21

Пак сме на загуба

преди 9 години

Мижи, да те лажем. От заробващата 40 % печалба, намаляват само 14 %, което пак оставя много висок процент печалба, какъвто няма никъде, а като им плати държавата и 700 млн. лв., по-евтино щеше да излезе да се развалят договорите и да се плати неустойка от няколко стотин милиона, но нали са "братски-американски", слугата Борисов може да разваля договори само с Русия- заради неизпълнения от Борисов договор за АЕЦ Белене, България ще плати неустойка от 1,2 милиарда, но нали няма да ги плаща мутрата

20

Аз

преди 9 години

Още като казаха че НЕК ще преговаря за цената ви казах защо се прави това. Това се прави защото от 2001 година Американските Марици имат 15 годишен договор за изкупуването на произведената от тях енергия. Договора беше сключен от Иван Костов. През 2009 година те пуснаха централите да работят в макар че бяха нарушили договора Бойко Борисов им го преподписа В 2016 трябваше тия централи да продават на пазарен принцип, но за тях не изгодно и ето защо се прави тази постановка. За нов заробващ договор

19

вън янките от БГ

преди 9 години

Ако го нямаше руския АЕЦ, сега цената на тока щеше да е двойно по-висока. Ако бяхме оставили американците да се разпореждат с българската енергетика, сега цената щеше да е тройно по-висока.

18

bosnak

преди 9 години

ББ искаше да каже: При зелената енергия с Цветелина такива неща съм правил, че...

17

факт

преди 9 години

Американците само от ТЕЦовете крадат милиарди левове годишно от бедния българин. От глупавите санкции, които наложихме на Русия под натиска на САЩ губим още милиарди. САЩ забраниха да се строи Южен поток и оттам гигантски загуби. Америка съсипва българската икономика. САЩ са вредни за България. Демокрация за САЩ означава те да крадат другите държави, а ако те не са съгласни да бъдат крадени доброволно, да бъдат бомбардирани и избивани, а държавните ръководители бесени или сваляни.

16

Анонимен

преди 9 години

Въртяха го,усукваха го годинииии наред,за да си получат политическия си приоритет ,но не е икономически интересз за народа

15

г

преди 9 години

Тук става въпрос за НЕК ,а не за КЕВР.Финансовият корифей на КЕВР ще Ни ..............за десетилетия наред.Уж има провидение,но явно и на него му омръзна.

14

Анонимен

преди 9 години

Въпреки намалението цената си остава прекалено висока.

13

Анонимен

преди 9 години

16, като се замислиш наближава затваряне на ТЕЦовете, да лятото ток ще има, ВЕИ-тата си продават енергия проблеми нямаме освен че е 10 пъти по-скъпа от ядрената , лятото натискаме 5 и 6 в АЕЦ надолу, но зимата ще ни се тели вола и вместо да си изградим някоя друга ядрена централа, която да произвежда евтин ток, ние ще купуваме чужд ток. Тъжно е как за 10 години през който си използвахме нашият ток и изнасяхме за Румъния и съседните страни, сега даже за собствените си нужди неможем да произведем.

12

интересно

преди 9 години

До Анонимен 1Заблудени , къде прочете ,че ще намалят цената ?????

11

Анонимен

преди 9 години

11, не знам за каква замираща енергетика говориш?! В момента няма нито ЮП, нито седми реактор, нито Белене. И дори в момента се налага да се натискат надолу 5 и 6-ти блок заради огромните излишъци, които се появяват в сезони извън зимата. Износът не върви, ВЕИ-тата са с гарантирано изкупуване. На кого ще продаваме? Кой ще потребява? Ако хипотетично се сбъдне ЮП и хора минат на газ, съвсем ще падне потреблението на ток. Продължаване живота на 5 и 6 блок на Козлудуй е напълно достатъчно за БГ.

10

rumen72

преди 9 години

та това не е никакво намаление, просто са намалили цената за поддържане на т.нар. студен резерв който е не пове4е от 10 процента при тези централи номера е намаление на ЦЕНАТА НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ ТОК, ви4ко друго са еквилибристики за пред МАТРИАЛА който кълве като шаран4е на въдицата.

9

Анонимен

преди 9 години

Договора неизгоден пак за бг потребители. Така се прави в американските колонии.Те съществуват само в полза на американските корпорации.

8

Анонимен

преди 9 години

7 ти кажи на твойте шефове да си ъпдейтнат нещата. Без нито един от тези 3 проекта = замираща енергетика следователно, няма пройзводство на ел. енергия, което е само и единствено в интерес на чуждите електропроизводители. Който твърди, че тези проекти не са нужни и може да се пренабрегнат или е *** или му плащат да пише глупости по сайтовете, чисто и просто. Хайде със здраве!

7

Анонимен

преди 9 години

Разяснете какво означава цена за разполагаемост , за да не се рецитират възторжени оди за американската добронамереност и помощ.

6

Анонимен

преди 9 години

4, очевидно много ги разбираш нещата! Тези централи си имат договори за гарантирано изкупуване и им е през члена дали ще има ЮП, Козлудуй и т.н. Кажи на шефовете си да ти ъпдейтнат опорните точки.

5

Анонимен

преди 9 години

Не, как! Само ще ги увеличи! Плащаме най-скъпия ток в цяла Европа!

4

Анонимен

преди 9 години

бачкатор, каква беше цената на газа при Първанката, който ходеше и целуваше нозете на Путин, а Бойко му подаряваше пудели? М? Ще ти подскажа лекичко - ПАК беше най-високата в ЕС!

3

Анонимен

преди 9 години

И сега излиза на яве, като се събере 2 и 2, защо направиха всичко възможно да се саботира реализацията на АЕЦ Белене, Южен Поток и 7ми блок на АЕЦ Козлодуй. Просто на хамериканците им трябва пазар за техния ток.

2

Анонимен

преди 9 години

Това е добра новина. Хайде да видим сега с какво ще се оправдават. Досега лошите американци бяха виновни.