41

Анонимен

преди 9 години

Не е имало турско присъствие, турците на Балканите са коренно население, а Османската империя е била най-демократичната държава на вселената!

40

то хубво

преди 9 години

ама наистина ли точно за 135 милиона лева. Няма ли по- спешни ресори за покриване. И историята на БГ-по И.Д..Л версия или по х. а м...е рикански ще бъде.

39

МРАВКА

преди 9 години

БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕБНИЦИ ДА СЕ ПИШАТ ОТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ,А НЕ ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО УМИШЛЕНО ПОДМЕНАТ ИСТОРИЯТА В УЧЕБНИЦИТЕ В КОИТО НЯМА ПЕТВЕКОВНО ЧЕРНО ТУРСКО РОБСТВО.НЯМА БАТАШКО КЛАНЕ. НЯМА ТРИ СИНДЖИРА РОБИ.НЯМА БАЛКАНДЖИИ ЙОВО.

38

333

преди 9 години

Истината е , че учебниците трябва да се "ремонтират", но това трябва да стане с участието на истински учени, и най-вече преподавателски колективи, които са по-близо до учениците и по-добре знаят как достъпно и интересно да поднесат учебния материал на децата!

37

Анонимен

преди 9 години

През 1941 година демокрацията долита в България на крилете на бомбардировачите на англо-американската коалиция и засипват България с агитационни материали и най-вече София. Демократичните послания отекват мощно и разтърсват до основи Александровската болница, сиропиталището Цар Борис I, Народния театър, църкви, катедрали, синагоги, сред които и построената от цар Калоян "Св. Николай", градската и народната библиотеки, заедно с архива на Българското Възраждане.

36

44Пак

преди 9 години

Пак се започва отзад-напред.Гусин министре,в цял свят за училищата има само два задължителни учебни документа:учебният план и учебната програма!Останалото са само помощни материали.Кажи го това и на неграмотните си чиновници!Аман от простотии!

35

КЧ

преди 9 години

Всичко каквото е учено до сега по старите учебници не важи.Да се забрави и да се научи отново по новите учебници..... клоуни някакви се упражняват да правят образование.

34

до 33

преди 9 години

ей, голямъ мисъл. за Хайд Парк.

33

Анонимен

преди 9 години

Колко сте елементарни . *** долни.

32

Росен Плевнелиев

преди 9 години

Под османска империя да се разбира - съюз на балканските народи или ОС (Османски съюз)

31

Гйон

преди 9 години

Нашите приятели ще получат по главна роля както им се полага, а Русия ще изчезне в каменната ера...

30

юя

преди 9 години

Ново правителство,нови роднини, които ще ,,пишат,, учебници!!! Защо ли не се учудвам?!Старите простотии ще бъдат заменени с нови такива!

29

Росен Плевнелиев

преди 9 години

През 1878 година Кремъл и един от предшествениците на Путин, извършват агресия спрямо османската империя и изпращат въоръжение и зелени човечета, подклаждайки вълна от сепаратизъм сред местното население. Нашият евроатлантически приятел и вдъхновяващ визионер- Бенджамин Дизраели, премиер на Великобритания, полага всички усилия България да остане част от османската империя, но се проваля и България обявява независимост в нарушение на международното право, както и на евроатлантическите ценности.

28

Анонимен

преди 9 години

До Бъдещето днести си *** и само пред компютърчето си искаш да стоиш и даже ако може и в устата сдъвкано да ти се предлага!!! и така докато станем WALL-E!!!въпреки че съм изпуснал много от училището но сестра ми която е в 5-ти клас - горката тя - ако можете да им видите учебниците - коренна разлика от това което сме учили преди 20 години!! и то само тъпотиии и нищо подробно!

27

Анонимен

преди 9 години

Честито на новите печеливши в избора на колективи. Псувните си ги знаят, но не е лошо преди да пишеш нови учебници да си приел всички закони и стратегии за училищното образование, за да имаш представа каква трябва да е надоката, просто предложение, знам, че не ви интересува.

26

-

преди 9 години

Истината е, че ако между Балканските държави е имало сътрудничество, османско владичество нямаше да има. Но всеки гледа в своята купичка и се страхува, че другите ще го прецакат. Отделно в България протичат сходни процеси. Тя не е единна при идването на османците, колко царя имаме? Когато през 8 век арабите заплашват Европа, Тервел помага на Византия, но когато османците идват, балканските държави не съумяват да се обединят. Не случайно Съединението прави силата

25

edin

преди 9 години

А да си разговарял с начален учител тия дни,г-н министьр?

24

Ред арми

преди 9 години

Ще отстранявате грешки.... Защо първо не отстраните себе си от управлението на страната?

23

Анонимен

преди 9 години

И най-важното - този престъпен режим, който беше тук 45 години (+25) нека да бъде официално поставен до фашизма - заклеймен и забранен, за да можем да продължим нататък.

22

-

преди 9 години

Хора, не е правилен терминът "робство". Робът е безправен човек, той е собственост, няма право на имущество, на личен живот. Не може да създава семейство и деца. А относно учебниците по история, не знам защо толкова се набляга на османското владичество. Разбира се, не може да не се изучава, но според мен по-малко внимание се отделя на славните моменти от българската история, които ще създадат чувство на гордост у децата. А и самото османско владичество често пъти се разглежда грешно.