 21

преди 9 години

"ми да си питал като си купувал? те са минали метър а сега ви минават вас метър. проблема да те подсетя ли чий е? :)"Проблемът не е мой, защото едно от трите паркоместа е мое. :))Просто ми е интересно как получават разрешение за строеж.

18

до 18

преди 9 години

ми да си питал като си купувал? те са минали метър а сега ви минават вас метър. проблема да те подсетя ли чий е? :)

17

anon

преди 9 години

пак мили родни измислени решения. 200 лева глоба за паркиране. направете е 500 направо. или 1000. все тая защото ви куца събираемоста. хората паркират защото знаят, че ще минат метър дори да ги глобят. един вид- докато не си навържете системите така че неплатените глоби да не позволяват колата да се регистрира следващата година - колко ще са глобите като цифра- все тая. демек- решението е ИТ, а не размер на глоба. ***...

16

Анонимен

преди 9 години

"Наредба от 2004 г. задължава при строежа на нови жилищни сгради да се осигурява по 1 паркомясто на всеки апартамент."Апартамент -, затова сега новите кооперации са с "ателиета" и пак не слагат достатъчно паркоместа.

15

Анонимен

преди 9 години

"Наредба от 2004 г. задължава при строежа на нови жилищни сгради да се осигурява по 1 паркомясто на всеки апартамент."Мда, затова кооперацията в която живея, строена през 2007-*** има 12 апартамента и 3 паркоместа. Да питам ли как са получили разрешение за строителство?

14

Edin

преди 9 години

Shto za durzhava e nashata?! Durzhava na krainostite-ot 30 lv. na 200. Maloumnici li se zanimavat s promenite?Napravete globata 100lv,tova e visoka globa za dohodite na sredniya bulgarin. Subiraite si globite i da ne spirat *** po trotoarite! V koya evropeiska durzhava razreshavat spiraneto po trotoarite? Nyama kakvo da se obsuzhda. Za nyakolko meseca shte si promenyat povedenieto.

13

младен

преди 9 години

Бе айде да не ми се обесняват нямало къде да паркират. Всяко семейство с по гробница на човек и една резервна да има - нали данъка е нисък и гражданската може и на тримесечие. Да не говориме че гробници имат и хора с по ~700лв. заплата и ревът че нямат пари

12

Анонимен

преди 9 години

Данарича се паркинзи, като в цяла европа.

11

az

преди 9 години

Аз отдавна съм за въвеждане на данък селянин в София. Ако не си родом от тук по 500лв. на месец данък. Ако не щеш си паркирай на село. Да видите как ще се опразнят улиците. Това, че панелните блокове нямали парко места е върха на наглостта. Имат ама за по 20 коли, не 200.

10

Анонимен

преди 9 години

Куцо и сакато се пемести в София в провинцията има място за паркиране да паркират там ама за регионалното развитие или добро или нищо нали. Така че проблема не е просто частичен а следствие на нещо друго.

9

Тео

преди 9 години

И още ... бедна държава сме, но собствениците на автомобили в неугледен вид, окапали прагове, изгнили вежди, вредящи на околната среда (неизправен двигател, горящ масло и т.н.) да бъдат принуждавани да ги ремонтират - ако ли не - за скрап! Проблема е в големите градове, за това - при адресна регистрация в София, колата се регистрира в София и данъците се вдигат драстично! И най-важното, оптимизация на градският транспорт, трябва да има алтернативи! Чак тогава - сурови глоби за джигитите!

8

Анонимен

преди 9 години

Моля, заповядайте да паркирате в спалнята

7

Teo

преди 9 години

1) Ако автомобил е с изтекла гражданска и ГТП, и е паркиран на място, където паркирането е трудно, собственика се издирва и му се предоставя постановление или да си вкара МПС в ред или да намери начин да го изтегли на по-ненатоварено място. 2) Ако собственика не може да бъде намерен - скоба или смъкване на рег. номера, и стикер на автомобила за спиране от движение до момента в който не отиде в КАТ да си получи постановлението. Ако не дойде, след определено време конфискация на МПС и изтегляне.

6

Анонимен

преди 9 години

до 5, кво ме интересу къде ще паркираш, бе

5

anonimen

преди 9 години

v grada kadeto jivea ima blokove kadeto vsi4ki garaji sa magazin4eta to e i na vsqkade taka de a pak sobstvenicite si darjat kolite po trotoarite,ne znam dali tova e pravilno ima6 garaj pak go polzva za drugi celi

4

Петко

преди 9 години

А къде да паркираме бе ? Няма никакви условия за нищо в тая държава. Искаме европейски правила, а сме по *** !

3

Анонимен

преди 9 години

Българите не са научени да плащат за паркинг. Имах идея да правя паркинг на два етажа. 50 коли по 50лв. не стигат дори за заплати и осигуровки на пазачите. Да не говорим за възвръщаемост на инвестициите. Ако новите глоби променят мисленето на шофьорите, паркингите сами ще се появят.