22

Ришельовец

преди 9 години

Париж е много скъп град. Там един сандивич, малък като кюфтенце е 10 евро. Как човек може да изкара с 35 евро на ден, не знам. Затова пък на баба Велева, прислугата на прадядо Т. Тошев, добре са й начислили командировъчни, без да върши никаква работа около събитията на държавна делегация.Велева да върне парите, Рашидов да върне хориста.

21

Анонимен

преди 9 години

За сведение: 35 евра в Париж са точно 4 сандвича и половина. Метрото е 1.5 евро билетчето. Вход в музей от 8 до 20 и нагоре евра.

20

Анонимен

преди 9 години

Явно Министерството на културата има време да се рови в профилите на хората .Аз,като данъкоплатец искам да питам дали за това им плащаме заплатите?Може би скучаят и вместо да търсят средства за култура,те си сърфират на воля из клюкарници,като социалните мрежи.

19

DreamTheater

преди 9 години

Всички,които отиват в командировка в Париж получават 35Евро дневни.И това е ясно предварително.Хотелът със закуска се плаща отделно.Ако на господин хористът не ну харесват тези дневни пари,може да опита да пее другаде-никой няма да му попречи.Стига да е кадърен.

18

uu

преди 9 години

Та, като казва уважаемата г-жа думата "престиж", си спомням част от едно великолепно стихотворение на Иван Пейчев:"С песни живеят само щурците,на човека трябва и хляб...."Та, мила г-жо Михайлова, дайте пример - поработете една година, само година, на МРЗ за престижа на нацията!!!!Впрочем, ако всеки българин направи това, може и да мръднем напред...Това е идея...

17

vesko02

преди 9 години

В днешна България не са много хората които имат куража да се опълчат на работодателя си,така че поздравления за човека.

16

Отдавна

преди 9 години

Отдавна ми е противен този "творец" Рашидов. От момента в който удари полицая, пред НС, затова , че същия е спазил закона. Та как така ще спази законът, когато това накърнява табиета на Рашидов. За мен, този ***- Рашидов- е олицетворение за нашата псевдотворческа аристокрация, сраснала се с клептокрацията по върховете, превърнала се в част от крадците които ни грабят всеки ден, всяка секунда.

15

наблюдател

преди 9 години

Проблемът е сериозен, третират българите в чужбина като роби, тенорът не е бюрократ или общ работник, той изнася концерт. Масово специалистите, учените, художниците от България в чужбина ги третират по- зле от общи работници. Да, законът е спазен, но тенорът, специалистът е ощетен, толкова ли не можете да го стоплите мили гербери? Ето защо подкрепям Георги! Ако подкрепяте или неодобрявате хориста моля обосновавайте се, водете човешки диалог, дори и във форумите.

14

Анонимен

преди 9 години

bas darja 4e tia nepravi razlika mezdu kaca s kiselo Zele i Joan kokZel.takava prostotia, ama prostotia 4e 4ak ste mal4im za da ne pileen cinizmite.brati sho ne im sibnes edna po 4uturite na tia plakatni plastmasi

13

магив

преди 9 години

Човека си е много прав.Само,че в тая държава има много мухльовци и страхливци,които треперят за жалкото си съществуване.Турчина рашидов що рева за паричките си,а.Е българино *** освен,че си потурчен скоро и ще си поциганен и смачкан от продажнии българи.И това ако е интрига,значи скоро ще хванете шлифера.

12

браво

преди 9 години

госпожа, с престиж нито пускат в метрото, ни кафе и кроасанче дават у Париж. Тия хора са отишли да представят страната ни, а не могат една вечеря да си позволят с колеги, не е ли срамно??? искаме хората на изкуството да бачкат за жълти стотинки, ама гладна мечка...нормално е като мизерстват, да не са по-различни от нас, бачкаторите, и да пишат гневни статуси във фейса. И за справка, аз работя нещо мн по-незначително, а за командировка ми дават по 50?

11

чичо пич

преди 9 години

Всеки иска много а какво дава.......

10

Анонимен

преди 9 години

А, Whitesnake колко ли командировъчни ще получат от тяхното министерство за това, че през ноември ще са в България и ще "пръснат по шевовете" Арена Армеец..?!? :D

9

zeus

преди 9 години

Ще цитирам Радой Ралин: Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.

8

vesko02

преди 9 години

Интересното е ,че държавата си командирова и журналисти които да пишат за събитието.

7

до 6

преди 9 години

Може и без пари да пеят, зависи какво е договорил министърът пияница и слагачите около него. Че то с 35 евро в Париж може да си платиш само метрото и едно кафе, от по-евтините.

6

анонимен

преди 9 години

В.Велева е техен човек -сега една седмица поне ще хвали Борисов какъв велик държавник е.А този човек е никой,какви пари ,какви пет лева,е като говори много това го чака уволнение нима се учудвате,че това става всеки ден в "демократичната" ни държава.Слушах разговора по Нова -направи госпожата на миш-маш. Колко пари ще получи България от този концент,защото във Франция няма комунистически безплатни прояви.Уви комунизма вече се шири в България и то по лош от колкото беше преди.

5

Пешко

преди 9 години

Че 35 евро са си обичайните командировъчни. Този 1035 ли иска? Ти си отишъл командировка, не на курорт.

4

Анонимен

преди 9 години

"произхода" на веждито обяснява всичко ,калпавото семе си е калпаво

3

sante_dog

преди 9 години

1.За да работи в хор този взима заплата. Т.е на него му се плаща. Така че твърдения че не е взел пари за концетра не са верни. Той взима пари и да пее и да не пее. 2.35 евро командировъчни на ден не са никак малко. Било то и за Париж. Имайте предвид че хотел им е осигурен.3. Уволнен е защото уронва престижа на институцията (хора), което е нормално. Ако аз (или който и да е било) си позволи да коментира с такива епитети работодателя си то той би бил уволнен на мига.