17

Северен Поток

преди 9 години

ЕК да спре "Северен Поток" за да се спре монопола на "Газпром"!Пълна диверсификация в газовия сектор!"Северен Поток" е ненужен газопровод,превръщаш "Газпром" в руски монополист в ЕС!НЕ на руския газ,НЕ на "Северен Поток" !!!

16

ЕС солидарност

преди 9 години

Трябва Германия,Франция,Дания,Холандия,Великобритания да сезират ЕК за започване процедура срещу "Северен Поток",по който "Газпром" в нарушение на антимонополното законодателство им доставя руски газ от преди 2012 година.ЕК да спре преноса на руски газ по "Северен Поток" и да се самосезира за започване разследване срещу предишните еврокомисари,които разрешиха да бъде направено изключение в ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО за строителството на "Северен Поток".НЕ на Путин,НЕ на "Северен Поток" !!!

15

Пешко

преди 9 години

До zeusточно бумът на шистов газ довежда до ниски цени, тъй като добиването му е по-евтино. Освен това в Запдна Европа вече има бензиностанции, които позволяват зареждане на втечнен газ - втечненият газ е по-безопасен, по-лесно се транспортира и по-евтино се транспортира, тъй като няма нужда от такава мащабна инфраструктура.

14

Посещение

преди 9 години

По време на посещение във Вашингтон.Случаят няма политически характер, а търговски ???На кого го обяснявате??? Не всички хора са глупави...

13

Анонимен

преди 9 години

Забавянето на санкциите срещу Газпром е поради изчакването да бъдат пуснати няколко терминала за втечнен газ, които променят радикално ситуацията в Централна и Източна Европа.

12

zeus

преди 9 години

До Анонимен 15Европа какво се занимава с руския газ тогава, да внася по 50 долара от САЩ. Само ако не си разбрал в САЩ шистовия балон се спука с ниските цени на петрола ;)

11

Пешко

преди 9 години

А иначе Украйна е сред най-големите производители в света на въглища и всякакви руди, затова и другарят Вова крайно далновидно пусна отпускарите именно в донецк и донбас да гепне производството и после да изнудва, ама нещо не му се получава. Не му се получава нито с Китай, нито с Гърция, нито с Турция, щом Лукашенко почна да го отсвирва смятай

10

Анонимен

преди 9 години

До 9К51Ами да насочат газа към Китай, защо не го насочат а само приказват тъпотии? Китай им отказа газа, тъй-като има договори за разработване на собствен шистов газ. Китай има най-големите залежи на шистов газ в света и до 5 години ще продава газ на Русия по 80 долара. Себестойността на този газ в САЩ е паднала до 50 долара за 1000 куб.м., след прилагането на технологията плазмен фракинг.

9

Пешко

преди 9 години

До 9К51Това, че руснаците са заявили нещо, не означава автоматично, че заявеното ще се случи. Аз пък ще ти кажа, че Китай си инвестира в газопроводи в Пакистан и си чака обещания мегаултрахипергазопровод от руснаците, дето не е и започнат

8

под масата

преди 9 години

От Брюксел явно искат да рекетират Газпром, да им бутне нещо под масата, за да спрат процедурата.

7

9К51

преди 9 години

Сещам се за една българска поговорка .. "Хитрата сврака с двата крака" ... Европата с нескончаемите заяждания с руския "Газпром", само защото е руски, може и да остане на студено през следващите зими и бз това руснаците заявиха, че ще пренасочат доставките си към Китай, който има нужда от газ и може да плаща за него. Всичко тава се прави, защото Русия обяви, че ще прекрати транзита през Украйна, за хохлите това са им единствените приходи в твърда валута, без тях фалит и разпад!

6

zeus

преди 9 години

Ами Брюксел да спре Северен поток и да си внася газ от другаде като не им харесва.

5

Анонимен

преди 9 години

Доколкото ми е известно руските тръбовладелци и тръбопроводчици ще отнесат глоба от 15 милиарда долара, която ще покрие една малка част от кражбите осъществени от този монопол в ЕС до момента. Ще видите че ще си платят като на поп и ще продължават да надуват тръбите, защото тези нещастници не могат да правят нищо друго.

4

Анонимен

преди 9 години

ще ги изплющят здраво, като Майкрософт, ама така трябва, монополите трябва да бъдат плющани

3

L.

преди 9 години

И Газпром ще си го премести в другия крачол.

2

Анонимен

преди 9 години

Гледам първите 2 коментар си мисля колко ни е *** народа. Тези 2мата днес парите които ще изкарат ще ги пратят на Газпром за енергията, която ни продава скъпо. Ама така е *** народ слаба държава. Газпром ни дои с високи цени и тези се радват.

1

Анонимен

преди 9 години

Ще спрат но ще стане постепенно. Въпроса е защо Газпром не спре да им продава :)